Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2017 16:30

1.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Frymburk porazil Kaplici o posunul se na pátou příčku


Branky


0

 

Ve čtvrteční sváteční dohrávce zavítali Kapličtí k lipenské přehradě do Frymburku. Oba dva trenéři se museli obejít bez několika hráčů. V obou brankách se představili povoláním spíše hráče nastupující v poli než mezi třemi tyčemi. Hrálo se před pěknou diváckou návštěvou, k čemuž přispěli i příznivci Spartaku.

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas pro hosty z Kaplice

 

Na první vážnější příležitost si diváci museli počkat do třinácté minuty a měli ji na svědomí hosté. Po rozehraném rohu nakrátko centroval do vápna Janura, gólovou hlavičku Urazila Filip Mertl se štěstím vytáhl a Štrbačka zblízka nedokázal míč dotlačit do branky. Domácí si gólové naděje činili v minutě osmnácté, to, když měli výhodu trestného kopu. Dušan Račák míč přistrčil Josefu Micákovi, přízemní rána mezi tři tyče nesměřovala. Ve 24. minutě standardní situace pro Šumavu. Zprava poslal balón do vápna Josef Micák, hlavičku Dušana Račáka Kuchař nadvakrát lapil. Hned v následující minutě se skóre měnilo, a to zásluhou hostů. Patrik Micák posunul míč doleva do vápna nabíhajícímu Josefu Doubravovi a ten přízemní ranou na přední tyč prostřelil Filipa Mertla – 0:1. Hosté byli o poznání aktivnější a nemuselo zůstat jen při jednom gólu. Ve 32 minutě Janura našel na pravé straně Marka, po jeho centru v gólové pozici hlavičkoval Urazil jen do míst, kde byl připravený Filip Mertl. Ve 37. minutě byl po rohovém kopu v šestnáctce domácích podseknut Štrbačka, ale rozhodčí odvahu k odpískání penalty nenašel. Vzápětí se na něj durdili i Frymburští, když Martin Koza se ocitl sám před brankářem, byl mu však odpískán útočný faul. Na druhé straně Urazil připravil palebnou pozici Řepovi, křížná střela vypadala gólově, ale proti byl jeden z bránících domácích hráčů.

 

Frymburk otočil a připsal si vítězství

 

Poločasová přestávka zcela změnila rozložení sil na hřišti. Do druhé půle jako by na obou stranách nastoupili jiné týmy. Domácích najednou bylo plné hřiště, k čemuž přispěl i brzký vyrovnávací gól. Dlouhou křížnou přihrávku středem žádný z bránících hráčů nezasáhl, za obranu si z pravé straně naběhl střídající Bořivoj Vágner a střelou pod padajícím Kuchařem vyrovnal na 1:1. Hosté místo toho, aby hráli jednoduše a zodpovědně, kupili chybu na chybu a domácí politi živou vodou toho dokázali využívat. V 53. minutě Vágner našel před brankou osamoceného Martina Kozu, ten střelou po zemi Kuchaře nepřekonal. Jenomže v té samé minutě přišla zcela zbytečná ztráta na polovině hřiště, výpad domácích do otevřené kaplické obrany, Martin Koza přihrál míč zcela volnému Milanu Račákovi, jenž střelou k tyči dokonal obrat – 2:1. Po hodině hry byl v šanci z pravé strany Vágner, vyběhnutého Kuchaře z úhlu nepřekonal. Běžela 63. minuta a domácí znovu využili lehkovážnosti hostů. Martin Koza znovu předložil balón volnému Milanu Račákovi, který byl v koncovce opět neomylný – 3:1. Pětadvaceti minutovku hrůzy pak Kapličtí završili o pár minut později, kdy znovu dopřáli domácím dostatek prostoru. Stejná situace, Martin Koza přihrává a Milan Račák přesně zakončuje – 4:1. Zbylé minuty se pak již jen dohrávali. V nich byli sice hosté aktivnějším týmem, ale střely z hranice vápna ke gólu nevedly. Čtvrthodinu před koncem mířil mimo Gondek. Těsně vedle branky o několik minut později skončila i střela Patrika Micáka. Pak se ke střele dostal i střídající Vaniš, Filip Mertl nadvakrát zasáhl. V samotném závěru ještě zahrozili po standardce domácí. Po centru Martina Kozy zakončoval mimo střídající Malina. Kapličtí těžko pochopitelným výpadkem ztratili více než dobře rozehraný duel a nezbývá jim nic jiného, než naplno zabodovat v nedělním domácím duelu ze Suchdolem.   

 

Autor: Libor Granec 

 



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Lukáš Matúš (hráč): První poločas byl z naší strany doslova strašidelný, dvakrát za sebou jsme si nepřihráli a brankáře hostů jsme neohrozili, proto hosté zasloužené vedli. Druhý poločas byl však již o něčem jiném, kdy jsme si to v poločase v klidu vyříkali a byli lepším mužstvem. Za druhý poločas chválím celý tým, vyčnívali však Milan Račák, autor hattricku a Martin Koza. Dále zmíním výkony Filipa Mertla v bráně, který podává kvalitní výkony a je velkou oporou. Teď nás čeká Kameňák, tedy další silný soupeř, který ještě před sezónou posílil. Na závěr si přeji, aby Kaplice konečně zabrala a začala vyhrávat, neboť do krajských soutěží patří.

TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí oddílu): Před pěknou návštěvou se odehrál zápas, kde oběma týmům chybělo několik hráčů. V prvním poločase jsme měli převahu, do druhého poločasu domácí prostřídali, bylo jich najednou plné hřiště, k čemuž přispěl i brzký vyrovnávací gól. My jsme poté kupili chybu za chybou a domácí toho využili.



Sestavy


FC Šumava Frymburk
F. Mertl [-] - K. Malák [-] (84. M. Koza [-] ) , J. Micák [-] (73. F. Malina [-] ) , F. Fatura [-] , J. Ribár [-] - D. Račák [-] , R. Mertl [-] , T. Kaňa [-] (89. P. Tichovský [-] ) , M. Račák [-] - M. Koza [-] , T. Pavlík [-] (46. B. Vágner [-] ) -

TJ Spartak Kaplice
V. Kuchař [-] - P. Micák [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] (64. J. Vaniš [-] ) , P. Janura [-] , J. Doubrava [-] , J. Řepa [-] , T. Sedláček [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-] (80. R. Daniel [-] )

ŽK: 23. J. Micák .
Hráči zápasu: F. Mertl , M. Koza , M. Račák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vejčík Vít - PEČENKA Miroslav, ŠUDOMA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.