Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2017 16:30

7.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rakovničtí vykradli Hořovice


Branky


0

Už třetí zápas v řadě nezvládli fotbalisté Hořovicka. Tentokrát nestačili na rakovnický SK, který se na půdě bývalého účastníka ČFL dostal až do třígólového vedení. V závěru se domácím sice podařilo snížit na rozdíl jedné branky, vyrovnání se už ale nedočkali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Severinova úvodní trefa

Hosté z Rakovníka se museli obejít bez dvou klíčových hráčů. Stoper Polák utrpěl v předchozím utkání zranění a nebude tak pravděpodobně delší dobu k dispozici, Kvůli pracovnímu vytížení se zápasu nemohl zúčastnit i snajpr Červený. I domácí celek ale postrádal pár hráčů.

 

V první výraznější a hned gólové šanci se ocitli Středočeši. Na hranici vápna z levé strany vybídl Pucholt nahrávkou Jana Severina, který si postrčil míč a překonal Herca – 0:1! V desáté minutě se dostali hosté do další šance, ale po centru mířil Spal pouze do středu brány.

 

Po půlhodině hry měli oba hořovičtí stopeři žluté napomenutí, když museli dvakrát zastavovat protiútok hostujícího celku. I Hořovice si ale vypracovaly šanci. Ve 36. minutě se jeden z domácích hráčů dostal na úrovni penalty k zakončení, ale jeho přízemní střela mířila do prostoru, kde stál Kabele.

Sklenka odmítl hattrick

Krátce po začátku druhé půle byl faulován kousek před vápnem Hamouz a Rakovničtí tak měli přímý kop ze slibné pozice. K míči se postavilo trio hráčů – Jakub Sklenka, Schwendt a Severin. Exekuce se chopil první jmenovaný a poslal míč přes zeď přesně k tyči – 0:2!

 

Dvougólové manko pro domácí nebylo nic příjemného. Hra se na chvilku uklidnila, pokračovalo se převážně mezi vápny. V 67. minutě měli Středočeši k dispozici další přímý kop, tentokrát od lajny těsně před vápnem, který zahrával opět při chuti hrající Jakub Sklenka. Střílený centr nikdo z hráčů netečoval a balón zapadl přesně k zadní tyči – 0:3!

 

Po třetí vstřelené brance měli Rakovničtí příležitost pokutového kopu. Jako exekutor byl vybrán Sklenka, který mohl završit svůj hattrick. Proti stál ale penaltový mág Herco, který jeho úmysl výborně přečetl a byl na správném místě.

 

Za pár vteřin mohlo být pro hostující tým ještě veseleji, ale střelu Pucholta zastavila horní branková konstrukce. Rakovničtí se zatáhli, přicházely chyby v rozehrávce, a to bylo vodou na mlýn pro domácí celek. V 78. minutě se po závaru ve vápně odrazil balón k Musovi Ansumovi, který si ho připravil a uklidil přesně za levou tyč – 1:3!

 

Domácí vycítili ještě šanci na zlomení nepříznivého výsledku a tlačili se dopředu. Přímý kop ze třiceti metrů musel Kabele vyrážet do bezpečí. Jednou při rakovnickém brankáři stála i tyč, která mu přihrála míč do rukavic. Minutu před koncem základní hrací doby se Hořovicko přece jen dočkalo snížení, když se prosadil Ondřej Bělohlávek – 2:3!

 

Závěrečné chvíle už přinesly jen druhou žlutou kartu pro domácího kapitána Kaufmana, který zastavil slibně se rozvíjející útočnou akci hostů a musel do sprch. Výsledkem zápasu tak byly velmi cenné tři body pro rakovnické SK, které oplatilo Hořovicku porážku z MOL Cupu.

 

Autor: Tomáš Pešek, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



SK Rakovník
Brankář Tomáš Pešek: „Do zápasu jsme šli s jasným cílem – oplatit soupeři porážku z MOL Cupu. Povedlo se nám dát první branku a vedení jsme udrželi do poločasu. Čtyři minuty po zahájení druhého dějství se nám povedlo vedení navýšit, když Anča (Jakub Sklenka, pozn. red.) trefil krásně přímý kop za vápnem. Tentýž hráč skóroval i podruhé v zápase a opět z přímého kopu, tentokrát ze strany hřiště, když jeho střílený centr nikdo netečoval a zapadl k zadní tyči. Anča měl zaděláno i na hattrick, bohužel pro nás ale Herco ukázal, že penalty jsou opravdu jeho předností. S přibývajícím časem se dostávali domácí častěji před naši bránu, ale první vlnu šancí jsme přežili. To se nedá říct o té druhé, ze které jsme dvakrát inkasovali a zbylých pár minut dohrávali v napětí. Vedení jsme ale udrželi. Cíl byl splněn a my jsme si odvezli velmi cenné tři body z venku.“



Sestavy


SK Hořovice
M. Herco [-] - J. Kuchař [-] , L. Kaufman [-] , R. Graf [-] (46. R. Hajdarevič [-] ) , T. Dudla [-] (67. O. Bělohlávek [-] ) , J. Bežó [-] - J. Mojdl [-] , D. Klimeš [-] , V. Karvánek [-] (58. M. Nademlejnský [-] ) , J. Mach [-] - M. Ansuma [-]

SK Rakovník
P. Kabele [-] - R. Hamouz [-] (87. L. Dratva [-] ) , M. Schwendt [-] , Š. Spal [-] (63. C. Nwogu [-] ) , P. Besta [-] , P. Tvrz [-] , R. Gašpárek [-] , J. Severin [-] , T. Pucholt [-] (90. P. Faigl [-] ) , J. Sklenka [-] , J. Krupička [-]

ŽK: 27. L. Kaufman , 33. T. Dudla , 73. R. Hajdarevič . ČK: 90. L. Kaufman .
Hráči zápasu: J. Sklenka , P. Besta .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: GUNITŠ Patrik - HURYCH Jan, TRSKA Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.