Veselá zvládla derby v Lužkovicích a i nadále vévodí tabulce


Branky


0

Derby zápas místy plný emocí, kdy se kolikrát  i zajiskřilo od kopaček, se musel líbit i tomu nejnáročnějšímu divákovi. Za pěkného počasí, které o víkendu na Valašsku panovalo a před početnou diváckou kulisou se derby hrálo od začátku ve velkém tempu, kdy se útoky obou celků valily na soupeřovy brány. Domácí celek odcházel spokojenější domácí celek, který brankou Polepila těsně před odchodem do kabin šli do vedení, ale hosté nesložili zbraně a ve druhém dějství utkání náležitě otočili a pokračují ve své podzimní jízdě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí celek šel do vedení brankou do šatny

Za pěkného počasí a početnou diváckou kulisou se derby hrálo od začátku ve velkém tempu, kdy se útoky obou celků valily na soupeřovy brány. Oba brankáři zlikvidovali několik pěkných šancí. První udeřili domácí ve 12. minutě, když odražený míč po střele Polepila propálil z hranice velkého vápna dorostenec Dominik – 1:0. Hosty tento gól nijak do kolen nesrazil a postupně získávali ve středu hřiště mírnou převahu. Toho využili ve 25. minutě, kdy vyrovnal Bodlák na  - 1:1. Gólem do šatny se blýskl Polepil, který z rohu velkého vápna obloučkem přehodil Červenku a zvýšil na -2:1. Do kabin tak odcházel spokojenější domácí celek, který brankou Polepila těsně před odchodem do kabin šli do vedení, ale utkání bylo i nadále velmi otevřené a hosté určitě nebyli horším týmem, pouze se jim nedařilo v zakončení.

 

 

 

"Naše nejprestižnější derby v soutěži se muselo líbit, mělo náboj, diváckou kulisu i spoustu branek. I když spokojenost pro domácí barvy končila pravděpodobně v 60.minutě, kdy jsme  vyrovnali na 2:2 a převzali definitivně taktovku utkání.  S pokorou přistupujeme ke každému dalšímu utkání a je nám jasné, že každá série jednou skončí.  Ale nám se zatím daří a tak si to celý kolektiv hráčský i funkcionářský náramně užívá. Osm týdnů v řadě bodovat, to se i marketingově dobře prodává u sponzorů. Navíc se nám vrací do hry marodi a také studenti ze zahraničních stáží, takže o tomto víkendu v Lužkovicích měli domácí smůlu, že jsme měli asi nejsilnější sestavu podzimu. Silní jsme byli i psychicky, proto jsme zvládli obrat a v poslední půlhodině utkání rozhodli.  A 19 bodů ? To jsme  měli vždy až někdy v druhé polovině dubna. Na Veselé proto vládne spokojenost se současným stavem", hodnotí vystoupení v Lužkovicích ikona veselského fotbalu Zdeněk Kučera. 

Hosté ve druhém dějství na hřišti dominovali

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, ale zkušenější hráči Veselé začali mít herně navrch. Několikrát nebezpečně ohrozili bránu domácích, kterou uchránil od pohromy dorostenec Bohm. Branky se dočkali v 60. minutě, kdy Sokol z hranice velkého vápna po nedůsledném ataku domácího obránce vyrovnal na – 2:2. Domácí hráči postupně fyzicky ztráceli na rozjetou Veselou, která opět Sokolem v 77. minutě zvýšila na – 2:3. Domácí se opět vzchopili v 80. minutě sérií čtyř rohových kopů po sobě, zvláště jednou zachránilo Veselou břevno. A jak už to tak bývá, nedáš-dostaneš v 88. minutě po průniku obranou nejdřív Bohm střelu hostujícího útočníka jen vyrazil, ale opakovaná střela se odrazila od nohy Kučery na jeho ruku a následoval pokutový kop, který Manďák bezpečně proměnil a upravil na konečných – 2:4. Zápas místy plný emocí, kdy se i zajiskřilo od kopaček se musel líbit i tomu nejnáročnějšímu divákovi.

 



Ohlasy k zápasu


FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Před skvělou diváckou kulisou se hrálo skvělé utkání, které se muselo divákům líbit. Nám patřila první půle, ve druhém dějství nás už lépe fyzicky připraveni hostí přehrávali a dokázali vstřelit tři branky. Domácí, jak už se stalo tradicí, nasadili od začátku do základu tři dorostence, kteří rozhodně nezklamali. Dirigováni Světlíkem a Ronzou hlavně v prvním poločase drželi krok s mnohem zkušenějšími hráči Veselé. V obraně hrál prim Miroslav Čala a v útoku Zdeněk Polepil, zatím náš nejlepší střelec. Dobrý výkon podal právě dorostenec Dominik autor prvního gólu, pro kterého nebyl žádný míč ztracený.

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Na další důležitý zápas s nováčkem ze Slavkova, na zápas prvního s druhým se pečlivě připravíme a budeme samozřejmě chtít potvrdit body z Lužkovic. Já navíc osobně pocházím ze sousední Bystřice pod Hostýnem a ve Slavkově nám spoustu kamarádů. Na zápas se proto moc těším a přeju si hezké počasí, řádnou diváckou kulisu a samozřejmě vítězství Veselé.



Počet diváků: 68. Rozhodčí: DOSTÁLEK Josef - ZÁMORSKÝ Jan, CHROMÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku