Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.06.2017 17:00

2.kolo, Plzeňský | Baráž , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horažďovice nezvládly odvetu, Nýrsko uhájilo příslušnost v Krajském přeboru


Branky


80. R. Lacko , 82. O. Koc - 55. T. Kohout , 57. M. Brož , 65. P. Výtisk , 66. T. György , 69. P. Výtisk , 79. P. Výtisk
0

Do odvety šly Horažďovice s dobrým výsledkem z Nýrska, kde uhrály remízu. I poločasový výsledek odvetného vzájemného duelu byl remízový, bez branek. Po poločase se ale začaly dít věci. Domácí nejprve dvakrát inkasovali a pak Macoun své spoluhráče ještě oslabil. Černou desetiminutovku završily ještě dva slepené góly do Rybárovy brány. Celý zápas zhodnotil vyčerpávajícím ohlasem domácí útočník Michael Forman.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se trápili s koncovkou

Horažďovičtí nastoupili s velkými změnami v obraně, kam naskočil na pozici stopera Daniel Macoun a Jan Sova. Oba se poprali s nelehkou úlohou podle slov svého spoluhráče Michaela Formana famózně.

 

Domácí navázali na hru v Nýrsku a v první půli spalovali jednu šanci za druhou. V těch chyběla především finální přihrávka, a tudíž se Horažďovičtí nedostávali moc do šancí.

 

Nýrsko za svým soupeřem ale moc nezaostávalo a také si vytvořilo několik gólových šancí. Ani jedna však brankou neskončila a první dějství skončilo tedy bez branek.

Nýrsko nasadilo svá esa a postupem času navyšovalo své vedení

Do druhého poločasu hostující trenér Kalivoda nasadil postupně několik svých es, která se mu postupem času odvděčila brankou! Velkým přínosem do nýrské ofenzívy byl především rychlý Výtisk, který hodně potrápil obranu Horažďovic a nasázel jí hattrick. Ale pojďme postupně.

 

V 55. minutě otevřel skóre Tadeáš Kohout, který těžil z práce Výtiska – 0:1! Dvě minuty nato zvýšil vedení Nýrska Martin Brož a černou tří minutovku završila červená karta Daniela Macouna, který uviděl druhou žlutou kartu v krátkém sledu a musel do sprch.

 

Horažďovickým se po odchodu Macouna rozpadla obrana a s ní i celá hra. Přesto se občas domácím podařilo ohrozit branku gólmana Timoshenka, ale trápili se s koncovkou, která byla mnohdy až žalostná. Velké množství šancí spálil domácí kanonýr Forman, který vzal důvod vysoké porážky na svá bedra.

 

Když nešlo střílet branky domácím, tak je stříleli hosté, kteří využili snad vše, co mohli. V pětašedesáté minutě se poprvé v zápase prosadil rychlonohý Petr Výtisk a hned po rozehrání ho následoval Tomáš György a bylo to rázem 0:4!

 

Výtisk udeřil podruhé v zápase v 69. minutě, když zvyšoval na 0:5 a v 79. minutě se trefil znovu a uzavřel tak hattrick – 0:6!

 

Nýrsko v závěru polevilo a domácí korigovali. Minutu po inkasovaném góly snižoval Roman Lacko a chviličku po něm uzavřel gólový účet zápasu na konečných 2:6 Ondřej Koc.

 

Horažďovice tedy nevyužily slibného výsledku z prvního zápasu a doma vysoko podlehly Nýrsku, které si i příští rok zahraje Krajský přebor.



Ohlasy k zápasu


FK Horažďovice
Michael Forman, hráč: Dnešní zápas rozhodla lavička hostí, takže musím smeknout před trenérem Kalivodou, který zvolil skvělou taktiku. Do zápasu jsme šli s tím, že nám z různých důvodů chyběla celá obrana. Myslím si, že Honza Sova a pak především Daniel Macoun v prvním poločase zaskočili na nových postech stoperů famózně. V první poločase jsme opět neproměnili spoustu šancí, ale chyběla především střelba, ze které často těžíme. I hosté z Nýrska měli gólovky, které neproměnili, nicméně si myslím, že jsme byli na hřišti lepším týmem. Do druhého poločasu za hosty nastoupil rychlík Výtisk, a to byla jedna z rozhodujících věcí celého dvojutkání. Druhým rozhodujícím faktorem byla druhá žlutá, a tedy červená karta pro Macouna, čímž se nám dokonale rozpadla obrana. Ač se mnou nebude souhlasit spoustu lidí, dle mého názoru byla udělena oprávněně. První branku po svém úniku připravil právě Výtisk a na spoustu dalších se podílel, branky jako přes kopírák, brejkové situace. My jsme hráli fotbal s neefektivní koncovkou, hosté stříleli góly, takový fotbal občas je. Třetím důvodem celkové prohry je moje mizerná koncovka, cítím, že z 50 procent se na našem neúspěchu podílím právě já svou střeleckou impotencí. Ještě si neodpustím jednu věc, během hry nastal moment, kdy hostující hráč zahrál rukou na zemi, nevím, jestli z toho byl gól, nebo červená karta, každopádně jsme se cítili hodně poškození. Až v průběhu diskuzí s rozhodčími jsme se dozvěděli, že je to nové pravidlo platící rok, že hráč, který se opírá o ruku, může tou rukou zahrát. Ačkoli jsem zastáncem pořekadla "neznalost zákona neomlouvá", myslím si, že by takovéto zásadní změny v pravidlech měly být komunikovány, aby nenastaly podobné momenty a s těmi i pocit křivdy během hry, které celkovou psychiku mužstva hodně poškodí. Jinak si myslím, že rozhodčí předvedli bezchybný výkon, ale jak říkám, spoustu hráčů i fanoušků se mnou souhlasit nebude. Hostům z Nýrska gratuluji, dokázali využít svoje šance a zaslouženě zůstávají v krajském přeboru.




Sestavy


FK Horažďovice
J. Rybár [-] - J. Pařil [-] (46. R. Lacko [-] ) , O. Koc [-] , V. Vrzal [-] (85. J. Boček [-] ) , J. Boček [-] , A. Vachuška [-] , T. Jůda [-] , M. Forman [-] , J. Sova [-] , J. Nauš [-] , D. Macoun [-]

FK Okula Nýrsko
B. Timoshenko [-] - D. Kotlan [-] , M. Brož [-] , J. Lužný [-] , T. Valenta [-] , M. Bastl [-] (77. M. Nehoda [-] ) , I. György [-] (72. J. Hvězda [-] ) , A. Antonovics [-] (49. P. Výtisk [-] ) , T. György [-] , F. Kolář [-] (62. J. Pavlík [-] ) , T. Kohout [-] (69. T. Rubáš [-] )

ŽK: 52. D. Macoun , 74. J. Sova - 83. T. Valenta . ČK: 58. D. Macoun .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.