Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2017 17:00

2.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

6.0

Jídlo

7.0

Hrací plocha

7.0

Zázemí

6.0

FOTO: Doubravka má po dvou kolech jeden bod. Krejčí znovu neproměnil penaltu!


Branky


0

Ach ty penalty. V obou úvodních zápasech sezóny měla Doubravka k dispozici pokutový kop, v obou případech neuspěla. Tentokrát navíc po devadesáti poměrně nudných minutách s Hořovickem přišel na řadu i rozstřel. Výsledek Plzeňských? Dva proměněné pokusy z pěti a druhý bod pro Středočechy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci zatleskali až po čtyřiceti minutách

Po zklamání v Mariánských Lázních si chtěla Doubravka spravit chuť na domácí půdě, v cestě jí však stálo Hořovicko, které si v prvním kole poradilo s Roudným. Z počátečního oťukávání obou týmů stojí za zmínku snad jen Mojdlův pokus o vysunutí Ansumy, kterému zabránil včasným skluzem Knakal.

 

Domácí zahrozili v 18. minutě po Brabcově centru, kdy se balón odrazil před velké vápno a Filipec se do něj opřel vší silou. Hořovickému gólmanovi Hercovi pomohl stoper Machurka, který Filipcovu střelu zablokoval. Středočeši odpověděli ziskem balónu ve středu hřiště a následnou střelou Grafa, která ale mířila vysoko nad bránu Luhového.

 

Po půlhodině hry srazil Mojdl k zemi Sýse a Senco dostalo zajímavou možnost z přímého kopu. Jeho exekuce se ujal Brabec, jenže nedokázal propálit oranžovou zeď před ním. Ve 37. minutě se kolem dvou protihráčů prohnal Štěrba a poslal míč Brabcovi, tomu ale střela příliš nesedla a rozvlnil pouze síť za Hercovou bránou.

 

Za chvilku se utěšenou ranou z dálky předvedl domácí kapitán Krejčí a donutil Herca k pěknému zákroku! Konečně akce, které mohli přítomní diváci zatleskat… Minutu před koncem poločasu naservíroval míč od rohového praporku do vápna Středočechů Sýs a hosty před velmi složitou situací zachránil Machurka, jenž odkopl balón daleko od brány po Hercově nepříliš povedeném zákroku.

Smolař Krejčí

Také úvod druhé půle působil jako drtivá většina první pětačtyřicetiminutovky – vlažně. Senco se drželo více na balónu a snažilo se něco vymyslet, obranný blok Hořovických ale nepovoloval. A když už se Brabec dokázal uvolnit přes Kuchaře, v pokutovém území nenašel žádného ze svých spoluhráčů.

 

Poté zahrozili hosté Mojdlem, který se opřel do odraženého míče a Luhový v bráně mohl být rád, že před ním srazil střelu zkušený Knakal. Za sto dvacet vteřin vystihl neopatrnou rozehrávku Hořovicka Brabec, udělal kličku obránci a prostřelil padajícího Herca. Balón prosvištěl jen těsně vedle vzdálenější tyče! Ke vší smůle se při zakončení tvořivý hráč Doubravky zranil a musel střídat.

 

V 74. minutě nezvládl souboj ve vápně hostí Machurka a dohrál Štěrbu, který se ochotně skácel k zemi. Hlavní rozhodčí Opočenský i přes vehementní protesty hostujícího stopera odpískal pokutový kop. K němu se jako v prvním kole postavil Krejčí a znovu neproměnil! Tentokrát gólmanu Hercovi pomohla i tyč!

 

Klinickou smrt Hořovicko přežilo a za chvilku mohlo samo úřadovat, jenže po pěkné kombinaci ve vápně střílel Mach nepřesně. Zbytek zápasu přinesl jemnou převahu Středočechů, k žádné větší šanci ale nevedla. V nastavení mohl naopak rozhodnout domácí Knakal, po rohovém kopu však pálil z otočky nad Hercovu klec.

Doubravka a penalty? Ne, díky

O druhém bodu tedy musely rozhodnout pokutové kopy. Ty zahájil neúspěšně hořovický Bělohlávek, jehož střelu vychytal Luhový. Výhoda Doubravce však dlouho nevydržela, jelikož Světlíkův pokus vykopl Herco!

 

Prvním úspěšným účastníkem rozstřelu se stal Musa a nezapomněl ani na oslavný taneček. Penalty Doubravce zatím letos opravdu nepřejí, což dokázal také Ungr, který nechal znovu vyniknout Herca. V tomto duelu se ale nevyznamenali ani středočeští exekutoři, protože ve třetí sérii zaváhal Dudla! Sýs poté srovnal na 1:1 a začínalo se od nuly.

 

Čtvrtou sérii začal proměněnou penaltou Kaufman, aby posléze nezaváhali ani Šmídl a Mojdl. Tristní penaltové odpoledne Doubravky pak završil Štěrba, a z druhého bodu se tak mohou radovat hosté. 



Ohlasy k zápasu



SK Hořovice
Obránce Luděk Kaufman: „Věděli jsme, že je Doubravka silná na míči, že má spoustu mladých, technicky vyspělých hráčů. Tomu jsme i přizpůsobili taktiku, abychom s nimi nezávodili. Vše se potvrdilo, domácí byli šikovní i jeden na jednoho, akorát nemají střelce. Jednalo se o bojovný zápas bez nějakých velkých šancí. Gól nepadl, při penaltové loterii jsme byli vyloženě šťastnější. Výborné procento vychytaných penalt Milanem Hercem pokračuje. Milan byl určitě mužem zápasu, nikoho jiného bych nevyzdvihoval.“



Počet diváků: 170. Rozhodčí: OPOČENSKÝ Vojtěch - STARÝ Dominik, ULRICH Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.