4:1
(3:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2017 10:00

15.kolo, Plzeňský | Plzeň - Sever | IV. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fotbalová událost. Kozojedy si před kamerami České televize poradily s Vysokou Libyní


Branky


2. J. Krev , 14. P. Pánek , 44. M. Pánek , 73. M. Pánek - 45. L. Jindra
0

Ligové kluby naříkají, že jim televize krade diváky ze stadionů. V Kozojedech na plzeňsku ale i přes přímý přenos celostátní televize přišla rekordní návštěva. Fotbalovou událost roku si nenechalo ujít na čtvrtou třídu neuveřitelných dvanáct stovek přihlížejících! Obsáhlou fotogalerii připravil Josef Panuška. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Před zápasem věřili bookmakeři jednoznačně domácím. Kozojedy totiž byly v tabulce před hosty o deset míst a pošilhávají dokonce po postupových pozicích. Vysoká Libyně se naopak krčí až na posledním místě se ziskem pouhých pěti bodů. Ale i přes jedinou výhru ze čtráncti utkání mohou hrát naprosto v klidu - z nejnižší soutěže není kam sestoupit.

 

Televizní duel byl i soubojem dvou nejlepších střelců soutěže, což potvrdil pro ČT před výkopem i trenér domácích Pavel Volín: "Kluci jsou nažhavení, ale samozřejmě i nervózní. Věřim, že upoutá náš nejmladší hráč Martin Pánek, který se přetahuje s Jindrou o nejlepšího střelce soutěže." V rámci projektu České televize dostal k ruce mentory Pavla Horvátha a také slovenského reprezentata Marka Bakoše.

 

Trenér Vysoké Libyně Miroslav Šlechta, kterému byl mentorem současný kouč reprezentační jedenadvacítky Vítěslav Lavička, prozradil v předzápasovém rozhovoru, co mu jeho velezkušený kolega poradil: "Říkal, aby si to kluci užili. Zahráli si fotbal a nedělali hlavně žádné alibistické přihrávky." Vyjádřil se i k souboji patnáctigólových střelců obou týmů: "Chtěl bych týmovou hru, ale byl bych rád, aby Lukáš Jindra dneska obul ty správné kopačky a dal dvě tři branky."

 

Komentátoři přímého přenosu Luděk Zelenka a Vlastimil Vlášek, kteří měli svoje studio přimo na kozojedském hřišti, divákům prozradili mnoho zajímavostí. "Podle zdejších lidí je výškový rozdíl mezi praporky pět metrů. Někteří mluvili dokonce až o osmi metrech. Odehrál jsem také nějaké zápasy, kde bylo hřiště do kopce, ale né takhle moc. Navíc jsem sám moc zápasů z nejnižísch soutěžích neviděl, takže jsem opravdu zvědavý, jakou bude mít čtvrtá třída úroveň. Dá se očekávat, že nedostatků tam bude víc, než v minulých přenosech z 1.A nebo 1.B třídy, ale opravdu se na to těším," lákal diváky ex-ligový kanonýr. 

 

Samotné utkání nabídlo rekordní navštěvě na stadionu čtyři krásné branky. Domácí fotbalisté byli od úvodu aktivnější a po zásluze šli i do rychlého vedení. Už ve druhé minutě se parádně z voleje trefil Tomáš Hach, kterému po dlouhém autovém vhazování Petra Pánka hlavou připravil míč proti noze na hranici vápna spoluhráč Lukáš Krev.

 

"Sice trefil jen prostředek brány, ale byl to obrovsky těžký kop. Musel si na hranici šestnáctky od padajícího míče trochu poodstoupit a položit se do toho. Trefil to parádně," glosoval povedenou branku Hacha Luděk Zelenka.

 

Druhá branka domácích nebyla o nic ošklivější. Po odehrané čtvrt hodině ostrý projektil Petra Pánka z osmnácti metrů málem protrhl síť!

 

Do poločasu padly ještě dvě branky. Ve 44. minutě zachytil nepovedený odkop hostů Petr Pánek, poslal do ulice svého bratra Martina a ten chladkokrevně překonal libyňského brankáře Štrunce přesnou placírkou na vzdálenější tyč.

 

Ani ne za minutu se Libyni podařilo snížit na 1:3. Přetažený centr Pacourka vyzval do kombinace Jindru s Janáčkem a prvně jmenovaný poslal odražený míč z penalty ostrou ránou přímo do šibenice!

 

Ve druhém poločase se hra vyrovnala a domácí úspornějším tempem kontrolovali zápas. Skóre se měnilo až v 73. minutě a byla to opět lahůdka pro diváky. Kozojedský Volín se protáhl do šestnáctky, patičkou našel Martina Pánka a ten si do souboje kanonýru připsal druhou branku.

 

Kozojedy televizní duel vyhrály jednoznačně 4:1 a jsou nadostřel rezervě Dolní Bělé, která vede tabulku se 34 body. Druhé je "béčko" Horní Břízy, které má stejně jako vítězné Kozojedy 30 bodů, ale o jeden odehráný zápas méně.

 

Mnoho diváků se po konci utkání shodlo, že atmosféra a pěkné góly zde přinesly lepší podívanou, než kdejaký ligový zápas. Sestřih i kompletní záznam přímeho přenosu najdete v online archivu České televize.   

 



Sestavy


TJ Sokol Kozojedy
V. Hach [-] - V. Jiskra [-] , F. Tichý [-] (70. V. Folk [-] ) , T. Hach [-] , L. Zábranský [-] - P. Pánek [-] , P. Volín [-] , V. Görner [-] (56. V. Šubrt [-] ) , J. Krev [-] (61. M. Hach [-] ) - M. Pánek [-] , O. Karlíček [-] (35. P. Štol [-] )

TJ Sokol Vysoká Libyně
K. Štrunc [-] - D. Horký [-] , P. Hubka [-] , J. Kučera [-] (84. T. Bureš [-] ) , D. Boháč [-] - P. Pacourek [-] , P. Hájek [-] (65. R. Cepek [-] ) , P. Kopka [-] (46. A. Horký [-] ) , P. Janáček [-] (78. T. Soukup [-] ) - L. Jindra [-] , K. Šírek [-] (60. P. Malý [-] ) -

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.