Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2017 13:30

2.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

10.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

9.0

Zázemí

9.0

Čížová má první třetiligový bod, Vyšehrad první výhru. Čekáme na Jirouše, zní z jihočeského celku


Branky


0

Vyšehradu se hrubě nepovedlo první kolo, ale na strakonické půdě nováčka z Čížové už se mu vedlo lépe. Právě ve Strakonicích totiž hraje Čížová ČFL, tedy alespoň dočasně. V defenzivně vedeném zápase branka nepadla a o vítězi zápasu tak rozhodovaly až pokutové kopy, po kterých se radovali hosté. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Oproti zápasu 1. kola se Štěchovicemi došlo ve vyšehradské ke dvěma změnám v základní sestavě, kdy Smoláka s Kostorkem nahradili Hendrych (vypršel mu trest z poháru) a uzdravený Máče. Kromě Smoláka se nemohli zúčastnit kvůli zdravotním potížím ani Doležal a Junek. Domácím zase citelně schází kanonýr Jirouš, který se zotavuje po operaci kolena.

 

V prvním poločase moc pohledných akcí vidět nebylo. Z hostujícího týmu se dostali do zakončení Hradecký, Hašek či hlavičkující Čtvrtníček, ale bez efektu. Čížová se také dostala do několika střeleckých pozic, ale ani před Havránkem moc vzrušení k vidění nebylo.

Neúspěšné přímáky

Po změně stran šemíci začali získávat stále víc půdy pod nohama, přišly závary před Satrapovou bránou i střelecké pokusy Drobílka či Kostorka, největší možnost se však naskytla až díky chybě domácí defenzivy při rozehrávce. To bylo v 72. minutě, přišel faul před vápnem Čížové a velmi zajímavá příležitost skórovat z trestného kopu. Drobílkova střela však letěla nad.

 

Neproměněné šance se nakonec mohly hostům zle vymstít, protože už v nastaveném čase dostal podobnou šanci rozhodnout ze standardky i domácí kapitán Michal Held, ani on však nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Vyšehrad korunoval zápas s čistým kontem bonusovým bodem

V penaltovém rozstřelu proměnili z vyšehradského týmu Čtvrtníček, Hradecký, Hendrych i Drobílek, zatímco z Čížové jen Held, Zahrádka a Vávra. Střely Dvořáka i Rozhoně Havránek zneškodnil, a tak šemíci vyválčili v rozstřelu druhý bod.

 

A ještě jedna zajímavost: odehrát mistrovské utkání bez inkasované branky se podařilo Slavoji Vyšehrad poprvé od loňského listopadu, kdy tým zdolal doma 1:0 Dobrovici.

 

zdroj: http://www.slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Čížová
Vladimír Vávra (manažer): "Nehráli jsme doma, trochu se to projevilo, velké hřiště pro nás není. Ale nakonec jsme v rámci možností spokojení. Hra dopředu nám zatím nejde, čekáme na Martina Jirouše, který je po operaci menisku a já věřím, že by mohl být ve hře přibližně od pátého kola. Bod nakonec bereme, šance jsme měli hlavně v prvním poločase, kdy jsme měli sílu. Výborně hrál útočník Michal Polodna."

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra): „Na nekvalitním hřišti s vysokou trávou jsme se úvodních dvacet minut hledali, pak jsme postupně začali přebírat otěže hry. Ve druhé půli jsme hráli už jen my, protože jsme na tom byli kombinačně lépe než domácí. Na šance Čtvrtníčka a Haška z první půle navázali Kostorek či Drobílek při pokusu z trestného kopu, gól jsme však nedali a prosadili jsme se až v rozstřelu, i díky tomu, že Havránek chytil domácím dvě penalty. Čížová měla šanci až v závěru utkání, ale i tak jsme tady měli získat ne dva, ale všechny tři body.“



Sestavy


TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - M. Polodna [-] , M. Kočí [-] , D. Tomášek [-] , D. Chytrý [-] (58. R. Zahrádka [-] ) , M. Held [-] , M. Rozhoň [-] , R. Nečas [-] (63. L. Bálek [-] ) , P. Janda [-] (86. P. Vávra [-] ) , L. Dvořák [-] , D. Novák [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , D. Hašek [-] (56. K. Kulhavý [-] ) , V. Máče [-] (72. O. Kostorek [-] ) , T. Madej [-] , M. Klesa [-] , D. Matějka [-] (78. J. Macej [-] ) , F. Drobílek [-] , M. Hendrych [-] , T. Egert [-]

ŽK: 55. M. Kočí , 90. P. Vávra - 53. D. Hradecký .
Hráči zápasu: M. Polodna .
Počet diváků: 225. Rozhodčí: Pastyřík Vladimír - MUDRA Zdeněk, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.