M. Fořt 3.
M. Fořt 29.
D. Wild 45. (p.)
M. Fořt 47.
M. Voráček 85.
D. Wild 87. (p.)
6:7
(3:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2017 18:00

23.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Bláznivý zápas skončil nevídaným výsledkem! Oba týmy pořádaly den otevřených dveří


Branky


3. M. Fořt , 29. M. Fořt , 45. D. Wild (p.) , 47. M. Fořt , 85. M. Voráček , 87. D. Wild (p.) - 14. M. Švec , 30. M. Švec , 51. J. Slach , 59. R. Mráz , 80. M. Lukeš , 82. P. Kalabza , 84. J. Slach
0

Při pohledu na tabulku byl favorit zápasu zřejmý, jenže při bližším pohledu člověk zjistí, že tak jednoznačné to není. Merklín doma sice hraje výborný fotbal, většinou ale zapomíná na zadní vrátka. Nepomuk zase potřebuje bodovat, navíc byl podpořen vysokou výhrou nad Klášterem. K nevyzpytatelnosti zápasu přispěl i fakt, že se hrálo už v pátek. Samotné utkání pak přineslo opravdu unikátní představení...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól

Začátek zápasu se nesl v duchu předpokladů a domácí byli lepším týmem. Hned z první vážnější šance udeřil Fořt, když využil nedůrazu nepomucké obrany. 

 

I nadále byli domácí o něco lepší, ale s přibývajícím časem se i Nepomuk dostával do zakončení. Lukešův přímák z velkého úhlu zazvonil na Špirkovu tyč. V 10. minutě to mohlo být 2:0. Voráček dostal výborný balon za obranu, ale jeho lob skončil pouze na břevně. 

 

Hosté měli velkou možnost po rohovém kopu, ale ta brankou neskončila. Gól přišel až o minutu později, kdy nadvakrát překonal Špirka Miroslav Švec. Vrátit vedení Merklínu mohl Fořt, který zahrával volný přímý kop přímo z hranice vápna, branku ale přestřelil. Od té doby byla hra vyrovnaná a oba celky myslely především na ofenzívu. Přesto se na branku čekalo dalších patnáct minut. Domácí kapitán Wild našel výbornou přihrávkou na pravém křídle Haníka, který předložil Fořtovi balon na malé vápno, odkud už neměl nejlepší střelec soutěže problém skórovat. Uběhla pouze jedna minuta a stav už byl opět srovnaný. Na tečovanou Švecovo střelu byl Špirk krátký. 

 

video bohužel nezachycuje celou akci

Za pár minut mohl Švec zkompletovat hattrick, ale jeho povedená střela zpoza vápna skončila těsně vedle pravé tyče. Konec poločasu pak patřil Merklínu, ten ve snaze jít opět do vedení zatlačil soupeře. V poslední minutě došlo k souboji v nepomuckém vápně, který sudí vyhodnotil jako penaltový. Pro hosty hodně sporný moment. Penaltu si vzal na starost Wild. Březák sice vystihl směr střely a na míč si dokonce sáhl, ale vytěsnit jej nedokázal. 

 

Téměř okamžitě pak přišel poločasový hvizd.

 

Neuvěřitelný obrat

Hosté, ač hráli v hodně oslabené sestavě, cítili šanci odvézt si z Merklína nějaké body. Jejich naděje ale dostaly těžké K.O. v podobě čtvrté branky domácích. Postaral se o ní po vynikající individuální akci Michal Fořt, který obešel dva obránce a i brankáře. V 47. minutě tak zkompletoval hattrick. Hosté to ale nezabalili. V 51. minutě se ke střele z levého rohu vápna odhodlal Martínek, Špirk jeho střelu pouze vyrazil před sebe a nepomucký kanonýr Jiří Slach už měl pozici jednoduchou. 

 

Nepomuk to nakoplo a na chvíli dostali Merklín pod tlak. Vyrovnání se hosté dočkali v 59. minutě, kdy se po Lukešově rohu balon několikrát odrazil ve vápně až se dostal k Mrázovi, který poslal míč do odkryté branky. 

 

Domácí celek měl několik možností vrátit se do vedení. První velkou měl Wild, který po centrovaném balonu mířil do břevna. 

 

Ani za pár minut se na domácí neusmálo štěstí, tentokrát ale tomu hodně napomohl výborný zákrok Březáka, který Haníkovo střelu vytěsnil na tyč. 

 

I nadále pokračoval výborný ofenzivní fotbal. V 75. minutě mohl zkompletovat hattrick také hráč Nepomuku, přesněji Miroslav Švec. Jeho volný přímý kop ale Špirk nakonec zkrotil. 

 

V následující akci už byli ale hosté přesní. Na levé straně se výborně uvolnil Kalabza a předložil balon Lukešovi, který z malého vápna jen posunul míč od prázdné branky. 

 

Za dvě minuty si to oba aktéři pátého gólu prohodili. Lukeš přihrál Kalabzovi a ten postupoval sám na Špirka. Svou šanci proměnil, ale zranil se u toho a zápas pro něj skončil. 

 

Běžela 84. minuta a pro domácí přišla další rána. Výborně se uvolnil Slach a postupoval sám na brankáře. Jeho zakončení bylo nekompromisní a Nepomuk tak dokonal obrat z 4:2 na 4:7. Opravdu jen těžko uvěřitelný kousek. Kdo by ale čekal, že domácí složí zbraně, byl na omylu. Merklín vrhl všechnu sílu do útoku a už za minutu se po centru z levé strany dokázal prosadil Voráček. Navíc za dvě minuty přišel další penaltový zákrok. Exekuci si vzal na starost opět Wild. Tentokrát už nedal Březákovi šanci a snížil na rozdíl jediné branky. 

 

Zápas tak byl dramatický až do posledních vteřin. Uklidnit hosty mohl dvě minuty před koncem Lukeš. Ve vyložené šanci ale selhal a Nepomuk se tam musel do posledních chvil strachovat o výsledek. 

 

Merklín nakonec na vyrovnání nedosáhl a Nepomuk si tak odváží velmi cenné tři body, které jej dostávají do klidných pater tabulky. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jan Bláha (předseda TJ Merklín): "K zápasu jsme přistoupili lehce nekoncentrovaní. A průběh tomu odpovídal. V 47. minutě jsme vedli 4:2 a pak to soupeř dokázal otočit. Opět to bylo pouťové utkání. Hosté se štěstím vyhráli."

FK Nepomuk B
Miroslav Švec (hráč FK Nepomuk): "Měli jsme obsáhlou marodku a před zápasem jsem se obával, abychom tu nedostali výprask. Zápas se nakonec vydařil a myslím, že byl pro diváka velmi atraktivní. Pro nás jsou to velmi cenné body."



Sestavy


TJ Sokol Merklín
D. Špirk [-] - V. Vopička [-] , M. Voráček [-] , T. Grüner [-] , M. Fořt [-] , O. Haník [-] , D. Wild [-] , T. Bešta [-] (75. S. Žižka [-] ) , P. Štádler [-] , V. Tichota [-] , D. Regner [-]

FK Nepomuk B
V. Březák [-] - P. Kalabza [-] (86. F. Šlehubr [-] ) , P. Váňa [-] , M. Lukeš [-] , J. Slach [-] , P. Osuský [-] , J. Martínek [-] , M. Švec [-] , R. Mráz [-] , M. Václavek [-] , V. Janoch [-]

ŽK: 18. M. Lukeš .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Křen Jiří - ANDERLE Jan (N), BARAN Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.