1:2
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2017 10:30

1.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šok v Jindřichově Hradci!!! Nováček z Dražic otočil zápas ve druhém poločase


Branky


27. V. Kučera - 66. J. Kromka , 74. M. Horka
0

Domácí hráči vstupovali do soutěže jako jeden z favoritů na vítězství, ale hned v úvodním kole doma překvapivě nestačili na nováčka z Dražic, který dvěma góly ve druhém poločase otočil nepříznívý poločasový výsledek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kučera poslal domácí do vedení

Úvod utkání se vyznačoval opatrnou hrou z obou stran, jakoby hráči čekali, co předvede soupeř. První pološanci měl na kopačce hostující Dan Štecher, který dostal ideální přihrávku od Kromky a šel z pravé strany proti soupeřově brance. Jenomže zpomalil a nedostal se ani k zakončení, protože jeden z obránců jeho postup zablokoval. Ve 14. minutě mohl poslat domácí do vedení Mareš, ale jeho tvrdou střelu ze středu velkého vápna Baka reflexivně vyboxoval, dorážka Blažka pak šla těsně mimo. Ve 23. minutě měl svou první gólovku na kopačce Toman (jedna z posil, přišel z Dačic), když po pravém křídle utekl rychlík Votava Hořejšímu. Jeho centr Horka minul a míč propadl ke zcela volnému Tomanovi. Ten však z místa pro zahrávání penalty vysoko přestřelil branku!

 

Domácí si tak na oslavu prvního gólu museli počkat až do 27. minuty. Blažek dostal krásnou přihrávku přes půl hřiště na levé křídlo, narážečkou se spoluhráčem se zbavil Hořejšího na pravém beku a nacentroval před branku. Tam nechali obránci až moc prostoru Kučerovi, pro kterého nebyl problém hlavičkou prostřelit Baku v bráně – 1:0!

 

Do konce prvního dějství se pak hrálo za stálého tlaku domácích, ale bez vážnějších příležitostí. Gólové parametry měla snad jen střela Šmída ve 33. min., ale díky kopu vnějším nártem se vytočila těsně vedle pravé šibenice Bakovy svatyně.

Dražice držel brankář, hosté otočili!

Druhý poločas začal podobně jako skončil první. Tedy za mírného tlaku domácích, ale pouze mezi vápny. Až v 61. minutě měl další gólovku Toman, který dostal pěknou přihrávku na střed velkého vápna od Kučery a postupoval sám proti našemu brankáři. Baka však rychlým vyběhnutím a pádem pod nohy jeho tutovku zneškodnil! V 66. minutě se dražickým hráčům podařila ukázková brejková akce. Novotný utekl po pravé straně obránci a předložil centr před domácí branku. Tam svedl vítězný souboj Kromka a hlavičkou na zadní tyč překonal domácího gólmana Hejníčka (další z posil, přišel z Jankova) – 1:1!

 

Domácí hráči ještě zvýšili své úsilí a gól visel na vlásku, ale opět to byl Toman, který ani na potřetí nedokázal Baku překonat. Tentokrát se k němu dostal balon po závaru ve vápně, ale jeho střelu bravurně zlikvidoval Baka na brankové čáře. Podle rčení nedáš-dostaneš se vyvíjel zápas v následujících chvílích. Po faulu domácích rozehrával přímý kop Valášek a jako už mnohokrát, našel ve vápně přesně Horku, který přesnou hlavičkou poslal dražické borce do vedení- 1:2!

 

 

Pro favorizované domácí to byla taková sprcha, že se až do konce zápasu na nic nezmohli, a když si v samém závěru poradil brankář s dělovkou Koutného, kterou vyboxoval ze šibenice, odešli ze hřiště bez bodového zisku.

 

AUTOR: Lubomír Kolář



Ohlasy k zápasu


FK Jindřichův Hradec 1910
Václav Císař (asistent trenéra): "Výsledek, ale hlavně výkon našich hráčů na hřišti je na úvod veliké zklamání. Ačkoli jsme měli po celý zápas převahu, výkon nebyl ani zdaleka ideální. I přesto jsme si dokázali vytvořit 4 stoprocentní šance, bohužel v zakončení jsme selhali. Navíc ve druhém poločase jsme individuálními chybami dovolili soupeři skórovat z jejich hlavních zbraní, standardní situace a centru do vápna. Nevyhrál lepší tým, ale vyhrál tým který od první do poslední minuty nadšeně bojoval, a 3 body si odvezl zaslouženě. Naši hráči si musí uvědomit, že pouze profesorským fotbalem nikoho v soutěži neporazí."

TJ Dražice
Lubomír Kolář (vedoucí): "V sobotu dopoledne jsme vyrazili směr Jindřichův Hradec, abychom zde sehráli první zápas krajského přeboru. Domácí, kteří v uplynulém ročníku skončili na 6. místě, posílili pro tuto sezonu třemi hráči a byli v utkání jasným favoritem. Tomu nahrávalo i naše složení, protože z různých důvodů nemohli nastoupit Veselý a Vlašín, tedy jinak hráči základu. Bylo to utkání, ve kterém nezvítězil fotbalově lepší tým, ale určitě tým, který předčil soupeře v bojovnosti a nasazení a hlavně měl za zády brankáře, který svým výkonem jasně vynikal a obávanému střelci Tomanovi se bude o jeho zákrocích ještě dlouho zdát!"



Sestavy


FK Jindřichův Hradec 1910
L. Hejníček [-] - T. Šenkýř [-] , M. Völfel [-] , M. Toman [-] , T. Beránek [-] , M. Mareš [-] (75. L. Králíček [-] ) , V. Kučera [-] , F. Votava [-] , O. Blažek [-] , T. Šmíd [-] , R. Koutný [-]

TJ Dražice
M. Baka [-] - M. Stuchlík [-] (84. D. Smutný [-] ) , R. Valášek [-] , D. Štecher [-] , J. Štecher [-] , P. Novotný [-] (89. Š. Schloff [-] ) , J. Kromka [-] (75. D. Sedlák [-] ) , T. Hořejší [-] , M. Horka [-] , M. Hojdar [-] , T. Bareš [-]

ŽK: 72. M. Mareš - 20. P. Novotný , 80. D. Sedlák .
Hráči zápasu: M. Baka , M. Horka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Šafránek Petr - KRČÍN Jan, KLÁTIL Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.