Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2017 10:15

8.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vltavín sestřelil Kropáček hattrickem, v Domažlicích rozhodčí rozdal tři červené karty


0

V jednom poločase góly, v dalším zase karty. Nějak tak vypadal zápas v Domažlicích, které v prvním poločase svého pražského soupeře sestřelily čtyřmi góly. V závěru vzpláli emoce a rozhodčí Vaňkát rozdal tři červené karty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domažlická lekce z produktivity

Po úvodním oťukávání se v sedmé minutě po autovém vhazování Růžičky dostal do vyložené šance hostující Šípek, ale jeho střelu zleva ze dvanácti metrů Šiman výtečně vyrazil a dorážka Růžičky ze stejné vzdálenosti skončila nad odkrytou domažlickou brankou. Když se pak domácí ubránili postupně čtyřem centrům před svou branku, přišla 15. minuta, kdy Hejda vysunul Pfeifera, ten poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře, kde se fyzicky prosadil René Kropáček, ocitl se sám před zkoprnělým Pávkem a bez problémů jej z malého vápna překonal – 1:0.

 

 

Hosté se i nadále tlačili do ofenzívy, ale Šípkova střela skončila rohovým kopem, Maione usměrnil v pádu Uvírův centr vedle branky, Podzimek odcentroval velmi nepřesně a Abenova nedůrazná střela skončila u Šimana. Na druhé straně domácí kapitán Mužík trefil volejem z 20 metrů jen tělo bránícího soupeře, a Hrubého přihrávku zneškodnil Pávek. Poté po Abenově zpětné přihrávce mířil ze střední vzdálenosti hostující Šípek nad domácí svatyni. To už domácí převzali režii zápasu do svých rukou. Nejprve stačil Pávek sebrat míč před nabíhajícím Reném Kropáčkem, ale ve 32. minutě se tento domácí kanonýr rozběhl po pravé straně, a ačkoli byl blokován dvěma obránci, stačil v pádu zprava z úhlu ze 12 metrů vystřelit k zadní tyči a Pávek neměl šanci – 2:0.

 

 

Ve 37. minutě oslovil Došlý Pfeifera, ten zatáhl míč po levé straně, odcentroval a dobíhající Petr Došlý ve skluzu usměrnil z malého vápna míč za Pávkova záda – 3:0. Posledních pět minut poločasu pak patřilo opět hostům, ale Hodasova střela z 22 metrů skončila u Šimana a Maione trefil volejem z téže vzdálenosti jen domácího zadáka. Pak se ještě domácí ubránili dvěma centrům zleva a jednomu zprava, a když Růžičkovu střelu zneškodnil Šiman, přišla 45. minuta, kdy Došlého centr zleva tečoval Pfeifer ve skrumáži k Renému Kropáčkovi a jeho trefa ze tří metrů znamenala pro tohoto kanonýra hattrick – 4:0.

Tři červené karty v závěru

Domácí do druhého poločasu nastoupili s vědomím náskoku a tak se již nehrnuli do ofenzívy, ale v obranném postavení čekali na možnost brejkových situací, zatím co hosté drželi většinu času míč. Když se Pražané ve 48. minutě ve slibné šanci netrefili do Šimanovy branky a po Šípkově rohové kopu hlavičkoval Vokoun nad domácí branku, přišel první brejk domácích, když Mužík přehodil hostující obranu míčem pro rozběhnutého Kropáčka, ten postupoval sám na brankáře Pochylého, který mu pádem pod nohy tutovku zmařil. Stejně se vedlo o chvíli později i domácímu Hejdovi, jemuž Pochylý rovněž nakonec míč sebral. Na druhé straně přerušil nebezpečnou akci Hodase skluzem na poslední chvíli domácí stoper Bauer.

 

Domácí se pak ubránili dvěma centrům před Šimana a po dlouhém sprintu Kropáčka na druhé straně nakonec akce skončila nepřesnou zpětnou přihrávkou. V 63. minutě přehodil domácí Mužík obranu Vltavínu, ale Kropáčkova střela z 18 metrů byla zblokována roh. Hosté se neprosadili ani po dlouhém autu Uvíry, tr. kopu Podzimka, či po jeho centru zleva, který ve skluzu usměrnil v tísni vedle Šimonovy branky Hodas. Domácí v této fázi hry kontrovali pouze Bočkovou střelou z 18 metrů, kterou zneškodnil Pochylý. Hosté byli dále aktivnější, ale Šípkův tr. kop domácí odvrátili a na centr Hodase jen těsně ve skluzu nedosáhl Pejša.

 

Jiskra se dostávala do protiútoků zřídka, ale vždy o šanci ohrozit pražskou branku komplikovanou kombinací nakonec přišla nebo jako Bezdička v 75. minutě Pochylého branku minula. Jak utíkal čas, přicházela na trávník nervozita. Nejprve po nebezpečném faulu loktem byl vyloučen hostující Abena, což hosté nelibě nesli a začali komentovat každý výrok rozhodčího v jejich neprospěch, čímž vlastní tvořivé hře příliš nepomohli. Když se domácí ubránili centrům Pejšy a Šípka a rodící se šanci Hodase ukočil odpískaný ofsajd, mohli skórovat domácí. Blažek totiž poslal v 83. minutě míč Roubalovi, ten jej posunul na Chocholouška, který však volejem z 8 metrů trefil jen výtečně vybíhajícího Pochylého.

 

Podobnou šanci měli v závěru zápasu i hosté, když Pozníček našel Pejšu, ale jeho střelu v pádu z 8 metrů výtečně vyrazil Šiman. V 90. minutě se ještě s trávníkem po vzájemném souboji a druhých žlutých kartách poroučeli do šaten domácí Teršl a hostující Vokoun.

 

Autor: Vojtěch Kotlan



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Perlička zápasu: Hattrick není v letošním ročníku žádnou vzácností, například brozanský Chukwuma či převýšovský Urbanec se radovali dokonce už ze dvou! René Kropáček zažil ale jeden z životních zápasů a potvrdil svou pozici v domažlickém útoku.




Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Šiman [-] - M. Hrubý [-] , J. Blažek [-] , M. Mlynařík [-] , T. Hájovský [-] , M. Bauer [-] - M. Hejda [-] , P. Došlý [-] , L. Pfeifer [-] , P. Mužík [-] - R. Kropáček [-]

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - O. Janda [-] , J. Vokoun [-] , C. Maione [-] , D. Pozníček [-] , O. Šípek [-] , M. Uvíra [-] , J. Růžička [-] , B. Abena [-] , D. Podzimek [-] , J. Hodas [-]

ŽK: 60. J. Blažek , 85. J. Teršl - 64. D. Podzimek , 70. J. Vokoun , 83. J. Růžička . ČK: 90. J. Teršl - 85. B. Abena , 90. J. Vokoun .
Hráči zápasu: R. Kropáček .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.