Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2017 17:00

20.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Merklín nevyhrál ani třetí domácí utkání v řadě


Branky


0

Většinu soutěže postrach soupeřových obran se v posledních domácích zápasech mění v experta na ztrácení domácích zápasů. Řeč je o Merklínu, který poslední dvě domácí utkání nezvládl a to především díky špatným druhým poločasům. Velkou vinu na tom nese rozsáhlá marodka a také ofenzivní mentalita hráčů, kteří chtějí útočit za každou cenu. Zkusit své štěstí přijel celek Kláštera, který přijíždí posílen vysokým vítězstvím nad Zdemyslicemi. Domácí celek nedokázal ani tentokrát doma získat všechny tři body. Diváci však litovat nemuseli, hrál se velice atraktivní fotbal se spoustou branek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrat hostů

Zápas začal ve vysokém tempu a oba týmy brzo ukázaly, že preferují útok před obranou. V 7. minutě se dostal do zakončení Vetřovec po centru od Suka, gól ale nedal. Naopak na druhé straně mířil přesně Jan Bláha a otevřel skóre. Šance se nadále přelévaly ze strany na stranu. V 15. minutě střílel z nadějné pozice Ptáček, chyběla ale přesnost. Za domácí se několikrát dostal do zakončení Fořt nebo Bláha, ale navýšit vedení se nepodařilo. Na druhé straně pálil hostující kapitán, ale Špirk vyrazil jeho střelu na roh. Z následného rohu zazvonila za domácím golmanem tyč. Chvíli na to mohl Dolák vyrovnat stav utkání, netrefil ale odkrytou branku. V 36. minutě už přišlo vyrovnání. Větrovec předložil míč Ptáčkovi a ten vyrovnal. Za pět minut se spolupráce těchto dvou hráčů opakovala a opět skončila Ptáčkovo gólem.  Třetí ránu domácím uštědřil Loukota, který z dvaceti metrů rozvlnil síť. Merklín se ale nepoložil. Ještě do poločasu dal důležitou kontaktní branku Voráček. Poločasový stav byl 2:3.  

Zahozená penalta

Druhý poločas pokračoval tam, kde první skončil. V 48. minutě měl vylouženou šanci Karlík, ale neproměnil. Dlouho se pak ani jeden z týmů nedokázal prosadit. Na obou stranách se tak trenéři rozhodli vystřídat pár hráčů ve snaze zefektivnit útočnou fázi. Domácí trenér ukázal, že měl šťastnou ruku, když na hřiště poslal Stanislava Špirka, který v 70. minutě vyrovnal stav utkání. Hosté měli blízko k vedoucí brance, ale jeden z obránců odvrátil míč z brankové čáry. Uběhlo pár minut a trenér Merklína by si mohl pogratulovat ke svému geniálnímu tahu se Špirkem, ale jeho svěřenec zahodil pokutový kop. Úřadovala tak šťastná ruka Klášterského trenéra Brože. Střídající Hnízdil se na dvaceti metrech opřel do balonu a nechytatelně poslal Klášter znovu do vedení. Z domácím týmem to nevypadalo dobře, další domácí prohra by ale byla nepřijatelná. Zaúřadoval tak nejlepší střelec okresu Michal Fořt. Volný přímý kop z hranice vápna poslal do šibenice a spasil tak Merklín. Do konce zápasu se už nic velkého neudálo. 

Druhý bod pro domácí

V penaltách měli pevnější nervy domácí borci, kteří proměnili čtyři z pěti pokusů. Hosté rozhodující penaltu poslali vedle. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jan Bláha (předseda TJ Merklín): "Teď už klasické utkání v Merklíně. Byl to takový hurá fotbal. Vyhrát mohly oba celky, do poslední minuty to bylo otevřené. Na obou stranách dost šancí, ani jeden z týmů se příliš nezaobíral bráněním."

TJ Klášter
Jaroslav Brož (trenér TJ Klášter): "Pro diváka nádherné utkání, pro mě už to tak veselé nebylo, ale bod z Merklína bereme."



Sestavy


TJ Sokol Merklín
D. Špirk [-] - J. Bláha [-] , T. Bešta [-] , S. Žižka [-] (54. S. Špirk [-] ) , D. Wild [-] , M. Fořt [-] , V. Vopička [-] (54. T. Grüner [-] ) , O. Haník [-] , M. Voráček [-] , V. Tichota [-] , D. Regner [-]

TJ Klášter
V. Bárta [-] - Z. Větrovec [-] (86. L. Tobrman [-] ) , P. Velíšek [-] , R. Sedláček [-] , M. Karlík [-] , M. Suko [-] , T. Loukota [-] , M. Ptáček [-] , L. Pelikán [-] , M. Dolák [-] , J. Dvořák [-] (57. M. Hnízdil [-] )

ŽK: 24. O. Haník , 26. V. Tichota , 30. V. Vopička , 31. S. Žižka - 30. M. Karlík , 54. M. Dolák , 55. M. Ptáček , 62. Z. Větrovec , 76. L. Pelikán .
Hráči zápasu: O. Haník - M. Ptáček .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KLIK Jiří - SLABÝ Otto, JANOUŠEK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.