2:1
(2:1)
17. M. Held
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2017 10:15

1.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jan Hodas vystřílel Vltavínu první výhru


Branky


3. J. Hodas , 45. J. Hodas - 17. M. Held
0

Hned první kolo proti sobě svedlo celky, který se netají tím, že se chtějí pohybovat na samotné špičce tabulky ČFL. Ambiciózní Písek inkasoval hned ve třetí minutě, ale na Hodasovu hlavičku zareagoval Held včasným vyrovnáním. V samém závěr půle se ale opět prosadil Jan Hodas a ve druhém poločase už se skóre nezměnilo. Podrobnosti připravujeme.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hodas byl v zakončení přesný

Fortuna ČFL 2017/2018 odstartovala v sobotu 12. srpna dopoledne prvním kolem, v jehož rámci se písečtí fotbalisté, stejně jako před rokem, představili na půdě celku FK Loko Vltavín. Na loňský úvodní duel nevzpomínají Jihočeši v dobrém. Ztratili nadějné vedení 2:0, z Prahy si neodvezli ani bod a předznamenali výsledkově nepříliš vydařený podzim. Podobnému scénáři se tentokrát parta trenéra Ondřeje Prášila chtěla vyvarovat. Zvláště, když v letním přípravném období došlo k výraznému posílení kádru. Návrat do Prahy však radostný nebyl ani tentokrát.

 

O tom, že žlutomodří do hlavního města nepřijeli pouze bránit, přesvědčovali hned od začátku, jenže se nevyvarovali brzkého okénka v obraně, kterého domácí využili. Ve 3. minutě založil Vltavín rychlý protiútok, na jehož konci byl centr z levé strany na malé vápno, kde byl v ideální pozici Jan Hodas a hlavou překonal Kamila Hajduška v bráně Písku - 1:0.

 

Zaskočení hosté potřebovali chvilku na vzpamatování se, ale chuť tlačit se dopředu neztratili. Střela Aleše Kočího ze 7. minuty byla pouze propagační a přihrávka Martina Helda během slibně se rozvíjející akce o dvě minuty později nepřesná. V 17. minutě už však Písečtí důvod k radosti měli. Z velké dálky totiž napřáhl ke střele Aleš Kočí. S jeho pumelicí měl gólman Ondřej Pávek velké problémy. Míč se dostal do prostoru, kde číhal Martin Held, který neměl problém vyrovnat - 1:1.

 

A nemuselo zůstat u jednoho zásahu. Dvě zajímavé šance si během první půle připsal také Tomáš Froněk. Nejprve se ve 23. minutě snažil napodobit parádní trefu Martina Voráčka z pohárového utkání proti Pardubicím, ale jeho pokus po navedení si míče na střed hřiště nezasáhl prostor mezi třemi tyčemi vltavínské branky. Ve 38. minutě dostal Froněk pas od Aleše Kočího a uháněl sám na Pávka, jenže sprint jednoho z domácích obránců byl rozhodnější než postup hráče Písku.

 

Nebezpečné situace přicházely i na druhé straně a Kamil Hajdušek musel být pozorný. Ve 27. minutě ho tvrdou střelou prověřil Michal Schindler a o sedm minut později také dvojice Martin Abena Biholong s Petrem Pejšou. V tu chvíli měli domácí tlak, ale ani tyto příležitosti gólem neskočily. Přesto šli do kabin spokojenější Pražané. V nastaveném čase prvního poločasu se podruhé v utkání trefil hlavou Jan Hodas - 2:1.

Žádný střelec už se nenašel

Po změně stran se hostující jedenáctka musela vyrovnávat se zataženější obranou týmu v zelených dresech. Vltavín vyčkával a snažil se hrozit z rychlých protiútoků. Největší příležitost druhé půle si domácí připsali v 56. minutě, kdy měl Kamil Hajdušek co dělat s tvrdou ranou z přímého volného kopu.

 

Písečtí museli tvořit, ale šance se rodily jen velmi těžce a ty vyložené nepřicházely vůbec. V 62. minutě zkusil vystřelit Muamer Avdič, zamířil však vedle levé tyče. O pět minut později poslal míč do vápna domácích Václav Milec způsobem, který za normálních okolností nemohl způsobit Vltavínu žádné škody, jenže gólman Pávek si zadělal na pořádné problémy a Martin Held se snažil o potrestání. Úspěšný ale nebyl ani on, ani další jihočeská snaha. Písek si tak na úvod třetiligové soutěže připsal porážku 1:2.

 

Autor: Petr Brůha/fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FK Loko Vltavín
Martin Frýdek (trenér): "Utkali jsme se s velice těžkým soupeřem, který hrál velmi dobře. Po krásné akci jsme ale hned na začátku první gól. Pak jsme přestali hrát, Písek zaslouženě vyrovnal, ale po další hezké akci jsme v závěru druhé půle šli opět do vedení. To byl důležitý okamžik zápasu. Ve druhém poločase se střídaly šance na obou stranách. Písek zahrával výborně standardní situace, ze kterých často hrozil, ale kluci je s brankářem dobře odbránili. Bylo z toho vydřené vítězství, kterého si o to více cením, protože hosté předvedli velmi dobrý výkon. Hráčem zápasu byl Hodas, který dal dvě branky a v útoku dobře pracoval."

FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): "Jako minulý rok jsme začali na Vltavínu a opět odtud odjeli s jednobrankovým rozdílem bez bodu. Brzy jsme prohrávali, dokázali jsme vyrovnat hru, v prvním poločase jsme byli lepší než domácí, bohužel v posledních vteřinách první půle jsme dostali branku na 2:1 a ve druhém poločase už jsme nevyužili naše brankové příležitosti k vyrovnání. Smolné utkání, které jsme neodehráli špatně, ale o branku jsme byli horší. Hráčem zápasu za nás brankář Kamil Hajdušek."



Sestavy


FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - J. Vokoun [-] , D. Pozníček [-] , O. Janda [-] , M. Schindler [-] , M. Uvíra [-] , P. Pejša [-] (89. M. Machálek [-] ) , R. Macháč [-] (72. J. Růžička [-] ) , B. Abena [-] , J. Hodas [-] (58. O. Šípek [-] ) , V. Valíček [-] (82. J. Eichler [-] )

FC Písek
K. Hajdušek [-] - A. Kočí [-] , V. Milec [-] , T. Froněk [-] , M. Held [-] (71. A. Presl [-] ) - V. Hrachovec [-] , M. Rendla [-] , T. Benetka [-] (81. J. Held [-] ) - M. Avdić [-] , O. Běloušek [-] , A. Hanzlík [-] (90. L. Holub [-] )

ŽK: 66. R. Macháč , 71. B. Abena - 40. A. Hanzlík , 61. M. Held , 63. V. Hrachovec .
Hráči zápasu: J. Hodas - K. Hajdušek .
Počet diváků: 175. Rozhodčí: PATÁK Michal - PATÁK Viktor, PASTYŘÍK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.