M. Volf 83.
1:2
(0:2)
26. V. Milec
44. T. Froněk (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 17:00

5.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zatím nejlepší soupeř, proti kterému jsme hráli, smeknul před Pískem trenér Sedláček


Branky


83. M. Volf - 26. V. Milec , 44. T. Froněk (p.)
0

Jihočeský celek zažehnal ne úplně povedený start a vyhrává. V Dobrovici se Písku dlouhodobě daří a svěřenci kouče Prášila to potvrdili i tentokrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Písek si vybudoval náskok

Žlutomodří nečekali na to, s čím na ně vyrukuje soupeř a sami začali snahou o zteč branky Ondřeje Bartoše. 3. minuta přinesla první nebezpečnou střelu. Václav Hrachovec napřáhl zpoza vápna, ale jeho volej skončil nad. Radovat se svěřenci trenéra Ondřeje Prášila mohli také v 5. minutě, kdy se po krásném vysunutí od Jakuba Helda řítil sám na gólmana Tomáš Froněk. Písecký záložník nemířil špatně, jenže Bartoš vyškrábl balón na roh.

 

Udeřit ale mohlo i na opačné straně. V 10. minutě se za hlavu chytali domácí příznivci, kteří sledovali, jak střelu z krátké vzdálenosti ideálně postaveného Tomáše Osvalda vyškrabává nad břevno Kamil Hajdušek. Hráči Dobrovice se po následném rohu dostali k nebezpečné hlavičce, ani z té však nic nebylo.

 

Svou chuť skórovat dotáhli hosté do konce poprvé ve 26. minutě. K rozehrání volného přímého kopu se postavil Aleš Hanzlík. Balón z jeho kopačky přelétl chumel hráčů a dostal se až na zadní tyč k Václavu Milcovi, který ho doklepl do sítě - 0:1.

 

Zajímavé utkání nabízelo šance na obou stranách. Také Dobrovici se líbilo na útočné polovině, ale pokusy domácích fotbalistů končily téměř výhradně u Hajduška.

 

Před závěrem poločasu přišel sporný moment, po kterém Písečtí dokázali navýšit náskok. Po střetu hostujícího Václava Hrachovce s Denisem Pelyakem odpískal hlavní rozhodčí Jan Váňa pokutový kop proti Dobrovici, což se převážné části osazenstva hlediště vůbec nelíbilo. K exekuci penalty se postavil Tomáš Froněk. Gólman Bartoš sice vystihl směr, jenže na umístěný pokus k levé tyči nedosáhl. Písek šel do kabin s náskokem - 2:0.

Domácí už neměli na srovnání čas

Po změně stran se neopakoval scénář z domácího utkání Písku proti Benátkám nad Jizerou. Nepřišel tlak soupeře, ale celek z jihu Čech se dál tlačil do útoku a toužil po třetí trefě. Ta však přes velké množství dobrých příležitostí nepřicházela. V gólovou radost se tak neproměnily střely Filipa Řezáče, Miroslava Slepičky či Muamera Avdiće.

 

A jak už to tak bývá, přišel trest. V 83. minutě domácí vybojovali možnost zahrávat standardní situaci těsně za šestnáctkou. Do míče kopl Marek Volf tak dobře, že ho zastavila až branková síť za zády Kamila Hajduška - 1:2. Dobrovičtí ucítili šanci, která jim vlila novou krev do žil.

 

Nervózní závěr základní hrací doby byl rozkouskovaný střídáními. Domácí se tak k závěrečnému tlaku dostali až v nastavení. Hráči v černých dresech se pokoušeli nastěhovat na svou útočnou polovinu, vyrovnávací gól ale nevstřelili.

 

AUTOR: Petr Brůha/fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
Vladimír Sedláček (trenér): "Prospali jsme první půli, i když i my jsme nějakou příležitost měli. Při první brance nám propadl míč z trestného kopu ze strany na zadní tyč, myslím, že tahle branka byla pro soupeřovu hru důležitá. Chvíli předtím jsme měli po rohu jasnou šanci, kdy jsme netrefili bránu. Písek dal branku do šatny a v tu chvíli jsme byli hodně dole. Druhá půle byla z naší strany daleko lepší, bohužel gól jsme dali pozdě na to, abychom si vytvořili nějaký finální tlak. Pro diváka to byl dobrý zápas, nahoru dolů, se šancemi na obou stranách. Písek má kvalitu, myslím, že v tabulce se bude posouvat nahoru, má v kádru hráče, kteří už mají něco za sebou. Byl to nejlepší soupeř, s kterým jsme zatím hráli. Hráčem zápasu byl brankář Bartoš, který nás podržel na začátku a pak chytil gólovky i v dalším průběhu, kdy už jsme hráli vabank."

FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): "V Dobrovici se nám daří, vyhráli jsme tam už potřetí po sobě. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Nicméně v druhém poločase už jsme nedokázali, stejně jako doma s Benátkami, přidat uklidňující rozhodující gól. Dostali jsme deset minut před koncem branku, ale na šance jsme jednoznačně vyhráli a po celý zápas jsme byli lepší. Jsme spokojení a vezeme tři body. Nejlepším hráčem byl Václav Milec ve středu zálohy."



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - M. Routek [-] , D. Miškovský [-] (81. D. Skuhravý [-] ) , J. Novák [-] , T. Osvald [-] (64. D. Kostka [-] ) , J. Krystan [-] (79. J. Eliáš [-] ) , R. Žaloudek [-] , M. Volf [-] , D. Pelyak [-] , M. Sedláček [-] , P. Bernát [-] (46. A. Fotr [-] )

FC Písek
K. Hajdušek [-] - F. Řezáč [-] (70. A. Kočí [-] ) , V. Milec [-] , T. Froněk [-] - V. Hrachovec [-] , M. Rendla [-] , T. Benetka [-] , M. Slepička [-] (84. M. Held [-] ) - M. Avdić [-] , A. Hanzlík [-] , J. Held [-] (89. O. Běloušek [-] )

ŽK: 25. M. Sedláček , 79. D. Miškovský - 41. V. Milec , 53. A. Hanzlík , 55. F. Řezáč , 87. M. Held .
Hráči zápasu: O. Bartoš - V. Milec .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: VÁŇA Jan - HÁDEK Jaroslav, HOCEK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.