T. Balica 7.
T. Tůma 13. (p.)
P. Starý 90.
3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2017 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ovocnářské derby Chelčicko-lhenického mikroregionu pro domácí peckáře


Branky


7. T. Balica , 13. T. Tůma (p.) , 90. P. Starý - 57. J. Křenek
0

Na podmáčeném trávníku se hrál oboustranně pohledný fotbal s parametry kvality, a to především v prvním poločase, kdy domácí, Lheničtí měli herně navrch, přehrávali soupeře a zaslouženě v něm získali dvoubrankový náskok. V poločase druhém, po vstřelení kontaktního gólu, měli zase ve snaze po vyrovnání herní převahu hosté – Chelčičtí, kdy domácí se především soustředili na bránění těsného vedení a své vítězství pečetili až na samý závěr zápasu v prodloužení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Balica poslal Lhenice do vedení

V úvodu utkání šli Lheničtí brzy do vedení. V 7.´ Prenner kolmicí za obranu vyzval Balicu, který přesnou trefou k tyči zařídil první gól domácích (1:0). Chelčičtí hned poté odpověděli v úniku centrem do šestnáctky, kde obranný zásah stopera Sury „zaváněl“ faulem, aby následně jejich brejk byl zakončen střelou, co jen těsně minula lhenickou branku. Další průběh hry patřil Lhenickým. Dařícími se pohlednými kombinačními akcemi a držením míče zatlačovali soupeře do defenzivy. Ve 13.´získal míč Balica, prodloužil jej na Pořádka, ten dál hlavou na Ilieva, který při uvolnění v šestnáctce přes gólmana Nováka byl jím faulován a následnou penaltu Tůma bezpečně proměnil (2:0). Za dvougólového náskoku se domácí dostávali do dalších gólových možností, nejčastěji Ilievem, ale i Pořádkem, Prennerem, Mahákem, kdy jejich snahy se rozbíjely, někdy i se štěstím, o obranný val či končily nepřesným zakončením. Chelčičtí vyčkávali ke snížení pro ně nepříznivého stavu soupeřových chyb či příležitostí k brejkům. Těch se dočkali ve 32.´ po lhenickém zaváhání při rohovém kopu a pak ve 36.´ v samostatném úniku, kdy v obou případech byli velice blízko kontaktnímu gólu. Naopak navýšit své vedení mohli Lheničtí nejprve ve 42.´, kdy po Pořádkově centru Ilievovu hlavičku už mnozí viděli v síti, a pak ve 43.´ znovu Iliev a po něm z dorážky i Pořádek míč přes obrannou vozbu mezi tyče neprostřelili.

Starý pečetil výhru Lhenic

Hned v počátku druhého poločasu (ve 46.´) zahrozili Chelčičtí, naštěstí pro domácí, se v gólové šanci dopustili faulu na gólmana Dvořáka. Ve 49.´ byl v úniku nedovoleně zastaven Iliev a lhenický signál při „trestňáku“ za tento prohřešek málem vyšel, když balón skončil těsně nad břevnem. V 57.´, při závaru před lhenickou brankou, špatně odkopnutý míč zachytil Křenek a poslal jej za záda bezmocného Dvořáka, opory Lhenických (2:1). Za tohoto stavu si více méně oba týmy role vyměnily – hostující tým se snažil útočením o vyrovnání, domácí tým zase především bránil těsné vedení, přestal hrát aktivně s čekáním na možnost k rychlému přechodu do protiútoků. Ty se mu naskytly, ale při gólových možnostech při nich vzniknuvších, třetí uklidňující branka nepadla. A tak definitivní lhenickou vítěznou pojistku přinesla v prodloužení až 91.´. Zprava unikl Balica, poslal míč před branku, kde jej zblízka uklidil do sítě střídající Starý (3:1).

Všechny body z derby brali domácí, Lheničtí.  

 

Autor: Jan Bumba                          



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Václav Mareš, trenér: Především v prvním poločase hráči splnili přesně to, co jsme si před zápasem řekli. Chtěli jsme hrát aktivně, napadat hostující obranu a dát především brzy branku, a to se nám také splnilo. Dali jsme do 20. min dvě branky a kdybychom proměnili i ostatní šance, mohlo být o zápase rozhodnuto daleko dříve. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nesmíme inkasovat kontaktní branku, ale bohužel, se tak stalo a my najednou přestali hrát a začali jsme se obávat o výsledek. Rozhodnutí přišlo až závěru utkání, kdy po akci T. Balici pečetil výhru P. Starý. Nejlepší hráči T. Balica, Jakub Beran.




Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - R. Pořádek [-] (69. D. Kolář [-] ) , R. Iliev [-] (89. J. Exner [-] ) , M. Mahák [-] (86. P. Starý [-] ) , P. Prenner [-] , J. Beran [-] , T. Balica [-] , D. Kiš [-] , R. Sura [-] , D. Trojan [-] , T. Tůma [-]

FK Chelčice
P. Novák [-] - M. Lang [-] , P. Valenta [-] , J. Křenek [-] , P. Pícha [-] , V. Trobl [-] (46. M. Kiš [-] ) , J. Chalupský [-] , J. Turek [-] , T. Kouba [-] , V. Tesař [-] , M. Šácha [-]

ŽK: 76. T. Balica , 85. R. Sura - 13. P. Novák , 55. M. Šácha , 87. P. Valenta , 90. V. Tesař .
Hráči zápasu: J. Beran , T. Balica .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Plaček Tomáš - ZABILKA Luboš, TRNĚNÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.