Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2018 17:30

26.kolo, MSFL , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Líšeň deklasovala Prostějov


Branky


41. L. Machýnek , 68. J. Šteigl - 5. . Reteno , 13. T. Machálek , 55. A. Fila , 65. P. Demeter , 75. D. Krška (p.) , 83. D. Krška
12

Těžkou porážku utrpěli naši fotbalisté v domácím utkání s Líšní. Půltuctový příděl začal už v první čtvrthodině, do poločasu jsme ale brankou Machynka snížili a vypadalo to na obrat. Jenže třetí gól deset minut po přestávce rozhodl o osudu utkání. Šteiglův gól už mnoho neřešil, skóre v náš neprospěch narůstalo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skóre se měnilo už po pěti minutách. To si Reteno Elekana vyměnil míč s Filou a sám před brankářem technicky zakončil – 0:1. Po standardní situaci hlavičkoval nad branku Rus, jenže za chvíli bylo rušno po rohovém kopu na druhé straně. Hanuš se na zadní tyči dvakrát neprosadil, jenže míč se odrazil k Tomáši Machálkovi, který v pádu přesně zakončil – 0:2.

A defenzivní potíže pokračovaly. Ve vyložené šanci se ocitl Minařík, jehož střelu kryl Jícha. Stejně pohotový byl i po střele Falla. V pětadvacáté minutě vystihl soupeřovu rozehrávku Koudelka, kterého zadržel za dres Hlavica a k překvapení všech viděl pouze žlutou kartu. Deset minut před přestávkou našel centrem zprava Hapal Kroupu, jenže ten míč před bránou dobře nezkrotil.

V poslední pětiminutovce prvního poločasu přišly velké chvíle domácích. Nejprve se vlevo dobře uvolnil Šteigl a jeho centr na zadní tyči razantním „koníčkem“ dopravil do branky Machynek – 1:2. V poslední minutě se vypravil dopředu Kroupa, balón si převzal Koudelka a jeho střelu vychytal Kotnour.

Chvíli po změně stran se diváci dvakrát po sobě radovali z gólu, ale marně. Jak Koudelkova střela z přímého kopu, tak zakončení po rohovém kopu rozvlnily síť pouze z vnější strany. Deset minut po přestávce si navedl míč ke středu hřiště Fila a vystřelil v pravý okamžik, že Jícha nestačil včas reagovat – 1:3.

Vzápětí vystihl Zezulovu malou domů Kroupa, jenže trochu akrobatické zakončení skončilo mimo branku. Když se ukázalo, že Demeter má na hranici šestnáctky k nastřelenému míči přece jen blíž než vyběhnuvší Jícha, začalo to zavánět debaklem – 1:4. Na rozdíl dvou branek snížil vzápětí po rohovém kopu tečovanou střelou Šteigl – 2:4. Kontaktní branku měl na kopačce, respektive pod kopačkou Kroupa, centrovaný míč před brankou totiž nezpracoval.

A tak se pil kalich hořkosti až do dna. Čtvrt hodiny před koncem tak dlouho dotíral Tomáš Machálek na Schustera, až jej stoper fauloval, a odpískanou penaltu proměnil Krška – 2:5. Sedm minut před koncem dal z brejku výsledku definitivní podobu opět Krška.



Ohlasy k zápasu


1.SK Prostějov
Oldřich Machala - trenér Prostějova: Vůbec nechápu, jak můžeme takto přistoupit k utkání, tohle už je několikátý zápas po sobě. Dvacet minut je krizových, začneme hrát, až prohráváme. Nebo pokud šance soupeře přečkáme, tak od nějaké dvacáté páté minuty začínáme hrát. Dnes jsme ovšem ve dvacáté minutě prohrávali o dva góly. Pak jsme dali kontaktní gól, ke konci poločasu jsme hráli lépe. V druhém poločase jsme deset minut myslím nehráli špatně, měli jsme možná tři obrovské příležitosti na to, abychom zápas srovnali, ale bohužel. Soupeř nás pak potrestal gólem na 3:1. Dnes jsem mimořádně zklamaný z obranné fáze. Nejsme zvyklí dostávat góly, ale s tím, co jsme v defenzivě předvedli dnes, můžeme těžko nějaký zápas vyhrát. Tolik chyb, tolik prohraných osobních soubojů, záloha defenzivě vůbec nepomohla, to jsou velké rezervy. V prvním poločase jsme měli úplně otevřenou obranu, já to vůbec nechápu.

SK Líšeň
Miloslav Machálek - Trenér SK Líšeň: Dnes to bylo o tom, jak říkal Karel Kroupa, že my můžeme a domácí musí. Měli jsme výborný vstup do utkání, dali jsme první gól, což nám hodně pomohlo, ráz utkání byl jiný než v našich předchozích zápasech. Přijeli jsme s čistými hlavami a pojďte ukázat, že umíme hrát fotbal. To znamená bez žádných zásadních úkolů. A samozřejmě jsme věděli, kde domácí tlačí bota, vždyť sem chodím často. Diváci viděli výborné utkání, i domácí odehráli velice slušné utkání. Dostali sice šest gólů, ale byli velice nebezpeční ze standardních situací. Naše silná stránka byly brejky. Prostějovu postup přeji a říkal jsem trenérům, ať to dotáhnou. Jsou v soutěži nejlepší tým a věřím, že tady bude druhá liga. Hráče jsem motivoval, aby se tady ukázali, protože Prostějov podle mého názoru bude doplňovat tým, tak ať hrají o svoje angažmá.



Sestavy


1.SK Prostějov
F. Jícha [-] - M. Sus [-] , A. Rus [-] , A. Schuster [-] - J. Koudelka [-] , L. Machýnek [-] , J. Šteigl [-] , D. Zhykol [-] (70. D. Píchal [-] ) , J. Pančochář [-] (28. L. Hapal [-] ) , T. Langer [-] (58. Z. Fládr [-] ) - K. Kroupa [-]

SK Líšeň
J. Kotnour [-] - V. Minařík [-] , P. Demeter [-] , L. Fall [-] (46. T. Zezula [-] ) , J. Hlavica [-] , . Reteno [-] (78. F. Smrčka [-] ) , A. Fila [-] , T. Machálek [-] , M. Machálek [-] (73. R. Čampa [-] ) , D. Krška [-] , L. Hanuš [-]

ŽK: 11. M. Sus , 19. K. Kroupa , 37. A. Rus , 39. L. Machýnek , 78. L. Hapal - 25. J. Hlavica , 28. L. Fall , 48. D. Krška , 71. T. Zezula .
Hráči zápasu: D. Krška .
Počet diváků: 500. Rozhodčí: Denev Alex - MACHAČ Lukáš, SEDLÁČEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Michal Muzikant

Expert: Michal Furik
Tip experta: výhra domácích

Pokud si chce Prostějov udržet odstup na druhého, musí vyhrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Trenér - SK Jiskra Rýmařov | Moravskoslezský | Bruntál

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích