0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2017 10:15

1.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Vyšehradu domácí premiéra vůbec nevyšla, Batka rozhodl hattrickem, proti "svým" zářil Volešák


Branky


0

Štěchovický tým neměl s pražským týmem na jeho umělce slitování. Po půli to bylo 0:2, dvě branky přidali hosté i v pokračování hry a Lukáš Batka nasázel hned tři ze čtyř branek svého celku!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek utkání nenapovídal hostující výhře

Vyšehradští začali aktivně a postupně si vypracovávali několik šancí. Tou největší byla zřejmě akce ze dvanácté minuty, když dostal balon mezi obránce Smolák a řádně prověřil přítomnost Soukupa. Mimo této akce se ovšem Vyšehrad trápil ve finální fázi. Postupně se osmělili i hostující hráči a hned z toho bylo vedení. Ve 20. minutě vyslal Švejda centr na útočnou polovinu, tam se balonu po chvilce zmocnil Těžký, elegantně obešel protihráče a přihrál Štědronskému, jehož zakončení sice zamířilo do tyče, ale balon se odrazil na malé vápno, odkud ho na druhý pokus uklidil za Havránkova záda – 0:1.

 

Vzápětí potvrdil trápení v koncovce Hašek, který zakončoval v ideální pozici nad břevno. Ve 24. minutě vyslal Košata centr z levé strany na Batku, jehož hlavičkové zakončení stihl Havránek nadzvednout, ale balonu v cestě mezi tři tyče nezabránil – 0:2. Čtyři minuty poté Batka opět mířil mezi tři tyče a Havránek se musel řádně protáhnout, aby alespoň v tomto případě balon vyrazil. Až na Čtvrtníčkův gól z ofsajdu před koncem prvního poločasu si soupeř další šanci nevypracoval.

Batka docílil hattricku

Necelých deset minut druhého poločasu potřebovali hosté na zvýšení vedení. Nejprve se sice Batka nedohodl se Štědronským, kdo bude zakončovat, balon se nicméně dostal ke Košatovi, jehož centr do vápna zvládl Sulík skvěle zpracovat pro Batku, který hlavičkovým zakončením přidal svůj druhý gól, i když Havránek balon málem vyrazil – 0:3.

 

Do skóre poté nepromluvily pokusy Batky či Volešáka, na druhé straně se musel mít Soukup na pozoru spíše sporadicky, protože domácí se i s postupem času prali se svou koncovkou. Na scénu tak dorazilo definitivní pojištění výhry, v 72. minutě našel exvyšehradský Volešák osamoceného Batku, který v souboji tváří v tvář s Havránkem uspěl střelou k tyči – 0:4. Závěrečná dvacetiminutovka se spíše dohrávala, štěchovická obrana se pokoušela udržet nulu, což se i po nepřesném pokusu Klesy podařilo.

 

Autor: Michal Kunc / www.fotbalstechovice.cz

VIDEO



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra, pro www.slavojvysehrad.cz): „Štěchovice nám daly lekci z efektivity. Do utkání jsme přitom vstoupili velmi aktivně, v první polovině první půle jsme měli tlak i šance a přinutili soupeře, aby bránil v devíti lidech. Pokud bychom vedli 1:0, zápas by se určitě vyvíjel jinak, takže v tom byla i trocha smůly. Nic jsme však nevyužili a naopak sami inkasovali během čtyř minut dva góly po centrech z naší pravé strany. Za stavu 0:2 už bylo dobývání štěchovické brány od nás platonické a po třetím gólu už bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Podobně jako na jaře byly na nás Štěchovice i tentokrát dobře připraveny, zahrály organizovaně, velmi dobře v defenzivě a zásluhou Batky nás vyškolily z produktivity. Výborné výkony však podali i naši bývalí hráči Švejda, Kučera a Volešák. Další zápas s Čížovou musíme odehrát jinak: nedělat zbytečné chyby, neztrácet tolik míčů a přidat na důrazu.“

Povltavská Fotbalová Akademie
Zbyněk Busta (trenér): "Prvních dvacet minut byl Vyšehrad lepší, držel míč, my jsme hráli vyloženě zezadu, v nohách jsme měli středeční utkání v Příbrami. Hráli jsme na rychlé protiútoky a tato taktiky se osvědčila, do poločasu jsme dali dvě branky. Pak už to bylo jen o trpělivosti, Vyšehrad chtěl za každou cenu snížit, hrál otevřený vabank, přišel třetí gól, který utkání definitivně rozhodl. Tři góly dal Batka, ale i díky vynikajícímu výkonu Volešáka, který tvořil a režíroval hru."



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] (78. P. Šlegl [-] ) , T. Egert [-] , O. Kostorek [-] (57. T. Junek [-] ) , T. Madej [-] , D. Smolák [-] (57. K. Kulhavý [-] ) , M. Klesa [-] , D. Matějka [-] (78. R. Matysík [-] ) , D. Hašek [-] (81. J. Macej [-] )

Povltavská Fotbalová Akademie
M. Soukup [-] - J. Košata [-] (75. M. Šum [-] ) , M. Štědronský [-] (70. Š. Maruš [-] ) , Š. Těžký [-] , M. Švejda [-] , L. Jakobovský [-] , L. Batka [-] , L. Volešák [-] (75. J. Jonáš [-] ) , T. Pavlík [-] , Š. Kučera [-] , M. Sulík [-] (60. S. Hřebeček [-] )

ŽK: 31. D. Hašek , 49. D. Matějka - 87. M. Šum .
Hráči zápasu: L. Batka , L. Volešák .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Němec Václav - URBAN Michal, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.