0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2017 16:30

4.kolo, Divize D, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Blansko rozhodlo na konci první čtvrthodiny


Branky


0

Na čtvrtý pokus se dočkali. Fotbalisté A týmu FK Blansko poprvé v sezóně získali tři body. O vítězství na půdě Velké Bíteše rozhodl v 15. minutě Jiří Kratochvíl, kterému asistoval Jan Pšikal (na snímku). Ve druhém poločase se několika výbornými zákroky zaskvěl brankář David Záleský.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trenér Blanska Martin Maša nasadil po jednozápasové pauze do základní sestavy Jiřího Kratochvíla, který operoval na pozici levého záložníka, místo Dominika Bokůvky obsadil post pravého obránce Pavel Imramovský. 

Úvodní čtvrthodina hry vyšla lépe hráčům Blanska, které přesněji kombinovali a drželi častěji míč na svých kopačkách. V 5. min. pronikl z levé strany do šestnáctky Kratochvíl, ale jeho zpětná přihrávka adresáta nenašla. V 15. min. Trtílek unikl po pravé straně, jeho přihrávku se snažil odvrátit obránce Pokorný, který však trefil pouze důsledně napadajícího Pšikala, od něhož putoval míč k JIŘÍMU KRATOCHVÍLOVI a ten z úhlu mazácky překonal Matiáška - 0:1

V 18. min. mohl zvýšit náskok hostů Chloupek, jemuž připravil střeleckou pozici M. Šmerda, blanenský záložník však osamocen v malém vápně propadený míč netrefil. 

Domácí poprvé zahrozili ve 21. min., když po centru Šimončiče zakončoval na zadní tyči pohotově v pádu těsně vedle Chlup. O chvíli později se do zakončení dostal sám Šimončič, ale mířil mimo branku. Na druhé straně ve 35. min. po dlouhém výkopu Záleského centroval do vápna Chloupek, nabíhajícího Kratochvíla v poslední chvíli připravil o míč pozorný Matiášek. První poločas pak uzavřela po vyraženém trestném kopu Pšikala nepřesná Chloupkova pumelice z voleje. 

 

Po změně stran se mohl nejprve ve 47. min. po zaváhání domácí obrany prosadit Pšikal, jeho střelu z 23 metrů Matiášek dokázal zkrotit. V 55. min. se po Feikově zaváhání dostal ke střele Chlup, Záleský v brance Blanska však zasáhl spolehlivě. Strážce hostující svatyně si vzápětí poradil i se zakončením Valsy, který v minulé sezóně skóroval devětkrát. 

V 71. min. měl Záleský znovu plné práce práce, když obránce Škrabal odvrátil míč ve vápně pouze k nohám Novotného, střelu autora hattricku z minulého kola však blanenský brankář kryl. Blanenští kontrovali akcí Trtílka a Kratochvíla, na jejímž konci pálil Pšikal a Matiášek musel vyrážet na roh. 

V závěru utkání mohli domácí vyrovnat. V 82. min. však po rohovém kopu předvedl Záleský další výtečný zákrok tentokrát proti hlavičce Kudýna. V 90. min. přestřelil z hranice vápna branku Chlup a v první nastavené minutě zasahoval proti střele domácích jeden z blanenských hráčů obětavě na brankové čáře. Blansko tak poprvé v sezóně udrželo čisté konto a připsalo si na své konto premiérové tři body v soutěžním ročníku 2017/2018.

 

zdroj: http://www.fkblansko.cz



Ohlasy k zápasu



FK Blansko
Martin Maša, trenér FK Blansko: „Kluci zápas, jak se říká, odjezdili. Doufám, že výhra je ten pozitivní impuls do dalších bojů. Že zejména mladé kluky nastartuje a zvedne jim sebevědomí. Ověřili si, že fotbal umějí hrát, ale podmínkou je, že tam musí být bojovnost a nasazení. Proti minulým zápasům jsme zlepšili nasazení a přístup k osobním soubojům. I herně už to nebylo tak naivní, dětské jako v některých předchozích utkáních. Věřím, že jde o vzestupnou tendenci. Navíc stále pracujeme na příchodu posil.“



Sestavy


FC PBS Velká Bíteš
M. Matiášek [-] - J. Pohl [-] , J. Pokorný [-] , J. Ondrák [-] , T. Kudýn [-] - J. Chlup [-] , M. Šimončič [-] (86. T. Pelán [-] ) , T. Nekuda [-] (86. L. Kopáček [-] ) , T. Mrňa [-] (75. D. Hibš [-] ) - R. Valsa [-] , R. Novotný [-]

FK Blansko
D. Záleský [-] - J. Šplíchal [-] , T. Feik [-] , P. Imramovský [-] - L. Závodný [-] , M. Šmerda [-] (90. D. Bokůvka [-] ) , L. Chloupek [-] (90. J. Pačovský [-] ) , J. Kratochvíl [-] (83. R. Němec [-] ) , J. Pšikal [-] , T. Škrabal [-] - J. Trtílek [-]

ŽK: 31. J. Chlup , 57. T. Nekuda , 85. J. Pohl - 66. J. Trtílek , 66. J. Kratochvíl , 77. J. Pšikal , 90. D. Záleský .
Počet diváků: 226. Rozhodčí: Popelák Luboš - MAYER Petr, MAYER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.