Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2017 10:30

2.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO, FOTO: Litoměřicko slaví, vítěznou trefu si připsal Šimkovský. Balšánek neproměnil penaltu


0

Zajímavý druhý poločas nakonec přisoudil tři body domácím. Nejprve se poprvé za Litoměřice prosadil útočník Surmaj, hosté mohli zareagovat trefou z penalty. Balšánek ji musel zahrávat nadvakrát - poprvé uspěl, ale sudí nechal celou situaci opakovat. A to už Balšánek mířil jen do tyče. Šimkovský v 88. minutě navýšil domácí vedení a Balšánek už jen v závěru korigoval na 1:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté už ve 3. minutě trefili břevno

První vzrušující situace nastala již ve třetí minutě před domácí brankou, pro centrovaný míč si šel Plachý, když ho nečekaně předskočil jeden z hráčů v červeném a balón z jeho hlavy skončil na břevně branky. I nadále hosté byli v ofenzívě aktivní a snažili se neustále ohrožovat strážce svatyně, reprezentanta do 19 let, který u hostuje v Litoměřicku z Teplic. Stranou se nedrželi ani domácí borci a tak bylo od počátku k vidění velmi záživné střetnutí, které nemohlo nikoho z cca dvou stovek přihlížejících nudit.

 

Litoměřickou nejnebezpečnější šanci hasil jeden z bránících soupeřových hráčů ve dvanácté minutě odkopem na roh takřka z brankové čáry před dobíhajícím Surmajem, který by musel míč do sítě dopravit jakkoliv. Aktérem šance byl Jakub Trýzna, který mířil mezi nohy brankáře Krčka. V dalším průběhu první půle se často hra přelévala z jedné strany na druhou, ovšem i kvůli nepřesnosti na kopačkách hráčů obou týmů se do přestávky nepohnulo.

 

Ještě před výkopem druhé pětačtyřicetiminutovky byl Městský stadion svědkem slavnostní chvilky, u příležitosti nedávného jubilea zástupci klubu předali dárkový koš a litoměřický dres s padesátkou na zádech prezidentovi klubu Vladislavu Větrovcovi. Ten si dres okamžitě oblékl, a žlutomodří mohli pokračovat s vědomím podpory dnes dvanáctého hráče, třináctého měli v zádech v podobě diváků, kteří stále častěji oceňovali potleskem výkon a předváděnou hru.

 

Svojí spokojenosti pak mohli naplno dát průchod v 62. minutě, střídající Kalaš po minutě pobytu na trávníku vybojoval zdánlivě ztracený balón, vzápětí se stal důležitým mezičlánkem na ose Zdržálek - Hanuš - Surmaj, když vyslal posledně jmenovaného kolmou přihrávkou mezi obránce do „loženky“, minulou sezónu ještě hráč Sparty zachoval chladnou hlavu a tváří v tvář gólmanu Krčkovi poslal svoji premiérovou brankou „Liťák“ do vedení.

 

Střetnutí tak dostalo zcela nový náboj, fotbalisté od Berouna rozhodně neměli v úmyslu smířit se s rolí prohrávajícího, když pak ke kvalitě duelu přispívali o navýšení skóre snažící se domácí, byl pak k vidění fotbal, který musel ocenit každý přítomný fanoušek na tribuně. Výstižněji než nahoru – dolů by se v probíhajících minutách, to co se na hřišti odehrávalo, nazvat nedalo. A diváci potleskem nešetřili, pískot a nevole se z tribuny ozvaly, když rozhodčí Hanýš umožnil hostům v 76. minutě zahrávat pokutový kop, za Kalašův zákrok. Exekuce se chopil velmi agilní kapitán Balšánek a s jistotou uklidil míč k pravé tyči, netrpělivý Procházka však vběhl do šestnáctky předčasně a sudí nechal situaci opakovat. Ke smůle hostujícího celku, zvolil jejich lídr tentokrát střelu na druhou stranu, dost možná, že zvuk nastřelené levé tyče mu zněl v uších ještě dlouho po zápase.

