2:1
(2:0)
51. J. Synek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2017 10:15

4.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Písku zařídil výhru dvěma góly Slepička


Branky


0

Domácím se povedl úvod a písecký zkušený kanonýr zvyšoval ve 25. minutě na 2:0. Benátky ale zkraje druhého poločasu snížily a utkání bylo otevřené...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Písek soupeře přehrával

Po středeční výhře v Králově Dvoře, kde se písečtí třetiligoví fotbalisté navíc prezentovali vydařeným výkonem, se svěřenci Ondřeje Prášila chtěli v obdobném duchu předvést také v domácím prostředí, kde hostili Benátky nad Jizerou.

 

V první půli se především zásluhou domácího celku hrál rychlý a pohledný fotbal. Písečtí hráči vlétli na trávník u Otavy plní odhodlání a od úvodu bušili do benátecké obrany. Ve 3. minutě ještě gólman Vojtěch Levíček dokázal hlavičku Filipa Řezáče vytěsnit na roh, ale pozdější pokus hlavou Miroslava Slepičky, po rohu dvorního rozehrávače těchto situací Aleše Hanzlíka, již v síti skončil - 1:0.

 

Hosté se občas připomněli střelou z větší vzdálenosti, jinak však hru řídili Písečtí. Do šancí se dostávali po společné kombinaci Tomáš Froněk s Miroslavem Slepičkou či Antonín Presl, který se nenechal odstavit a pálil z hranice vápna.

 

Zasloužená druhá branka v síti Benátek přišla ve 25. minutě a jejím autorem byl opět Miroslav Slepička. Střelec s prvoligovými zkušenostmi dostal přesnou pobídku od Filipa Řezáče a do protipohybu gólmana Levíčka nekompromisně zvýšil domácí náskok - 2:0.

 

Fotbalisté FC Písek rozdávali během úvodní pětačtyřicetiminutovky fotbalovou radost a naznačili potenciál, který v týme je. Když ve 43. minutě přežili bez inkasované branky velkou příležitost unikajícího Stanislava Maříka, jež mířil mimo, odcházeli do šaten s nadějným náskokem 2:0, o kterém se však říká, že je ošemetný...

Synek srazil domácím sebevědomí

A toto rčení se po změně stran z části naplnilo. Vstup do druhé půle byl přeci jenom bázlivější. Kapitán Jihočechů Michal Rendla se sice dostal k několika hlavičkám po standardních situacích, ale jinak útočili spíše hosté. Ti se také velmi brzy dočkali snížení. V 51. minutě vysunuli spoluhráči do úniku zcela volného Jakuba Synka, který po necelých pěti minutách překonal Kamila Hajduška a zadělal na drama - 2:1.

 

Fotbalovou krásu vystřídal boj. Přišly domácí obavy a všeobecná nervozita pramenící ze střetů jednotlivých hráčů na ploše. Zřejmě klíčový moment utkání přišel v 70. minutě. Písecký Filip Řezáč nejprve nezkrotil balón v pokutovém území soupeře. Benátky rychle rozehrály akci, na jejíž konci byl hlavičkující Jan Boček. Už to vypadalo, že jeho padáček skončí v síti, ale balón se odrazil od tyče zpět do hřiště.

 

Oba týmy si v závěrečné desetiminutovce připsaly po jedné větší příležitosti, ale na konečné skóre již vliv neměly. Žlutomodří uhájili důležité vítězství a herně nabídli svým divákům zase o něco zajímavější podívanou.

 

AUTOR: Petr Brůha/fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): „V první půli jsme byli dominantní, k čemuž nám pomohla brzká branka. Měli jsme však několik dalších slibných akcí, které mohly být v předfinální fázi řešeny lépe. Kdybychom přidali ještě třetí branku, mohla být druhá půle mnohem klidnější. O přestávce jsme klukům říkali, že zápas není rozhodnutý, že to bude ještě hodně těžké, což se také potvrdilo. Benátky se po krásné akci dostaly na dostřel a bylo pak dobře vidět, jak funguje hlava. To, že jsme moc chtěli získat tři body, nám svázalo nohy. Každopádně jsem moc rád, že jsme tento týden zvládli."

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér): „Věděli jsme, že Písek bude mít po příchodu mnoha hráčů v této sezoně velkou sílu. Zároveň jsme však věděli, že úvod soutěže jim nevyšel. Chtěli jsme vstřelit rychlou branku, nebo udržet co nejdéle stav 0:0, protože domácí by poté znervózněli, jako se tak stalo ve druhé půli. Bohužel se nám to nepodařilo a hned jsme po standardce inkasovali. Druhá branka pak domácí uklidnila a v prvním poločase byli jasně lepší. V kabině jsme si řekli, že nemáme co ztratit. Ukázalo se, že hrát se dá s každým. Snížení nám vlilo krev do žil a soupeř znervózněl. Vyrovnat se nám ale nepodařilo. Písku gratuluji k výhře."



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - F. Řezáč [-] (73. A. Kočí [-] ) , A. Presl [-] (66. V. Hrachovec [-] ) , T. Froněk [-] , V. Milec [-] (89. O. Běloušek [-] ) - M. Slepička [-] (90. M. Held [-] ) , T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - A. Hanzlík [-] , J. Held [-] , M. Avdić [-] -

SK Benátky nad Jizerou
V. Levíček [-] - V. Šimeček [-] , J. Kocourek [-] (57. J. Boček [-] ) , B. Tvrzník [-] (83. Š. Krýda [-] ) , J. Sudek [-] , S. Mařík [-] (46. J. Synek [-] ) , J. Jäger [-] , F. Hakl [-] , O. Walter [-] , J. Knobloch [-] , M. Borovička [-]

ŽK: 90. K. Hajdušek - 73. J. Jäger , 89. O. Walter .
Hráči zápasu: M. Slepička - J. Synek .
Počet diváků: 330. Rozhodčí: Tryzna Lukáš - NOVOTNÝ Zbyněk, JEŽEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.