Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2017 17:00

21.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Merklín doma konečně vyhrál


Branky


0

Jestli má v poslední době Merklín nějakou slabinu tak jsou to bezesporu domácí zápasy. V jarní části sezóny ještě nedokázal doma vyhrát za všechny body. Nyní k tomu měl nejlepší možnou příležitost, přijel poslední tým tabulky, Zdemyslice. Ty v posledních dvou kolech schytaly dva výprasky, načeš ani jednou neskórovaly. Zápas tak měl jasného favorita, ale hosté předvedli výborný výkon a zápas pořádně zdramatizovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle

Od úvodních minut byl zápas vyrovnaný. Hosté dobře zónově bránili a na dlouhé balony za obranu číhal Kotora. První velká šance přišla v 10. minutě. Na centrovaný balon si naskočil jeden ze záložníků Merklína, jeho pokus ale dokázal Kotora reflexivně vyrazit. Odražený balon ale skončil znovu u domácího hráče, který ve vyložené šanci přestřelil prázdnou branku. V 21. minutě poslal Haník výbornou přihrávku na Tesárka, který tváří v tvář hostujícímu brankáři zachoval chladnou hlavu a poslal favorita do vedení. Možnost vyrovnat měl Čimera, který po dlouhém výkopu od Kotory postupoval sám na brankáře. Svůj pokus nasměroval ale pouze do boční sítě. Hosté se ale přeci jen dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Monhart a překonal Špirka v bráně. Znovu rozjásat domácí fanoušky mohl Haník před kterým po zaváhání obránce i brankáře zívala prázdná branka, merklínský špílmarch ale nabídnutou šancí pohrdl. Hlavní útočná síla hostů byla ve standartních situacích, což se ukázalo v poslední minutě prvního poločasu. Po rohu opět hlavičkoval Monhart. Ze souboje ale tentokrát vyšel vítězně Špirk, který míč vyrazil na roh. Sudí následně foukl do píšťalky a ukončil první dějství. 

Špatná koncovka hostů

Druhý poločas nabídl stejně jako první atraktivní podívanou plnou šancí. Úvodní příležitost patřila domácím, kdy domácí útočník běžel sám na Kotoru, ten ale jeho pokus loktem přizvedl do vzduchu, odkud ho do relativního bezpečí odklidil Polívka. Hosté cítili, že z tohoto zápasu mohou odvést body a tak ještě přidali na aktivitě. V 55. minutě zahrával volný přímý kop kapitán Šilhánek. Jeho prudký pokus vyrazil Špirk pouze před sebe, kde pohotově dorazil míč do brány Monhart. Svou druhou brankou tak strhl vedení na stranu Zdemyslic. V 64. minutě přišel zbytečný faul na hranici hostujícího vápna. Míč si vzal nejlešpí střelec okresu Michal Fořt a technickou ranou na stranu brankáře vyrovnal. Hostující golman asi nemůže mít úplně čisté svědomí. Vyrovnání hosty na chvíli vykolejilo a domácí to okamžitě trestali. V 69. minutě prošel středem obrany Tesárek a střelou na zadní tyč nedal Kotorovi šanci. Za šest minut obral u rohového praporku Haník o míč Langa, následně poslal milimetrový centr na Wilda, který uklízel balon do odkryté branky. V tu chvíli to s hosty nevypadalo příliš dobře, přesto se nepoložili a téměř okamžitě se dokázali vrátit do zápasu. Zdemyslický kapitán Šilhánek překonal Špirka a zadělal tak domácím na pořádně hektický závěr. Poslední desetiminutovka patřila jednoznačně hostům, ty zamkli Merklín na jeho půlce a vytvořili si několik příležitostí. Čimera běžel sám na Špirka, ale branku minul. Za chvíli ten samý hráč v nadějné pozici nastřelil pouze brankáře. Ani do třetice nedokázal merklínského golmana překonat. Pět minut před koncem měl velkou možnost Kysela, který z pravé strany postupoval na brankáře, ale domácí golman byl opravdovou oporou v posledních minutách. V 87. minutě sahal Monhart po hattricku, ale jeho hlavička se do branky nevešla. Neujala se ani střela Šilhánka, kterou vyrazil Špirk na roh. V posledních momentech zápasu přišel závar v merklínském vápně, které skončilo až lobem Jirgla, který ovšem kromě brankáře přehodil i domácí branku. Merklín tak s velkou dávkou štěstí ustál mohutný zdemyslický tlak a může slavit první jarní domácí výhru. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jan Bláha (předseda TJ Merklín): "Klasický hurá fotbal, který se tu hraje každý týden. Soupeř na to, že je poslední nehrál vůbec špatně. Na obou stranách bylo mraky šancí. Nevím jestli zasloužené, ale vybojované vítězství."

TJ Zdemyslice
Jindřich Kotora (asistent trenéra TJ Zdemyslice): "Dnešní zápas se musel divákům líbit, viděli 7 branek a nepočítaně šancí. Musím pochválit kluky za dnešní výkon, odmakali zápas na doraz a vytvořili si spoustu šancí. Zápas byl vyrovnaný do 80 minuty, pak si myslím, že jsme byli jasně lepší, ale pokud běžíme čtyřikrát za 10 minut sami na branku a ani jednou neskórujeme, nemůžeme myslet na bodový zisk. Bohužel nás mizérie v koncovce provází celou sezónu a asi nás to bude stát i sestup. Každopádně jsme si dokázali, že se takovým výkonem,můžeme měřit i s týmy z nejvyšších pater tabulky."



Sestavy


TJ Sokol Merklín
D. Špirk [-] - K. Kubát [-] , L. Velek [-] (51. J. Bláha [-] ) , T. Bešta [-] , D. Wild [-] , M. Liška [-] , O. Haník [-] , M. Fořt [-] , D. Regner [-] , D. Tesárek [-] , V. Tichota [-] (75. D. Marek [-] )

TJ Zdemyslice
J. Kotora [-] - A. Monhart [-] , R. Čimera [-] , O. Rous [-] , P. Česal [-] (57. R. Šilhánek [-] ) , T. Lang [-] (75. V. Černík [-] ) , T. Šilhánek [-] , A. Polívka [-] (57. M. Jeslínek [-] ) , J. Fiala [-] (75. M. Kysela [-] ) , V. Bončo [-] , V. Krňoul [-]

ŽK: 77. O. Haník - 32. A. Monhart , 68. R. Šilhánek .
Hráči zápasu: O. Haník - A. Monhart .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Kašpar Zdeněk - ANDERLE Jan (N), KYSELA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.