Prvnímu poločasu kralovaly Počátky, nakonec to ale byli hosté, kdo ztratil tři body


Branky


0

Měla to být jednoznačná záležitost ve prospěch domácího Spartaku. Na velkém domácím hřišti, které mělo Počátkám poskytnout výhodu se však chytali i hráči Budíkova, kteří v prvním poločase sice tápali, druhý poločas ale strhli na svou stranu a jen ztráta koncentrace v úplném závěru je připravila o senzační vítězství a odpoutání se od posledního místa v tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mnoho šancí zajistilo Počátkám jednogólové vedení o které na konci poločasu přišly

Domácí do utkání nevstupovali jako žádný velký favorit, přesto se však očekávalo, že TJ Rovnost Budíkov jim tentokrát mnoho starostí nenadělá. To se ostatně potvrzovalo během celého prvního poločasu, který měl ve své režii domácí TJ Spartak, góly ale nepřicházely. Buď selhávala přesnost v koncovce, nebo svůj tým podržel brankař Havel. Spousta počáteckých šancí dlouho k žádnému gólovému efektu nevedla. Všichni přítomní se dočkali až po čtyřiceti minutách hry, kdy vedení domácím zařídil přesnou střelou Radim Měkuta. Radost v domácím táboře však neměla dlouhého trvání. Těsně před poločasovým hvizdem srovnal skóre na 1:1 hráč Budíkova Martin Kovář a domácí tak mohli nadávat jen sami sobě, že své velké šance v prvním poločase neproměňovaly.

Role se vyměnily, o vedení v závěru tentokrát přišel Budíkov

Ve druhém poločase už byla hra obou týmů znatelně vyrovnanější, a nejen to, přinesla navíc i rychlé góly. Hned dvě minuty po nástupu na hřiště strhl vedení znovu na stranu TJ Spartaku Počátky Dušan Dedera. Ani tohle vedení ale počáteckým dlouho nevydrželo. Přesněji dvě minuty, tak dlouho se čekalo na vyrovnávací gól Zdeňka Kratochvíla. Po rychlém nástupu se hra zase trochu zklidnila. A k překvapení všech šel za deset minut hostující Budíkov dokonce do vedení, které zařídil Tomáš Šeda. Počátky dobře věděly, že tenhle zápas, zvlášť po tom, jaký průběh měl první poločas, nesmí v žádném případě prohrát, vše ale nasvědčovalo tomu, že se třemi body odjede domů tentokrát Budíkov. Ani to se ale nestalo. Za pět minut dvanáct, přesněji v 89. minutě vyrovnal a tím zařídil i konečnou dělbu bodů počátecký hrdina Dušan Dedera, pro kterého to byl v tomto utkání již druhý gól, který měl cenu jednoho bodu. Zachraňující se Budíkov se tak musí spokojit s jedním bodem, který mu z posledního místa nepomohl, přesto jde stále o bodový zisk, kterých TJ Rovnost letos zatím mnoho neposbírala.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Počátky
Lukáš Novotný (redaktor fotbalunas.cz): Těžko se dalo předem očekávat, že Budíkov bude moci v Počátkách na velkém hřišti bodovat. Smůla pro ně, že si lépe neohlídali závěrečné minuty. I přesto, že vedení v posledních minutách ztratili, tak si myslím, že bod z tohoto zápasu je pro ně ziskem. Aby se ale vyhrabali z posledního místa, musí urychleně začít střílet góly. Absence Lukáše Kavky je znát, chybí typický kanonýr. Zodpovědnost za střílení gólů tak musí převzít Zdeněk Kratochvíl, který je v Budíkově momentálně jediným hráčem, který na hrot připadá v úvahu. Jeho zatím šestigólový účet není zatím špatnou vizitkou. Pro Počátky je tahle remíza velkou ztrátou, která se jim sice nevymstí, podobného rozdávání bodů na svém hřišti by se ale měly vyvarovat.




Počet diváků: 45. Rozhodčí: TŮMA Petr - BRÝNA David (N), HAVEL Luboš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.