3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2017 14:30

12.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Jankov jihočeským derby zatím kraluje


Branky


0

V jankovské Precis aréně se odehrálo možná jedno z nejklidnějších duelů mezi Jankovem a Českým Krumlovem za poslední dekádu. Možná to ovlivnil silný vítr, možná dvě rychlé branky domácích, každopádně hráči obou celků hráli natolik slušně, že by nezaujatý divák nepoznal, že jde o velké derby dvou letitých rivalů. Vítězně z nedělního utkání vyšel Jankov, který vstřelil dvě branky v prvním poločase, třetí přidal po změně stran a po výhře 3:0 se mohl radovat z třetí výhry v řadě!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kuriózní trefy Jankova

Asi jako po celé republice, i v Jankově foukal silný vítr na hraně regulérnosti. Nakonec po dohodě obou klubů s delegátem a rozhodčími se utkání odehrálo, za což byli po zápase rádi především domácí fotbalisté a fanoušci, kterých si do jankovského areálu našly cestu i přes nepřízeň počasí přes dvě stovky. Jankovští fans museli být rádi, protože jejich miláčci vstřelili třetí zápas po sobě docela brzkou branku.

 

Nutno podotknout, že padla díky silnému větru a nekoncentrovanosti mladého gólmana Slavoje Votýpky. Ten se totiž nechal v 5. minutě nachytat, když dlouhý nákop Františka Loška z vlastní poloviny hřiště vůbec neodhadl, míč ho přeskočil a skončil v síti - 1:0! Foukající vítr nutil oba týmy více kombinovat po zemi, což o trochu více svědčilo Krumlovu. Ten se díky jedné takové kombinaci propracoval v 11. minutě až ke střele Wagnera k tyči, kterou však Pavelec zneškodnil.

 

To domácí fotbalisté se s tím nepárali a v minutě čtrnácté své vedení navýšili. Martin Kollár od rohového praporku zakroutil míč přímo do branky, kde mu na brankové čáře obránce Zatloukal už v cestě do sítě zabránit nedokázal - 2:0! I tentokrát se musel Votýpka v hostující brance červenat. Jankov vedl o dvě branky, což mu náramně vyhovovalo. Mohl se zatáhnout do obranné ulity a trumfy z rukávů museli vytáhnout hosté.

 

V poli kombinovali poměrně slušně, ale do ohrožení Pavelcovy branky se vůbec nedostali. Naopak Jankovští do konce první půle ještě dvakrát dostali balón do brány, avšak jak v případě Šebelky, tak v případě Beránka se jednalo o ofsajdové postavení střelců, a branky tak v obou případech správně uznány nebyly.

Mensahova pojistka

Do druhého dějství udělal hostující kouč Václav Domin dvě změny. Do branky poslal Kříže a místo Wagnera devatenáctiletého Babku, jenže k výrazné změně to nevedlo. Na dlouhou dobu byly nejvážnějšími situacemi pro Pavelce dvě standardky Kabeleho, které šly do nebezpečného prostoru, ale žádný z jeho spoluhráčů je nedokázal usměrnit do branky a míč tak proskotačil vždy až do zámezí.

 

Domácí zahrozili po hodině hry Šebelkou, který se zbavil bránícího hráče, tvrdě vypálil, ale Kříž si připsal parádní zákrok. Ovšem za dalších osm minut byl už i Kříž bezmocný. Jankovští předvedli parádní akci, kdy míč putoval po ose Sedlic-Mensah-Beránek, ten následně vrátil míč před prázdnou bránu a David Tetteh Mensah dal v podstatě razítko na vítězství Jankova - 3:0! Krumlov se nedočkal kýžené trefy ani po pasu Kabeleho a Dudákově zakončení z 80. minuty.

 

Obrovskou šanci měl i druhý ghanský hráč v domácí sestavě Armah, který krátce po svém příchodu na hřiště využil váhání hostujících stoperů a šel sám na Kříže, ten se ale předvedl ve velmi dobrém světle a útočníka Jankova vychytal. Čestný úspěch nebyl Slavoji dopřán ani dvě minuty před koncem, kdy po rohovém kopu střílel střídající Matouš Neckář, avšak míči do sítě zabránili před brankovou čarou domácí obránci. Tým Ivo Čecha potvrdil výhru v Soběslavi tříbodovým ziskem s dalším jihočeským divizním celkem!

 

VIDEOSESTŘIH naleznete na tomto odkazu.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebook klubu SK Jankov: „V silném větru jsme začali výborně a ve 14. minutě po brankách Františka Loška a Martina Kollára jsme vedli 2:0. Více jsme se pak soustředili na obranu a soupeře do žádné šance nepustili. Ve druhé půli David Mensah skóre navýšil a bylo jasné, že další jihočeské derby bude naše. V závěru přišly dvě šance Slavoje, ovšem čisté konto jsme udrželi.“




Sestavy


SK Jankov
A. Pavelec [-] - V. Jirkovský [-] , F. Lošek [-] , M. Kroneisl [-] , J. Zajíc [-] , L. Fajtl [-] (88. M. Prediger [-] ) - J. Šebelka [-] (65. P. Sedlic [-] ) , P. Beránek [-] (84. M. Rytíř [-] ) , M. Kollár [-] , V. Bürger [-] (90. M. Maurer [-] ) - D. Mensah [-] (83. S. Armah [-] )

FK Slavoj Český Krumlov
M. Votýpka [-] (46. M. Babka [-] ) - M. Kroupa [-] , M. Dudák [-] , J. Sláma [-] (75. M. Neckář [-] ) , F. Persán [-] , J. Zatloukal [-] , J. Wagner [-] (46. M. Kříž [-] ) , V. Novák [-] , J. Kabele [-] , M. Klivanda [-] , L. Mravec [-] (63. V. Beránek [-] )

ŽK: 36. M. Kroneisl , 64. V. Bürger .
Hráči zápasu: F. Lošek .
Počet diváků: 228. Rozhodčí: Fojtík Martin - RAPLÍK Lukáš, BRAUN Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.