2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2017 17:00

26.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobřany korunovaly podařené jaro záchranou


Branky


0

Dobřany, jenž musely celou sezónu odehrát na propůjčeném hřišti Vstiši, hostily v posledním kole Žinkovy. Domácí potřebovali v jistotě záchrany vyhrát, a doufat, že ostatní celky nevyhrají. Soupeř ovšem nebyl jednoduchý. Výhodou pro domácí mohlo být, že hosté ztratili možnost bojovat o druhé místo poté, co Merklín v dřívějších hodinách vyhrál ve Stodě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

V úvodních minutách se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí se snažili hrát, ale před hostující obranu se příliš nedostávali. Postupem času si Žinkovy vytvářely více příležitostí, ale Lang držel Dobřany. První poločas nakonec branku nepřinesl.

Záchranu vystřelil Schovánek

Druhý poločas už nabídl o poznání atraktivnější podívanou. Odstartovala jí chyba hostující obrany, po které postupovali dva domácí borci sami na golmana. S nadějnou příležitostí si poradili a Gleissner otevřel skóre. Vedení Dobřanům ale vydrželo pouze pět minut. Na konci pohledné kombinační akce stál Merhaut a vyrovnal stav utkání. V 64. minutě přišlo korunování jarního snažení domácího týmu. Po faulu ve vápně nařídil sudí penaltu. K té si stoupl Schovánek. Proměnil a Dobřany opět držely postupový výsledek. Následující minuty patřily Žinkovům, ale houževnatá obrana domácích v čele s výborně chytajícím Langem už vyrovnaní nedopustila. Dobřany si tak v posledním zápase zajistily záchranu. 



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Petr Tušek (trenér TJ Dobřany): "Byl to vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách. Chtěl bych poděkovat klukům, protože jsme se po nevydařeném podzimu dokázali zvednout a zachránit se. Dík patří také všem, co se o dobřanský fotbal starají a v neposlední řadě také klukům ze Vstiše, kteří nám propůjčili své hřiště. Příští sezónu už budeme hrát v našem zbrusu novém areálu, za který vděčíme našemu městu."

TJ Sokol Žinkovy
Jaroslav Kubeš (trenér TJ Žinkovy): "Do zápasu jsme šli s tím, že už nám o nic nejde. Samozřejmě jsme ale chtěli vyhrát. Měli jsme spoustu šancí, ale neproměnili je. Naopak soupeř byl velmi produktivní. Kluci si v zápase zkoušeli věci, na které by si v normálním zápase netroufli. Třetí místo nakonec vcelku bereme."



Sestavy


TJ Dobřany
K. Lang [-] - M. Brožík [-] , J. Schovánek [-] (70. O. Skála [-] ) , V. Bouček [-] , J. Rajt [-] , M. Gleissner [-] (81. F. Štěpán [-] ) , P. Smetana [-] , J. Čimera [-] , M. Homr [-] , J. Král [-] , M. Opatrný [-]

TJ Sokol Žinkovy
K. Kripner [-] - J. Čengery [-] , T. Oulík [-] , J. Trojánek [-] , D. Niemkiewicz [-] , R. Liška [-] , M. Šneberk [-] (46. Š. Merhaut [-] ) , J. Tykvart [-] , T. Hora [-] (30. J. Vokurka [-] ) , M. Vokurka [-] , J. Doričák [-] (68. Z. Pavlíček [-] )

ŽK: 88. F. Štěpán - 19. M. Vokurka .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Lažánek Karel - KRÁTKÝ Jaroslav (N), ŠRAIT František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.