O. Dosek 76.
1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2017 14:00

13.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lipí si odvezlo všechny body z Borku a je druhé


Branky


76. O. Dosek - 53. J. Říha , 57. P. Kaše
0

Lipí zakončilo na Borku podzim prvním letošním vítězstvím venku a v tabulce přezimujeme minimálně do příštího týdne na druhém místě! Do vedení je poslal na začátku druhé půle Říha, ke kterému se o chvíli později přidal P. Kaše. Domácí sice snížili, ale Lipí závěrečné minuty zvládlo skvěle takticky a tak veze zaslouženě tři body! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branku nepřinesl

Zahrát si pohledný fotbal, připsat si první letošní vítězství na soupeřovo hřišti a naladit se tak na večerní dokopnou - to byly hlavní cíle fotbalistů Lipíčka před posledním podzimním zápasem na hřišti do té doby druhého Borku. Krom úvodních dvaceti minut, kdy se hostům fotbalově příliš nedařilo, můžou s klidem říct, že jejich cíle byly splněny. Ve zbývajících minutách hosté totiž byli jednoznačně lepším celkem a po výborném týmovém výkonu slaví zasloužené tři body. Lipíčko přijelo na Borek v hodně okleštěné sestavě, přesto pomýšlelo na tříbodový zisk, který by jim zaručil přezimování nejhůře na třetím místě (Borek ještě čeká dohrávka s Chrášťany a pokud zvítězí, vrátí se zpět na druhé místo). Úvodních dvacet minut tomu však příliš nenasvědčovalo. Domácí na tradičně výborně připraveném pažitu začali aktivně a hráči Lipíčka jako by již hlavami byli na večerní dokopné. Naštěstí Borek z optické převahy nic vytěžit nedokázal a Macháčka v brance výraznějším způsobem neohrozil. A tak pomalu, ale jistě, začalo přebírat iniciativu Lipíčko. V dobré příležitosti se ocitl Říha, jenž v tísni volil střelu na místo přihrávky před prázdnou branku, kde číhali Holinka a Petr Kaše, Žemlička ale jeho pokus vyrazil na roh. Největší šance první půle přišla v jejím závěru. Petr Kaše si u rohového praporku pohrál s domácími zadáky a přesným centrem našel hlavu Kruťka, hostující kapitán ale mířil bohužel pro nás těsně vedle.

Branky padaly až ve druhé půli

Přesto se hosté kýžené branky nakonec přeci jen dočkali. Osm minut po změně stran po pohledné kombinaci vyslal Petr Kaše do samostatného úniku Jiřího Říhu a ten krásnou ranou levačkou nedal Žemličkovi šanci – 0:1. Ještě veseleji bylo na hostující střídačce o čtyři minuty později, kdy dokonale zafungovala bratrská spolupráce Kašů. Mladší Ondřej v pokutovém území zpětnou přihrávkou vyzval Petra Kaše, ten tváří v tvář proti Žemličkovi zachoval chladnou hlavu a přízemní ranou na zadní tyč poslal Lipíčko do dvoubrankového vedení – 0:2. To byl pro domácí tvrdý direkt, naopak Lipíčko pokračovalo v aktivní hře a mohlo přidat další branky. V 65. minutě vyslal při chuti hrající Petr Kaše do brejku rekonvalescenta Holinku, kterého však opět zradilo poraněné stehno. To se podepsalo také na kvalitě "Holasovo" zakončení, které Žemlička bez větších problémů zlikvidoval. Pro hráče Lipíčka to pak bylo to poslední, co v utkání udělal a musel nuceně střídat. V 75. minutě měl na kopačkách další tutovku Radouch, jenž si vyměnil balón s Petrem Kaše a z úhlu se řítil sám na domácí branku. Vhodný moment na zakončení však prováhal a Žemlička jeho střelu vyrazil na roh. V tu chvíli se potvrdilo staré fotbalové pravidlo nedáš – dostaneš. Rohový kop totiž domácí odvrátili a podnikli rychlý protiútok, na jehož konci stál nejlepší střelec Borku Ondřej Dosek – 1:2. Krom inkasované branky Lipí navíc přišlio o Tomáše Jinka, kterého vyřadilo svalové zranění. Domácí vycítili šanci a hnali se za vyrovnáním. Lipíčko ale závěrečných patnáct minut zvládlo výborně takticky, drželo balón co nejdále od vlastní branky a nepřipustilo žádné komplikace.

Zdroj: www.tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu


FK Borek
FK Borek: Kromě prvních 20 minut, kdy jsme měli optickou převahu (bohužel bez vážného ohrožení soupeřova „zařízení“) se nám zápas nevydařil. Ztratili jsme doma již po druhé všechny body, které jistě budou chybět. Ve druhém poločase byl soupeř nebezpečnější s větším držením míče. Rozhodlo cca. 5. minut hry, kdy jsme 2x inkasovali po vlastních ztrátách a následném nevrácení.Nyní se budeme připravovat na dohrávku v Chrášťanech, kde bychom chtěli naplno bodovat a udržet si tak druhé místo po podzimu.

TJ Sokol Lipí
www.tjsokollipi.cz: Podzim tak zakončujeme na druhém/třetím místě se ziskem 26 bodů, se kterými v našem táboře panuje naprostá spokojenost. Nyní si od fotbalu na nějaký čas odpočineme a sejdeme se opět po Novém roce. V jarní části budeme chtít potvrdit naše podzimní postavení a udržet naše mužstvo v TOP 7, což zaručuje příslušnost pro III. třídu i pro příští ročník.



Sestavy


FK Borek
J. Žemlička [-] - P. Schandl [-] , J. Litvan [-] , O. Dosek [-] , Z. Kastl [-] - L. Kolouch [-] , P. Hřib [-] , O. Vaník [-] , J. Endlicher [-] - O. Hanžl [-] , P. Novák [-] -

TJ Sokol Lipí
J. Macháček [-] - O. Kaše [-] , M. Svoboda [-] , P. Kaše [-] , R. Fojtík [-] , V. Radouch [-] , T. Jinek [-] , J. Holinka [-] , J. Daňhelka [-] , J. Říha [-] , L. Kruťko [-]

ŽK: 85. J. Endlicher - 36. O. Kaše , 75. M. Svoboda , 83. J. Říha .
Hráči zápasu: J. Žemlička , O. Hanžl - P. Kaše , J. Říha .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ZEVL Karel - PETERKA Josef (N), JURKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.