0:1
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2017 17:00

1.kolo, Divize E, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Havířov vstoupil do sezóny vítězně


Branky


0

Za úporného vedra přivítal v úvodním duelu Moravsko-slezské divize vsetínský nováček soutěže mužstvo, které v loňské sezóně zůstalo těsně za postupovými příčkami. Domácí celek odehrál celkem nešťastné utkání zásluhou neproměněných příležitostí, které zejména po změně stran byly více jak stoprocentní. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Desátá minuta rozhodla

Do utkání nastoupili Vsetínští takřka v kompletním složení a ihned v 1. minutě měli možnost zahrávat rohový kop, ze kterého však nic nevytěžili.

 

Ve 4. minutě po rychlém protiútoku zahrozil hostující Förster, jehož střelu brankář Eliáš efektně vyrazil.

 

Ihned na to zahrávali Havířovští sérii rohových kopů, vsetínská obrana ale s úspěchem odolala. Totéž se ale již nedá říct o 10. minutě hry, kdy se nabídla hostům další možnost v podobě rohového kopu. 

K míči se postavil Matušovič našel přesně hlavu Bialeka, a ten do odkrytého rohu vsítil vedoucí gól „Indiánů“. 0:1.

 

Branka však byla více než sporná, neboť byl v malém čtverci nedovoleně atakován brankář Eliáš, což hlavní rozhodčí zřejmě přehlédl. 

Vyrovnáno ale mohlo být v 15. minutě, kdy z pravé strany postupoval téměř osamocený Kapusta, který však místo přihrávky na zcela volného Matůše volil střelu po zemi a havířovskou branku minul.

Poté začali hosté vsetínské hráče přehrávat, což se projevilo především ve středové ose. Ti převyšovali domácí zejména v pohybu, rychlosti a nasazení. V horizontu přibližně patnácti minut hrozilo z jejich kopaček stále nebezpečí a s nastolenou hrou si kolikrát nevěděli domácí rady.

 

Kolem 30. minuty již domácí krok se soupeřem srovnali a hrálo se nahoru – dolů.

 

Za zmínku stojí 32. minuta, kdy napřáhl z voleje ze střední vzdálenosti Amrich a vystrašil gólmana Smětáka.

 

V 35. minutě se blýskl povedenou střelou Surovec, kterou s námahou Směták vyrazil. Zbytek první půle se dohrával v poklidu bez brankových příležitosti na obou stranách.

Brána Havířova byla zakletá

Po obrátce vstoupili do hry aktivněji domácí. Ve 47. minutě se ocitl před velkým čtvercem Kapusta, byl zezadu sražen a Vsetínští měli možnost z výhodného místa zahrávat trestný kop. Ovšem Amrichova velmi slabá technická střela skončila ve zdi.

Vsetínský tlak ale trval přibližně deset minut, poté se hosté z tlaku vymanili a mohli své vedení v 56. minutě zvýšit.

 

Z hranice šestnáctky vyslal jedůvku aktivní Förster, kterou Eliáš zázračně vyrazil na roh.

 

S úderem 60. minuty začal diktovat tempo hry Vsetín, který svého soka přikoval na jeho vlastní polovině a začala bohužel plejáda neproměněných šancí.

 

První měl Jaroš, jehož slabou střelu gólman Směták lehce zneškodnil.

 

O tři minuty na to se dostal do gólovky znovu Jaroš, tentokrát vypálil tvrdě, leč branku těsně minul.

 

V 69. minutě měl na kopačkách srovnání stavu Kapusta, jenže byl opět neúspěšný. V 72. minutě střídající Burdík stál přímo před brankářem tváří v tvář, ale pálil rovněž slepými náboji.

 

Hosté se z domácího sevření postupně vymanili a hrozili rychlými kontry. V 75. minutě mohli svůj náskok pojistit, proti byl však bezchybně chytající Eliáš. V poslední desetiminutovce Vsetínští soupeře uzamkli a bylo jen otázkou času, kdy vyrovnají. Jenže z nabízených příležitostí nevytěžili vůbec nic, a tak po devadesáti minutách se mohli z tříbodového zisku radovat Havířovští. 

 

Utkání by spíše slušela remíza, ovšem fotbal se hraje na góly, a ten rozhodující dal Matušovičův tým. 

Zdroj: se svolením FC Vsetín



Ohlasy k zápasu



MFK Havířov
Miroslav Matušovič, hrající trenér: Co se týká výsledku, tak jsem samozřejmě spokojený, ale herně to nebylo ono. Nedařilo se nám a soupeř mohl srovnat. Musím přiznat, že jsme měli tentokrát štěstí, když domácí střelce vychytal skvěle Radim Směták. Musíme se z tohoto zápasu poučit a každopádně se zlepšit.



Sestavy


FC Vsetín
J. Eliáš [-] - M. Ondráš [-] , T. Kresánek [-] , M. Mydlář [-] , J. Maček [-] (72. J. Burdík [-] ) - J. Kapusta [-] , P. Amrich [-] (64. D. Dulík [-] ) , M. Jaroš [-] (80. R. Fojtů [-] ) , R. Bublák [-] , V. Surovec [-] - L. Matůš [-]

MFK Havířov
R. Smětak [-] - D. Bialek [-] , P. Lisický [-] , P. Cigánek [-] - T. Wojnar [-] (66. P. Zupko [-] ) , M. Švábík [-] (87. P. Michalčák [-] ) , T. Omasta [-] , B. Förster [-] , M. Matušovič [-] (80. J. Cenek [-] ) , J. Klejnot [-] - M. Lišaník [-]

ŽK: 54. J. Eliáš - 47. M. Švábík , 65. D. Bialek , 72. J. Klejnot , 91. R. Smětak .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Richtár Jaromír - MACRINEANU Jiří, BROSKEVIČ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.