Veselá si poradila v domácím prostředí s Tlumačovem, hosté snížili až v závěru


Branky


0

Na útulný stadionek na Veselé zavítali v sobotním odpoledni fotbalisté z Tlumačova. Domácí celek v minulém kole vypálil rybník lídru tabulky z Nevšové, kdy dokázal vyhrát na jeho půdě. Hosté však mají s domácím celkem poměrně vyrovnanou bilanci a tak se očekával tuhý boj. V první půli padlo po jedné brance na každé straně. Ve druhém dějství nasadil nejdříve nedal hostující brankář Škrabal penaltu, poté domácí celek k trháku a dvěmi slepenými trefami rozhodl tento zápas. Hosté ještě v závěru utkání zdramatizovali duel kontaktní brankou, ale vyrovnání se už nedočkali a tři body zůstaly na Veselé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

V sobotu za ideálního fotbalového počasí (18°C, pod mrakem) se na Veselé setkali dva tradiční soupeři. Veselá a Tlumačov už  7let nepřetržitě hrají spolu ve stejné soutěži a proto už mezi kluby vládnou nadstandardní vztahy, ale jen mezi funkcionáři. Diváci a hlavně hráči na hřišti si  vzájemně nic nedarují a  proto zápas má vždy patřičný dramatický náboj. Bylo tomu tak i letos, i když se oba týmy utkaly v době, kdy jsou sousedy v tabulce a to přesně v jejím středu. 

 

Tlumačov po úvodních jarních porážkách se dokonce namočil do bojů o záchranu, ale následnou sérií 13 bodů v pěti kolech se těchto problémů rychle zbavil a přijel na Veselou  bojovat o místo v horní polovině tabulky.  Sedmé místo drží téměř celé jaro Veselá a níže už by rozhodně  v této sezóně jít nechtěla, proto byli domácí připraveni potvrdit zasloužené vítězství z Nevšové a naplno bodovat i před domácími diváky, kterým  radost z vítězství příliš pravidelně nedopřávají, na jaře zatím jen jednou. 

 

Do utkání proto vstoupili domácí razantně a to i přesto, že pro toto utkání postrádali  pět  hráčů základní sestavy. Radost z gólu si domácí vychutnali už ve 3.minutě, ale bylo to jen na zlomek vteřiny, protože pan rozhodčí  Zapletal dřív než míč v síti viděl nedovolené atakování  brankaře Škrabala. Domácí pokračovali v tlaku, měli více ze hry, ale dokázali jen ve 13. minutě nebezpečně vypálit Tomášem Dujkou těsně vedle pravé šibenice Škrabalovy branky. Veselský smutek se ještě znásobil v 27. minutě, kdy po několika předchozích  nedotažených  průnicích Sedláře a Zalešáka se tentokrát už hosté gólově trefili. Martin Odstrčilík nebyl u pravé lajny dostatečně důrazný a nepomohlo ani vyběhnutí  gólmana Petra Červenky a Duroň dostal  míč za jeho záda.  I v předchozích  dvou venkovních zápasech šel soupeř Veselé vždy  do vedení jako první a vždy se Veselé ještě do půle podařilo srovnat.  Domácí hráči proto i tentokráte v obdržené brance neviděli žádnou velkou tragédii a dál se tlačili do ofenzívy a věřili v brzké vyrovnání.  To také přišlo už po sedmi minutách, kdy se v chumlu na malém vápně  před bránou Tlumačova prosadil Jaroslav Červenka. Tento domácí bek už se může nechat pasovat na specialistu na Tlumačov. Ze svých čtyř branek za poslední dvě sezóny dal tři právě Tlumačovu.  Do kabin na poločasovou přestávku tedy i přes remízu šli přeci jen lépe naladěni domácí.

 

Hosté nedali penaltu a domácí je pak potrestali

I druhý poločas začal nešťastně pro  Veselou. Tentokrát to nebyla neuznaná branka, ale penalta v 50 .minutě z kategorie přísných. K míči se postavil stoper Radek Dvořák  a tento matador v dresu domácích jako exekutor penalty, to se dala očekávat velká zkušenost a nekompromisní tvrdá  střela k tyči.  Na stopera ale houkl z branky gólman Miroslav Škrabal a na penaltu šel nakonec on.  Jeho razantní střela zatřepala konstrukcí brány, čisté břevno, míč se odrazil do hřiště. Zmocnil se ho gólman Červenka a dlouhým nákopem  chtěl dát šanci domácím útočníkům míč dopravit do sítě Tlumačova dřív než se tam stačí Škrabal vrátit. Tato kulišárna ale veselským nevyšla. Neproměněná penalta zapůsobila na psychiku soupeřů tak jak se dalo očekávat a další minuty patřily Veselé. Ta řádně využila deky, která padla na Tlumačov a do čtvrthodinky to bylo 3:1 pro domácí když se střelecky prosadili David Dlabaja a první branky v I.B  se dočkal i dorostenec Daniel Šarman, který už kvalitně „odjezdil“ i předchozí dva zápasy  v Tečovicích a v Nevšové. To byla  65. minuta. Na následující  dvacetiminutovka nabídla další pohledné akce Veselé a nečekalo se už nic jiného než další branky v síti Tlumačova.  Jako blesk z čistého nebe proto zapůsobila střela hostujícího kapitána v 89. minutě, kterou nešťastně Michal Bodlák tečoval do protipohybu svého brankaře.  Radek Zálešák sice rychle vzal míč z brány a běžel s ním na středový  kruh, ale už se nic podstatného neudálo. Rozhodčí Zapletal ukončil zápas na vteřinu přesně po devadesáti minutách hry.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Po Nevšové se nám kamarádi smáli, že jsme dobří zbojníci. Chudým (Příluky) rozdáváme a bohatým (Nevšová) bereme. Tentokráte jsme nevybočili z mantinelů a žádné překvapení nepřipustili. Takže jsme domácí diváky mohli potěšit a alespoň domácí bilanci vyrovnali pro jaro na 2:2 – dvě porážky, dvě vítězství. Za 14 dnů budeme usilovat s Němčicemi o to, aby miska vah se překlopila už na naši stranu.

SK Tlumačov
Miroslav Škrabal, brankář: Zápas jsme hráli v oslabene sestavě, když hodinu pred utkáním na srazu bylo jen 10 hráčů a z toho jeden zraněný. Naštěstí přijeli čtyři dorostenci, kteří zrovna odehráli svoje utkání. Ale k zápasu jsme přistoupili zodpovědně. Od úvodniho hvizdu nás Veselá přehrávala, ale dobře jsme bránili a do ničeho je nepouštěli. Po rychle vhozeném autu jsme šli do útoku a i se štěstím se nám podařilo skórovat. Když se přibližoval konec poločasu, tak Veselá vyrovnala. Ve druhé půli se stal jeden z klíčových momentů zápasu, a to když jsme zahrávali penaltu, ke které jsem se postavil já. Bohužel jsem trefil jen spojnici brankové konstrukce. Zápas mohl vypadat úplně jinak. Poté nás Veselá zatlačila a dvěma góly rozhodla utkání. Nám se podařilo pouze snížit na konečných 3:2.



Počet diváků: 88. Rozhodčí: ZAPLETAL Jan - RYBKA Ondřej, ZÁMORSKÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku