3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2017 14:30

12.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bernartice se poprvé v historii utkaly s Nemanicemi. Potvrdily formu a vládnou tabulce


Branky


0

Domácí lídr tabulky hostil ambiciózní tým z Nemanic, který momentálně obsazoval 6. místo v tabulce, avšak se ztrátou pouhých čtyř bodů na úplné čelo výsledkové tabulky. Pro domácí to nebyl rozhodně jednoduchý soupeř. Utkání bylo o to těžší, že momentální povětrnostní podmínky, velký vítr a chlad tomuto utkání dvou vysoko postavených celků v tabulce příliš neprospívaly. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kukrál poslal domácí do vedení

            Začátek utkání jasně patřil domácím. Již v 6. minutě našel Rakovan přihrávkou Trantinu, ten posunul do středu míč na Staňka, jehož střelu vytěsnil brankář Polomčák na břevno a dobrá akce skončila pouze rohovým kopem. O dvě minuty později orazítkovala pěkná Trantinova střela opět břevno nemanické brány. V 15. minutě zblokovanou Kovářovu střelu brankář chytil. Pak se dostali již ke slovu i hosté hbitým a velké problémy domácí obraně dělajícím Záveským, jeho šikovnou střelu ve 21. minutě vyrazil bernartický gólman Tomáš Fučík do pole.

 

Prvního a pěkného gólu se dočkali domácí ve 24. minutě. To po levé straně unikl obraně hostů Rakovan, jeho přihrávku do ohně trefil v těžké pozici David Kukrál a míč skončil u vzdálenější tyče v síti - 1:0. Ve 30. minutě zahrozili opět hosté. Střela Sulka z levé strany jen těsně minula vzdálenější tyč bernartické svatyně. Ondřej Fučík směroval z levé strany ve 38. minutě míč do pokutového území, avšak ten se mu na spoluhráče protlačit houštinou bránících nemanických borců nepodařilo. Podobnou akci si zopakoval i ve 41. minutě s tím, že Rakovan na míč značně podporovaný větrem nedosáhl a tak skončil v autu za brankovou čárou. Ve vyrovnaném průběhu první půle byli šťastnější domácí a odcházeli do vyhřátých kabin za jednobrankového náskoku.

Nemanice se neprosadily

Druhý poločas zpočátku patřil opět domácím a jejich snaha po získání většího náskoku se srdnatě bojujícím soupeřem se jim vyplatila. V 52. minutě po rohovém kopu Kukrála se míč odrazil od domácí obrany k Jakubu Kovářovi, který utěšenou tvrdou střelou z první trefil náramně z 20 metrů k vzdálenější tyči a zaznamenal vskutku parádní gól - 2:0.

 

Hned o minutu později mohl korigovat stav Benkovský, jehož střelu však bernartický brankář chytil. Další dobrý moment v utkání se naskytl při střele Ťupy z velké dálky v 70. minutě. Míč, který podivně padal a směřoval pod břevno, brankář Polomčák s velkým úsilím vytáhl nad něj. Novákův střelecký pokus z pravé strany z úhlu v 75 minutě vytěsnil hostující brankář do bezpečí. Ve velké šanci se po trestném kopu z levé strany objevil hostující Motl o minutu později. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti brány vyrazil nohama bernartický branář Fučík na roh.

 

Nebezpečí pro domácí bránu hrozilo i o tři minuty později, když po trestném kopu Záveského hlavičkoval autor předchozí akce míč nad bránu. Definitivní rozuzlení herního rébusu vyřešil nasazený střídající žolík Pavel Kloboučník v 81. minutě. Ten se dostal po kvalitní kombinační akce svých spoluhráčů k odraženému míči, příliš se nerozmýšlel a napálil jej prudce za hranicí šestnáctky přímo k pravé tyči Polomčákovy svatyně a byl z toho další parádní gól v síti již s prohrou smířeného soupeře -3:0. Utkání se pak již v podstatě dohrávalo pouze z povinnosti.
            

V nadprůměrném utkání ovlivněném silným nárazovým větrem se nakonec domácí na svém hřišti rozloučili s tentokráte nepočetným prokřehlým publikem jasnou výhrou a potvrdili tak domácí dominanci a herně i výsledkově povedenou podzimní část soutěže. Je nutno opět vyzdvihnout jejich kolektivní výkon. V obraně dominoval Mrkáček. Záloha byla kompaktním tahounem všech akcí. Ofenzivní činnost byla složitější i díky velmi kvalitní defenzivní činnosti soupeře. U hostů bylo naopak nejvíce vidět útočné duo, které velice zaměstnávalo domácí obranu. Zde je třeba zdůraznit velmi dobrou herní činnost kreativního Záveského. Vítězství Bernartických bylo zcela zasloužené.

SESTAVY DLE ROZESTAVENÍ

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, T. Češka - Kukrál, Smrčina (83. Sláma) - Staněk (59. Kloboučník), Trantina, Ondřej Fučík (66. Václav Ťupa) - Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.
Nemanice: Polomčák - Motl, Benkovský, Kisvetr, Hucek - Borovka (61. Kocián), Sulek, Mir. Novotný (K), Křiváček (83. Zatloukal) - Záveský, Bašta. Trenér Miroslav Koláček.

 

PŘIPRAVIL JAN ŠERHANT



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: Ve vyrovnaném rytířsky vedeném boji se domácí ujali vedení a stav udrželi do konce poločasu. Stejný obraz hry naskytla i druhá půle, domácí přidali hned na jejím začátku další gól a hosté i přes nějaké vypracované šance se brankově neprosadili. Bernartice v závěru ještě pečetili svůj kvalitní výkon další brankou a celkem výmluvným skóre utkaní dovedli do vítězného konce. Hosté se snažili zaznamenat alespoň jeden úspěch, avšak jejich koncovka byla tentokrát nulová.




Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - K. Trantina [-] , T. Češka [-] , P. Mrkáček [-] , J. Novák [-] , J. Kovář [-] - D. Smrčina [-] (83. R. Sláma [-] ) , D. Kukrál [-] , A. Staněk [-] (59. P. Kloboučník [-] ) , O. Fučík [-] (66. V. Ťupa [-] ) - A. Rakovan [-] -

SK Nemanice
J. Polomčák [-] - J. Křiváček [-] (83. K. Zatloukal [-] ) , J. Hucek [-] , A. Benkovský [-] , L. Kisvetr [-] - J. Sulek [-] , M. Novotný [-] , A. Motl [-] , P. Borovka [-] (61. J. Kocán [-] ) - F. Záveský [-] , V. Bašta [-]

ŽK: 75. J. Kovář - 83. J. Křiváček .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Nedvěd Petr - VALEŠ Radek, CIGÁŇ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.