3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2017 15:30

6.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ladislav Slavík zařídil výhru Halámek v poslední minutě


Branky


1

Halámky po vloženém svátečním kolem nastoupily doma proti Novosedlům v silnější sestavě než ve Strmilově i přesto, že jim stále chyběly některé opory. Domácí chtěli využít výhodu domácího prostředí a z velké části remízoví zápas nakonec dokázali po zásluze dovézt k důležitému vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasové skóre ukazovalo nerozhodný stav

Oba týmy svým bojovným a silovým pojetím hry dávaly předpoklad k vyrovnanému souboji a domácí byli upozorněni na dobré začátky hostů z Novosedel. To se také potvrdilo a především hosté byli také první desetiminutovku aktivnější a lepší, ale jasnou gólovou šanci si nevytvořili. To domácí se směrem dopředu probudili až v 18. minutě, když po centru L. Slavíka se mohl zaskvět domácí útočník Svoboda, ale z hranice malého vápna nikým nehlídán trestuhodně  hlavičkoval nad bránu hostí. Ve 22. minutě pro změnu unikl hostující Kreim, dobře naservíroval před bránu domácích, kteří si málem dali vlastní gól. Vynikajícím reflexem na poslední chvíli zachránil ve Strmilově absentující gólman Záviš. Akce se začali přelévat ze strany na stranu a ve 30. minutě prošel J. Herzog až k hranici velkého vápna, kde jeho tvrdou střelu vystihl brankář hostí. No a konečně v 35. minutě dostal za obranu přihrávku Novosedelský Mládek, byl zcela sám a kdyby nezaváhal, určitě by otevřel skóre zápasu. Jeho zbytečnou kličku zpět a následnou střelu však již domácí eliminovali. Skóre se poprvé měnilo až s blížícím se poločasem, poté co ve 42. minutě unikl po levé straně L. Slavík, tvrdě stříleným centrem brankář balon neudržel a ve správný čas na správném místě byl domácí mladíček Adam Havel a dorazil do prázdné 1:0. Dlouho se však domácí neradovali a hned v zápětí přišel tvrdý direkt, když po standardní situaci se z rohu radoval Tomáš Pražák a hlavou srovnal poločasové skóre na 1:1. Remíza byla v tuto chvíli na místě.

Štěstí se naklonilo k domácím těsně před koncem zápasu

Ve druhém poločase se až do 63. minuty hrál opatrný, bezkrevný fotbal, nikdo nechtěl udělat chybu a bylo znát, že kdo dá branku, pravděpodobně vyhraje. Právě v této minutě však z nevinné akce přišel dlouhý nákop hostů až k domácímu stoperovi Kollmanovi, který nešťastně sklepl míč k volnému Zdeňku Mládkovi a ten prakticky z první překlopil výhodu na stranu Novosedel 1:2. Domácí nechtěli doma prohrát a začali se více aktivněji zapojovat ve hře dopředu a výsledkem mohlo být srovnání hned v 67. minutě. Po rychlé akci však přes zcela volnou branku křížem hlavičkoval těsně mimo Macho. Halámky věděly, že pokud chtějí uspět a vyrovnat, tak musí zjednodušit hru a změnit systém a styl. Začali více dlouhými balony nacházet své útočníky, hosté totiž od vstřelené branky ještě více bránili obranné pozice, zatáhli se a vyráželi k nebezpečným brejkům. Domácí byli pozorní a dokázali uhlídat hlavně Mládka, když po celý zápas nedali možnost prosadit se i Poborskému. Dále čekali na svou šanci a ta přišla v 80. minutě, kdy po Řežábově přihrávce se dobře zorientoval v pokutovém území Radek Herzog a střelou mezi nohy nedal šanci Michalovi v bráně hostů, srovnáno 2:2. Vzhledem k dosavadnímu průběhu hry by byla asi remíza na místě, to ale domácím nestačilo a dále se tlačili před hostující branku. V rozmezí dvou minut po srovnání stavu měli domácí dvě tutové šance, ale vždy jejich rány těsně minuly soupeřovu branku. Hosté prakticky již pouze bránili remízu a to se jim stalo osudným. Nejprve se sám řítil na bránu v 88. minutě Řežáb, ale nedokázal střelu umístit a přestřelil. Pak to však již přišlo a po tlaku v obranném pásmu Novosedel se v 90. minutě uvedl Ladislav Slavík, který si dal záležet a do prázdné vrátil předchozí střelu J. Herzoga - 3:2. Po takřka remízovém zápase se tak zaslouženě radovali domácí, když v závěrečné desetiminutovce měli dost šancí skórovat.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): Po povinně odehraném svátečním kole ve Strmilově jsme se chtěli doma rehabilitovat proti Novosedlům. Věděli jsme, že nás čeká důrazný, tvrdý fotbal, plný nasazení, který hosté hrají .Pro nás to bylo daleko důležitější utkání s cílem připravit se na jejich nástup a standardní situace.To první jsme zachytili, ale bohužel ze standardky jsme po vedoucím gólu hodně brzy inkasovali. Remízoví poločas byl spravedlivý a ve druhém se delší dobu čekalo co bude. I přesto ,že jsme pokryli Poborského jsme věděli o nebezpečí od Mládka. Ten se dokázal po naší chybě prosadit a bylo pak těžké odpovědět. Zjednodušili jsme však hru a dlouhými balony se dostávali za obranu hostů. To se nám bravurně povedlo a v poslední desetiminutovce, kdy jsme byli lepší a měli obrovské šance nakonec zápas otočit v náš prospěch. Utkání, které se vyvíjelo jako remízové jsme tedy zvládli a jsme moc spokojeni se třemi důležitými body, když ani dnes jsme nebyli kompletní. Chybějící hráči byli znát, snad se to do příštího zápasu vylepší.

SK Novosedly n. Než
Pavel Nagy (trenér mužstva): Co se týká hodnocení utkání, tak souhlasím s tím co napsal vedoucí domácích Jiří Samec, až na jednu věc. Za stavu 2:1 pro nás šel Hladílek sám na bránu, kdyby proměnil tak asi bylo po zápase. Fotbal se ale na kdyby nehraje. Posledních patnáct minut se to na nás valilo, což pramenilo z nuceného střídání Tomáše Pražáka. Domácí kanonýr L. Slavík byl perfektně hlídán Šmídem. ten se dostal za celý zápas do jediné šance a tu v poslední minutě bohužel pro nás proměnil. Kluky musím pochválit za předvedený výkon, bylo to odmakané. Štěstí se nakonec přiklonilo na na stranu domácích.



Sestavy


TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - R. Duda [-] , K. Juráň [-] , J. Macho [-] , P. Kollmann [-] - J. Herzog [-] , A. Havel [-] (72. J. Slonek [-] ) - M. Svoboda [-] (46. R. Herzog [-] ) , T. Trsek [-] , M. Řežáb [-] - L. Slavík [-]

SK Novosedly n. Než
K. Michal [-] - P. Jecha [-] , M. Visčur [-] , T. Pražák [-] (77. P. Zeman [-] ) , P. Kreim [-] , Z. Mládek [-] , R. Poborský [-] , T. Nohava [-] , D. Šmíd [-] , D. Kroupa [-] , M. Hladílek [-]

ŽK: 16. A. Havel , 87. P. Kollmann , 90. L. Slavík - 54. P. Jecha .
Hráči zápasu: A. Havel .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - SAIDL Radek, BROŽ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 10. 2017 08:18
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec
Ano pravda,na šanci Hladílka jsem v reportu pozapomněl.J.Samec