1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2017 15:30

6.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nymburk se po 624 minutách dočkal prvního gólu sezóny. Tím ale jen mírnil porážku


Branky


0

Dobrovice šplhá tabulkou vzhůru, už jí patří třetí pozice. Nymburk sice ukončil velké střelecké trápení, ale na bodový zisk to nestačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Naposledy se kluby utkaly v krajském přeboru

K utkání 6. kola vyrazila Dobrovice na hřiště nováčka z Nymburka, kde si chtěla spravit chuť po domácí prohře 1:2 v minulém kole s Pískem. Naposledy se oba soupeři střetli v sezóně 2011/12 ještě o dvě patra níže, ve středočeském krajském přeboru. Oba zápasy tehdy vyhráli jasně 4:0 dobrovičtí fotbalisté, kteří se pak vrátili do divize a za další tři roky postoupili do ČFL. Nymburk je následoval s dvouletým zpožděním.

 

Dobrovický trenér Sedláček sáhnul k několika změnám v sestavě. V bráně dostal na hřišti svého bývalého klubu poprvé v sezóně příležitost Dědek, na levém beku nastoupil místo Peljaka uzdravený Tvaroha a chyběl také Miškovský, jehož místo zaujal Eliáš.

 

První poločas byl prvních pětatřicet minut prakticky prostý jakýchkoliv zajímavých okamžiků. Ve 36. minutě ale z 20 metrů rozehrávali dobrovičtí přímý kop, který sice po signálu střílel Krystan do zdi, odraženého míče se ale po několika rychlých přihrávkách ujal Jakub Novák a jeho centr prodloužil na malém vápně hlavou za Přibylova záda Marek Sedláček. A hosté mohli své vedení ještě do poločasu navýšit. Ve 43. minutě se dostal do obrovské šance po kiksu domácí obrany Volf, ale domácí gólman Pribyl Nymburk výrazně podržel, když Volfovo zakončení zakončení samostatného nájezdu vyrazil. Ve 44. minutě ještě nebezpečně po rohu pálil z otočky domácí Kučaba, dobrovickou bránu však přestřelil.

Hosté rozhodli

Druhý poločas začal výrazně ostřeji než ten první a již v 48. minutě šla Dobrovice do dvougólového trháku, když domácího brankáře prostřelil zblízka z voleje po Bernátově centru Josef Eliáš a zvýšil na 0:2. A o chvilku později bylo hotovo. To když v 54. minutě Tvaroha hlavičkou z vlastní poloviny poslal míč kupředu, Marek Volf si důrazně udělal prostor na hranici šestnáctky, obtočil se kolem dvou nymburských stoperů a zblízka prostřelil Přibyla.

 

I Nymburští měli šance, jako například v 66. minutě, když trestný kop domácího Bodláka vyrazil Dědek efektním skokem na roh, a v 84. minutě se dokonce dočkali snížení a také historicky prvního vstřeleného gólu v ČFL. Luboš Nepovím vysunul Jaromíra Cásku, který se probil do pokutového území a jeho skvělou přihrávku pod sebe umístil přesně k tyči Michal Daněk. Polaban se gólu v ČFL dočka po 623 minutách hry. Na zdramatizování zápasu přišlo snížení ale příliš pozdě, a tak si všechny tři body odvezli cukrovarníci.

 

zdroj: fkdobrovice.cz

 



Ohlasy k zápasu



FK Dobrovice
Vladimír Sedláček (trenér): "Je to pro nás cenné a zasloužené vítězství, zápas jsme zvládli. Soupeř je sice v tabulce dole, ale podobné zápasy jsou i pro mě jako pro trenéra těžké. Každý si myslí, že jednoznačně vyhrajete a ono to tak nebývá. V prvním poločase to byl boj, z naší strany tam byly nepřesnosti v rozehrávce. Hodně nám pomohl první gól, tím jsme se zklidnili. Hned v úvodu druhé půle jsme přidali další branky, naše hra se zvedla a už jsme to měli pod kontrolou. Inkasovaná branka byla zbytečná, domácí si pak už ale šanci nevytvořili, my ještě nastřelili tyč. Bylo to celkem důrazně hrané derby, které nikdo nechce prohrát, ale zápas to byl férový. Do formy se po zranění dostává Marek Volf, výborně hrála i celá obranná čtveřice Novák - Routek - Sedláček - Tvaroha."



Sestavy


SK Polaban Nymburk
R. Přibyl [-] - J. Kabyl [-] (56. R. Novotný [-] ) , M. Houžvička [-] (46. L. Nepovím [-] ) , F. Vyskočil [-] , F. Franc [-] (46. T. Petr [-] ) , T. Chlapec [-] (73. M. Daněk [-] ) , J. Dudek [-] (46. J. Cáska [-] ) , T. Svoboda [-] , M. Bodlák [-] , V. Herčík [-] , M. Kučaba [-]

FK Dobrovice
L. Dědek [-] - M. Routek [-] , M. Volf [-] (76. D. Kostka [-] ) , P. Bernát [-] , J. Novák [-] , J. Krystan [-] (67. A. Fotr [-] ) , R. Žaloudek [-] (90. D. Skuhravý [-] ) , J. Eliáš [-] , P. Tvaroha [-] (87. D. Pelyak [-] ) , M. Sedláček [-] , T. Osvald [-] (72. N. Husenský [-] )

ŽK: 23. F. Vyskočil , 51. J. Kabyl - 44. L. Dědek , 57. T. Osvald , 81. R. Žaloudek .
Hráči zápasu: M. Sedláček , M. Volf , P. Tvaroha , M. Routek , J. Novák .
Počet diváků: 308. Rozhodčí: Janoch Marek - PATÁK Viktor, CUPL Zbyněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.