Havířov jde do čela


0

Vzájemné zápasy těchto soupeřů patří vždy k ozdobám divize. Nejinak tomu bylo i v dnešním utkání dvou mužstev z čela divizní tabulky. Na trávník se proti sobě postavil celek s nejlepším „útokem“ a proti němu celek s nejlepší „obranou“. Svůj kredit potvrdili jen domácí.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V 9. minutě kopal přímý kop Matušovič a tečovaný balón skončil k radosti domácích v brance – 1:0.

 

To byl signál k útočné lavině. Obrana hostů byla pod tlakem.

 

V 16. minutě vyrobili hosté fatální kiks a Matušovičova „levačka“ krutě dalekonosnou střelou do opuštěné branky trestala – 2:0.

 

Hosté dali o sobě poprvé vážně vědět ve 24. minutě, akci Hartmanna s Labudou zakončil střelou Foitzik, ale Smětáka nepřekvapil. Domácí gólman pak připravil skvělým zákrokem o gólovou radost kanonýra Labudu po jeho dělovce ve 26. minutě.

 

Stav se neměnil ani ve 30. minutě, když si Směták poradil se střelou Romaněnka. Bez gólového efektu zůstala i pumelice Rubého, kterou tělem zablokoval Bialek.

 

 

Další góly už do poločasu diváci neviděli, šance Omasty ve 34. minutě a Skoupého ve 43. minutě skončily nepřesnou koncovkou. Konec 1. poločasu pobavil diváky, rozhodčí ho ukončil po „běžeckém“ vystoupení malého pejska, který si chtěl asi taky zahrát.

Úvodní čtvrt hodina 2. poločasu patřila hostům. Ve 47. minutě udržel Směták čisté konto po nádherné střele Gebauera.

 

Z následného brejku se mezi tyče netrefil Omasta. V 56. minutě zasvištěla střela Rubého těsně vedle levé tyče. V 59. minutě vytlačil Směták hlavičku Labudy na rohový kop.

 

K jeho rozehrání se postavil Rubý a hlavička Rychnovského vrátila hosty do zápasu – 2:1.

 

Domácí diváci nechápali, co se s jejich mužstvem děje! Fotbalová štěstěna však domácí neopustila.

 

V 64. minutě se k odraženému míči dostal Skoupý a takovou šanci nepromarnil – 3:1.

 

Domácí to evidentně uklidnilo.

 

V 73. minutě nádherně odcentroval Klejnot a Wojnarova dělovka vymetla levou šibenici branky hostů – 4:1.

 

Z tohoto úderu se už hosté nezvedli. Naopak.

 

V 79. minutě skončil po přímém kopu Förstra balón u pravé tyče gólmana Hampla a výsledek dostal konečnou podobu – 5:1.

 

Po závěrečném hvizdu odměnilo 370  diváků obě mužstva zaslouženým potleskem. Takové zápas, kdy obě mužstva chtějí hrát fotbal,  a ne kopanou se musí vždy a každému líbit.

 

 



Ohlasy k zápasu


MFK Havířov
Miroslav Matušovič, trenér: Výsledek je fantastický, potvrdili jsme naši momentální formu a konečně zlomili i „benešovské prokletí“. K mimořádné úrovni zápasu však taky přispěli hosté, kteří chtěli hrát a hráli až do konce i když se z jejich pohledu utkání nevyvíjelo příznivě. Na naše mužstvo jsem pyšný.

FC Dolní Benešov
Marcel Melecký, trenér: K fotbalu patří i takový „výbuch“. V dosavadních sedmi zápasech jsme dostali jen 4 góly a dnes bohužel „bůra“!!! Při vší úctě k domácím musím přiznat, že minimálně tři góly jsme jim darovali …. Bohužel jsme po kontaktním gólu znovu zbytečně inkasovali a na další zvrat to už v této situaci nebylo. Na dnešek musíme rychle zapomenout, v týdnu nás čekají další dva těžké zápasy.



Sestavy


MFK Havířov
R. Smětak [-] - P. Michalčák [-] , P. Cigánek [-] , D. Bialek [-] - L. Skoupý [-] (86. J. Slivka [-] ) , M. Matušovič [-] (72. J. Uher [-] ) , P. Zupko [-] , T. Wojnar [-] , B. Förster [-] , J. Klejnot [-] , T. Omasta [-] -

FC Dolní Benešov
D. Hampel [-] - J. Romaněnko [-] , M. Pecuch [-] , L. Foitzik [-] (67. J. Košárek [-] ) , D. Rychnovský [-] , F. Labuda [-] , T. Gebauer [-] , M. Hartmann [-] (58. J. Oberherr [-] ) , T. Moravec [-] , P. Rubý [-] , O. Haas [-]

ŽK: 12. M. Matušovič .
Počet diváků: 370. Rozhodčí: ŠAFRÁN Daniel - ŠAMÁREK Jan, GALÁSEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.