4:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2017 16:30

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bernartický gólman nedal penaltu, mrzet ho to nemuselo


Branky


0

Jan Šerhant už tradičně sepsal podrobnou reportáž zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V 1. kole (7. hraném) krajské 1. A třídy se uskutečnilo dlouho očekávané derby s milevskou rezervou. Tato utkání mají vždy zvláštní náboj a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Domácí chtěli odčinit porážku z Chýnova a vstoupili do utkání aktivně. Vlastně celý první poločas ve hře dominovali a téměř nepustili mladé hostující mužstvo na svou polovinu hřiště. Dvoubrankové vedení v prvním poločasu však nevyjadřovalo reálné dění na trávníku. Spousta akcí, které domácí vytvářelo však ve většině případů skončilo na stoperu Marku Masopustovi, který odehrál skvělý zápas a byl všude tam, kde měl být. Od počátku druhé části utkání postupně Milevští srovnali krok a byli téměř dvacet minut rovnocenným soupeřem, i když je do brankových příležitostí domácí obrana nepouštěla. Ke konci zápasu opět dominovali ve hře Bernartičtí a hosté si odvezli nakonec čtyřgólový příděl.


            V utkání měli od počátku jasně navrch domácí. První střelu sice vyslal na domácí bránu Skalický, který však střílel v 8. minutě z velké dálky nad a to bylo ze strany hostů v první půli co se střelby týče v podstatě vše. Ten samý aktér byl u další akce domácích, když v pokutovém území fauloval Kováře a rozhodčí nařídil pokutový kop. V 10. minutě si postavil míč na bílý puntík domácí specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík. Jeho nepříliš prudkou střelu k tyči však mladý milevský gólman Vanýsek vystihl a míč lapil. To domácí nijak nepoznamenalo a hned v další minutě po centru Kováře z pravé strany si na míč naskočil Karel Trantina a hlavičkou nedal brankáři šanci - 1:0. Ve 14. minutě Smrčinův centrovaný míč hlavičkoval Staněk nad bránu. O minutu později trefil krásnou točenou střelou Ťupa spojnici břevna a tyče. Adam Rakovan hlavičkoval ve 28. minutě pod břevno, brankář Vanýsek však vytáhl skvělý zákrok a míč vytěsnil nad břevno. Ve 38. minutě překopl vysoko bránu domácí Staněk. Ke konci poločasu se domácí přece jen dočkali zvýšení náskoku. Na míč Kovářem zahrávaného rohového kopu z levé strany si u zadní tyče nejvýše vyskočil Karel Trantina a hlavičkou překonal milevského gólmana podruhé - 2:0. Do kabin odcházela mužstva s dvoubrankovým náskokem domácích.
         

   Do druhého poločasu Milevští od začátku nasadili dva nové hráče a na jejich hře se to okamžitě projevilo. Doposud odevzdaní hosté začali s domácími srovnávat hru a pokoušeli se o rychlé útočné akce. Bernartická propracovaná obrana však opět dominovala a na dostřel své svatyně a do brankových šancí je vůbec nepouštěla. V 61. minutě Brožovu střelu domácí gólman, který byl v zápase téměř bez práce, v pohodě lapil. V 73. minutě zahrával z levé strany rohový kop tentokráte Kukrál, jeho centrovaný míč hlavičkoval Rakovan, brankář míč vyrazil pouze k stopéru Jakubu Novákovi, který jej v pohodě vrátil za jeho záda do sítě - 3:0. V 76. minutě postupoval po perfektní přihrávce od Ťupy na milevskou bránu osamocený Smrčina, brankář Vanýsek však proti němu vyběhl a jeho střelu odrazil nohama do bezpečí. V 87. minutě nejprve střílel Kovář na zadní tyč, avšak teč obránce míč odrazila na roh. Po jeho zahrání z levé strany Kukrálem si na zadní tyčí na míč naskočil Karel Trantina a završil hlavičkou své perfektní střelecké představení - 4:0. Vytvořil tak unikátní, málo kdy vídaný "hlavičkový" hattrick. Utkání se pak již v klidu dohrálo do konce.


            U hostů je nutno vyzdvihnout vynikající výkon nestárnoucího Marka Masopusta, který byl jako stoper a správný kapitán vždy všude, kde měl být. Nebýt jeho nadstandardního výkonu, byl by výsledek utkání mnohem vyšší. Bylo až obdivuhodné, co vše v obranné činnosti obstaral. U domácích je nutno zhodnotit kolektivní výkon celého mužstva. Obrana byla opět jako vždy velmi kvalitní, záložní řada jasně dominovala nad tou soupeřovou. Je nutno se zmínit o vynikajícím individuálním výkonu Karla Trantiny, který se o výsledek svými úspěšnými hlavičkami postaral nejvíce.


            Příští střetnutí odehrají Bernartice opět na domácím hřišti a soupeřem jim bude tým Meteoru Tábor. Odehraje se v neděli 1. října již od 16:00 hodin.


            Branky: 11., 43. a 87. Trantina, 73. Jakub Novák. Domácí brankář Tomáš Fučík neproměnil v 10. minutě penaltu.
Rozhodčí: Petr Nedvěd – Radek Valeš, Jaroslav Kollmann. DFA: František Bumba. ŽK: 3:2 (69. Ondřej Fučík, 71. Rakovan, 87. Trantina – 36. Zbyněk Červenka, 87. V. Mácha). Diváků: 100.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček (57. Kloboučník), T. Češka (46. Ondřej Fučík) – Kukrál, Smrčina – Staněk (73. Stan. Češka), Trantina, Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.
Milevsko: Vanýsek – Petřík, V. Mácha, Marek Masopust (K), Zb. Červenka – Skalický (75. Pěchota) – Brož, Filip Milaberský, Vlad. Charypar – Hubáček (46. Římanek), Csanda (46. Kutil). Trenér Jiří Jordán.

Připravil Jan Šerhant.



Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Kovář [-] , J. Novák [-] , P. Mrkáček [-] (57. P. Kloboučník [-] ) , T. Češka [-] (46. O. Fučík [-] ) - V. Ťupa [-] , K. Trantina [-] , A. Staněk [-] (73. S. Češka [-] ) , D. Smrčina [-] , D. Kukrál [-] - A. Rakovan [-] -

FC ZVVZ Milevsko B
V. Vanýsek [-] - Z. Červenka [-] , M. Masopust [-] , F. Milaberský [-] , V. Petřík [-] , V. Mácha [-] - J. Hubáček [-] (46. D. Římanek [-] ) , P. Brož [-] , M. Skalický [-] (75. T. Pěchota [-] ) , V. Charypar [-] - J. Csanda [-] (46. Š. Kutil [-] ) -

ŽK: 69. O. Fučík , 71. A. Rakovan , 87. K. Trantina - 36. Z. Červenka , 87. V. Mácha .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Nedvěd Petr - VALEŠ Radek, KOLLMANN Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.