 

Poslední desetiminutovka začala Litoměřickem rozvlněnou sítí, ovšem těsně před tím pískal hlavní arbitr faul na brankáře. Stále domácí nemohli podlehnout lehkovážnému klidu, snaha Královodvorských ani trochu neutuchala, avšak jeden z centrů vyboxoval Plachý až ke středové čáře, tam si umě bránícího protihráče odstavil Kolmistr a řítil se do rychlého ataku. Leckdo čekal jeho zakončení, ale Vladimír dobře věděl o napravo nabíhajícím Šimkovském a na podnose naservíroval svému kapitánu míč, který snad i dle slov samotného kapitána nešlo mezi tři tyče neuklidit - 2:0.

 

Vzápětí hrál  Kolmistr opět hlavní roli, vystihl malou domů, ovšem jeho pokus o přehození Krčka nevyšel, přece jenom byl už moc blízko k brankáři. Ke cti reprezentantům klubu Králův Dvůr slouží, že ani za dvoubrankové ztráty zbraně nesložili a v 90. minutě donutili úřadovat znovu Šimkovského, nyní vykopával z brankové čáry míč v obranném zákroku, v téže minutě ještě Soldát po rohu nedůrazně hlavičkoval do rukavic připraveného Plachého. Za jeho záda nakonec míč v souladu s pravidly ještě doputoval, po standardce v 93. minutě nedosáhl gólman dobře na centrovaný balón a nejlepší hráč hostí kapitán Jakub Balšánek přece jenom míč do sítě propasíroval - 2:1. Na víc již hosté čas neměli, následně po rozehrání ze středového kruhu, rozhodčí Hanýš poslal zápas druhého kola do historie.

 

ZDROJ: http://www.fklitomericko.cz

 

 

VIDEOSESTŘIH



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Jakub Šimkovský (kapitán, pro fclitomericko.cz): „Do zápasu jsme šli s tím, že chceme první domácí utkání v nové sezóně vyhrát. Myslím si, že podle průběhu utkání, ve kterém jsme si vytvořili víc šancí, jsme zaslouženě naplno bodovali. Jsem rád, že tým ukázal v obou prvních kolech bojovného ducha a čím víc si to bude sedat, tím budeme silnější. Byla to pro nás důležitá výhra, která tým uklidní, a můžeme se s větším klidem připravovat na další utkání v Domažlicích.“

FK Králův Dvůr
Jiří Sabou (trenér): "Jsem hodně zklamaný, prohráli jsme utkání, které jsme měli minimálně zremízovat. Rozhodlo špatné řešení finální fáze směrem do ofenzivy, kdy jsme si vytvořili dost příležitostí na to, abychom vstřelili gól. Mrzí mě obdržená laciná branka, opětovně středem do zformované obrany, která utkání rozhodla. Hráčům nemůžu upřít snahu, bojovali, až do konce jsme soupeře mačkali. Vstřelili jsme dva regulérní góly, jeden nám nebyl uznán pro ofsajd a k opakovaně zahrávané penaltě, kterou jsme napodruhé neproměnili, se raději vyjadřovat nechci. Fotbal se hraje na góly, soupeř byl v tomto šťastnější a produktivnější, gratuluji mu k výhře."



Sestavy


FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - R. Dvořák [-] , L. Šlehofer [-] , D. Surmaj [-] (85. M. Batryn [-] ) , D. Šustr [-] , J. Trýzna [-] (90. A. Zbudil [-] ) , M. Hanuš [-] (71. V. Kolmistr [-] ) , J. Šimkovský [-] , J. Grunert [-] (60. J. Kalaš [-] ) , P. Václavek [-] , D. Zdržálek [-] (89. T. Jelínek [-] )

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - J. Matas [-] , K. Soldát [-] , D. Zelenka [-] (69. J. Ježdík [-] ) , J. Bouček [-] - M. Kraus [-] , P. Eliáš [-] , J. Balšánek [-] , M. Procházka [-] (85. P. Dochtor [-] ) - M. Šlapák [-] , A. Hájek [-] (58. Š. Hlinka [-] ) -

ŽK: 15. D. Šustr , 64. D. Zdržálek , 78. J. Kalaš - 64. P. Eliáš .
Hráči zápasu: D. Surmaj , J. Šimkovský - J. Balšánek .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Hányš Martin - TVRDÍK Ivan, MELNIČUK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.