Dolní Rožínka ovládla jasně derby


0

Vedoucí Dolní Rožínka porazila v derby Rožnou a neomylně směřuje do Okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dolní Rožínka třikrát udeřila

V sobotu 6. května přivítala na svém hřišti Dolní Rožínka tým Rožné. Souboj dvou tradičních rivalů sliboval zajímavou podívanou. Domácí chtěli odčinit zaváhání z minulého kola, kdy jen remizovali v Březí. Hostující celek pomýšlel na cenné body z půdy lídra soutěže. První minuty utkání se nesly ve znamení nepřesností. Ze hry měla přeci jen o něco více Rožínka, ale výraznější příležitosti si nevytvořila. Do hry se dostala i Rožná, ani hosté však nedokázali branku soupeře vážněji ohrozit. Po nevýrazné pasáží přišel faul na hranici pokutového území Rožné a tím pádem i příležitost pro domácí . Přímý kop si vzal na starost stoper Bukáček. Jeho střela byla zblokovana zdí, ale následný odraz směřoval na Ondřeje Chocholáče a ten se z prostoru malého vápna nemýlil. Rožná se snažila o co nejrychlejší odpověď, ale místo toho v 17. minutě přišla chyba jednoho z obránců,  které dokázal využít Jan Čermák a zvýšil tak vedení domácích. Po dvou rychlých gólech oba týmy přiostřily hru. Hosté usilovali o kontaktní gól,  ale při svých snahách naráželi na obranu Rožínky. Domácí celek hrozil z individuálních akcí,  ale další gól nepřidal. Na konci poločasu se rázem v tutové šanci ocitl Krajčo, ale poskakující míč do brány neusměrnil. Hned vzápětí litovali hosté neproměněné příležitosti ještě víc, jelikož se před Beranem ocitl nikým nehlídaný Lukáš Hofman a nekompromisní střelou skóroval. Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro domácí. 

Marek Fendrych dvakrát skóroval

Po změně stran se do šancí dostával převážně domácí tým a pouze dobré zákroky Berana držely Rožnou nad vodou. Tlaku domácích nedokázal však gólman vzdorovat dlouho a tak v 59. minutě kapituloval po střele Marka Fendrycha po čtvrté. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat,  když v 64. minutě dokázal za Rožnou skórovat Jiří Vyžrálek a upravil tak skóre na 4:1. To však ještě stále nebyl konec gólového účtu. Po dlouhém autovém vhazování Marka Fendrycha se míč snášel na branku hostí, kde po teči Berana skončil v bráně. V tu chvíli Rožínka vedla již 5:1. I přes v celku jednoznačný stav se zápas dohrával ve slušném tempu. Oba týmy si vytvořily příležitosti,  ale sedmou branku solidní návštěva neviděla.  Ve vyhecovaném zápase dokázala Dolní Rožínka potvrdit roli favorita a získala na svém hřišti tři body. Ačkoli jí byla Rožná místy vyrovnaným soupeřem,  na kvalitní výkon domácích nedokázala najít gólové odpovědi. 


Ohlasy k zápasu


TJ Baník Dolní Rožínka
Jiří Jokl: Před hodnocením zápasu je třeba uvést na pravou míru situaci se dvěma vstřelenými brankami našeho týmu. Situace vznikla při pozápasovém vyplňování zápisu, podle kterého jsem měl vstřelit dva góly já, i když jsem do zápasu vůbec nezasáhl. I když jsme tuto nesrovnalost ihned objevili, zápis byl již potvrzen hlavním rozhodčím a proto se chyba nedala opravit. Ve skutečnosti góly vstřelil Marek Fendrych, který byl zároveň nejlepším hráčem našeho mužstva v zápase. Do derby jsme vstupovali po nepovedeném zápase v Březí. Od začátku jsme měli mírnou převahu, která se nám podařila v prvním poločase gólově vyjádřit třemi brankami a to i přesto, že se nám v některých chvílích vinnou nepřesnosti hra nedařila a Rožná podnikala nebezpečné protiútoky. Na začátku druhé půle jsme zlepšili rozehrávku a míč jsme drželi na svých kopačkách. Bohužel s přibývajícím časem jsme opět začali kupit chyby v rozehrávce a Rožná opět zahrozila z několika šancí. Po několika šancích na obou stranách zápas dospěl ke konečnému výsledku 5:1. Tento výsledek se může zdát mužstvu Rožné krutý, ale ve fotbale nehrajeme na šance, ale na góly. Závěrem je potřeba obě mužstva za předvedenou hru pochválit.

SK Rožná
Marek Navrátil:



Sestavy


TJ Baník Dolní Rožínka
Z. Horák [-] - M. Lukš [-] , M. Urban [-] , V. Kopecký [-] , O. Chocholáč [-] , P. Bartoněk [-] , J. Čermák [-] , P. Vondruška [-] (73. P. Pokorný [-] ) , M. Fendrych [-] , L. Hofman [-] (46. J. Jokl [-] ) , P. Bukáček [-] (64. R. Mazánek [-] )

SK Rožná
J. Beran [-] - P. Kunc [-] , K. Beran [-] , T. Sýkora [-] (70. M. Pátek [-] ) , T. Klusák [-] (58. P. Navrátil [-] ) - J. Kroupa [-] , J. Hanus [-] (46. M. Beno [-] ) , M. Navrátil [-] , A. Korbička [-] - D. Krajčo [-] , J. Vyžrálek [-]

Hráči zápasu: M. Fendrych .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: HROMÁDKA Miroslav - LUKŠ Jaroslav (N), HANUS David (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.