FOTO: Veselá doma potvrdila body ze Sehradic a přehrála silný celek z Mladcové


Branky


0

Na Veselou našlo v nedělním odpoledni cestu 200 diváků, za což by se nestyděl ani leckterý divizní celek. Svěrenci domácí hrajícího kouče Tomáše Dujky v minulém kole vyhráli v Sehradicích, což se určitě nečekalo a byli nejspíš v lepší psychické pohodě než hráči trenéra Lošťáka z Mladcové. Ta totiž v posledním kole doma překvapivě nestačila na kostelecký Moravan. Hosty z Mladcové poslal brzy do vedení exligový kanonýr Jirka Jaroš, za domácí srovnal po půlhodině hry Tomáš Pavel. O všem podstatném se tedy rozhodovalo ve druhém dějství, kdy domácí po brankách Žaludka a Divokého strhli vítězství na svoji stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

Do utkání vstupovala Veselá s maximální pokorou (jelikož ji čekal největší favorit soutěže) a se dvěma úkoly – zejména neudělat ostudu (loňských 0:7 si tu všichni dobře pamatují) a při příznivém vývoji pokusit se vyválčit  alespoň bod.  Dobré jarní i podzimní výsledky domácích a věhlas hostů (v týdnu  postoupila Mladcová do čtvrtfinále poháru KFS, když vyřadila ambiciózní Skaštice na penalty) přilákaly na Veselou rekordní návštěvu posledních let - 200 diváků. 

 

Do utkání lépe vstoupila Mladcová a první půlhodinu jí bylo plné hřiště, aktivita záložní řady rozhodovala, že Veselá běhala bez míče.  Když z úvodního tlaku hosté vytěžili v 17. minutě i vedoucí gól, zbylo jen minimum domácích fandů, kteří věřili v bodový zisk z tohoto utkání. Gól to byl poměrně laciný. Veselská obrana si nepohlídala standardku hostů zleva a míč na malém vápně přizvedl hlavou maličký Jaroš a ani stoper Odstrčilík, ani gólman Červenka už na míč nedosáhli. Nešlo ale o první případ, kdy se Veselé podařil obrat v utkání a převzetí iniciativy na své kopačky. K obratu zavelel už v 31. minutě zkušený Tomáš Pavel, kterému obrana Mladcové nevěnovala  dostatek pozornosti. K němu se dostal míč po zásahu Jana Žaludka a zleva z osmi metrů měl čas zamířit a prostřelit brankaře Kupku, který se do této soutěže vrátil už potřetí (dříve Sehradice a Příluky) a v 37 letech stále patří k brankařské špičce soutěže. Do poločasu se Veselá stále musela strachovat o výsledek a byla moc ráda, že se jde do šaten za nerozhodného stavu. Ovšem už 44. minuta naznačila, že v druhé půli nemusí hrát Veselá druhé housle. To tvrdě k tyči vypálil Jan Žaludek a Kupka bravurně kryl. 

 

Domácím pomohlo poločasové mytí hlav v kabině

V poločasové přestávce proběhlo v domácí kabině důrazné mytí hlav, slovo si vzali hrající trenér spolu s vedoucím mužstva, jelikož se oprávněně dožadovali zvýšení bojovnosti všech členů týmu.   I přes důrazné promlouvání do duší veselských hráčů měli po přestávce blíže k vedení hosté, když v 52. minutě opakovaně pálili z malého vápna na branku Červenky, ale ten s pomocí obrany všechny tři dorážky likvidoval. Vedení na stranu Veselé mohl v dalších minutách strhnout uzdravený Milan Šumšal, který nejprve neprostřelil Kupku z hranice velkého vápna a pak jej poslal do šance uličkou Tomáš Dujka. Jednalo se asi o neodpískaný ofsajd. Střelec ofsajd tušil a nešel tudíž do souboje s Kupkou dostatečně důrazně a o míč přišel. Přišla ale 61. minuta a míč do vápna zprava zatáhl Jan Žaludek. Čekal se od něj centr, ten ale přes obránce z ostrého úhlu a z deseti metrů prudce vypálil při zemi na zadní tyč. Kupka toho moc neviděl a skokem při vyrážení dal míči takovou rotaci, že ten se stočil do brány, kde už dobíhal Milan Šumšal. Dorážet ale nemusel, jelikož gólman už míč před čárou nestihl. 2:1.

 

 

V tyto minuty měla více ze hry už Veselá. Excelentně dirigoval hru Tomáš Dujka, kterého hosté jen velice ztěžka odstavovali od míče. Gól na 3:1 ale padl v 75. minutě po nenápadné akci, kterou si sám vypracoval Tomáš Divoký. Z hloubi pole se rozběhl s míčem k pokutovému území hostů, ale kousek za středovým kruhem míč ztratil v souboji s Blažkem. Míč ovšem na něm znovu získal, navedl si jej více ke středu hřiště a v momentě kdy už všichni čekali přihrávku k pravé lajně na Jana Žaludka, z téměř 30-ti metrů vypálil jedovatě metr nad zemí a míč lízl Kupkovu levou tyč a celá Veselá jásala, 3:1. Sebevědomí Mladcové na nule, k tomu v nohách středeční pohár, takže závěrečný nápor už se nekonal a Veselá  dokráčela k nečekanému, ale zaslouženému tříbodovému vítězství. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Tak jak jsme si na Sehradice minulý víkend věřili (4x za sebou jsme ze Sehradic dovezli 3 body), tak naopak na Mladcovou jsme si nevěřili vůbec a o to větší mají tyto body pro nás cenu. Děkuji celému týmu za bojovný výkon a už se všichni těšíme na boj prvního s druhým další neděli v Kostelci. Jakou máme bilanci s Kostelcem, to si nechám raděj pro sebe...

FK Mladcová
web Mladcové: Podrobnosti možná později...



Počet diváků: 120. Rozhodčí: DUJÍČEK Ladislav - GAJDOŠÍK Martin (N), VENENÝ ING. Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku