Utrápené vítězství Štáblovic režíroval střídající žolík Konečný


0

Ve 24. kole III.B. třídy sk. B, přivítaly Štáblovice na svém hřišti mužstvo z Palhance. I s absencí jednoho hráče dokázal Palhanec favorita pěkně potrápit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na úvodní trefu utkání diváci ve Štáblovicích nečekali příliš dlouho. Již v 10. min ukázal rychlonohý mladík Sedláček, čím je pro domácí tým platný. Za přispění své rychlosti, důrazu a čichu na góly, otevřel skóre zápasu. Pár minut na to, předvedli divákům nádhernou fotbalovou podívanou Baláž s Konvičkou. Prvně jmenovaný svým vymazleným centrem za obranu, našel v dobře načasovaném naběhu Konvičku. Ten si po vzoru Zlatana Ibrahimoviče,  zkušeně stáhl padající míč ze vzduchu a z prvního doteku si jej posunul na úroveň penalty. Vypuštěnou pumelicí, však pouze zbořil jen oprýskaný lak břevna Spívalovy svatyně. Uchlácholeni hubeným vedením se pokoušeli štáblovičtí vyučovat profesorský, leč z jejich pozice,  neproduktivní fotbal. Hlavička Dobrotky či orazítkovaná tyč Gibese, změnu skóre nepřinesla. V běžící 31. min hostující středopolař Kokeš předvedl, jak dokonale vypadá rčení: "Nedáš - dostaneš..." Z nenápadné akce, si cca 20 metrů před šestnáctkou, navedl míč na levou nohu a svým razantním projektilem vyprášil vše, co mu stálo v cestě. Martinek si sice na balón sáhl, ale nezbývalo mu už nic jiného, než se smutně poohlédnout, po točícím se míči v jeho síti. O ojedinělých šancích obou týmu v závěru poločasu, by nebylo hodno psát ani v obecním zpravodaji. Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. 

 

Poločasová přestávka přinesla pro Mařádkovu ekipu jasný cíl, a to kombinační hrou fyzicky zdecimovat oslabenelé mužstvo Palhance. Palhanečtí dokázali držet s domácími krok do cca 50. minuty. V téže minutě odstupuje z důvodu zranění Vícha. Domácí tak chtě -nechtě, museli přeskupit řady. Dobrotka se stahuje na stopera, čerstvý Konečný je vyslán na hrot. Ten na svou chvíli nemusel dlouho čekat. V 55. min, si řekl Sedláčkovi o zpětnou přihrávku na malé vápno, kde se přímým nártem, po necelých pěti minutách pobytu na hřišti, nemýlil - 2:1. Pojistit utrápenou výhru se podařilo domácím, až v 83. minutě Konečným, jenž přízemní střelou podél gólmana, dokonal samostatný nájezd - 3:1. V 90. minutě mohl Konečný pečetit hattrick, když se opět hnal vstříc hostující bráně. Až nebývale zkušeně, zachoval chladnou hlavu, kdy viděl v šanci lépe postaveného Laovské. Laovský si ještě stačil položit pár hráčů a před závěrečným hvizdem, nechal kuriózním způsobem, vepsat své jméno do střelecké listiny zápasu - 4:1. 

 

Autor textu: Dušan Mrákota



Ohlasy k zápasu


SK Štáblovice
Dušan Mrákota (psychoterapeut SK Štáblovic): Dnešní předvedená hra je z kategorie méně vydařených. Na hřišti nám chybělo snad všechno - důraz, nasazení, pohyb. Být Palhanec v plné síle, tak nás roznesou. Jejich hráči si zaslouží pochvalu.




Počet diváků: 35. Rozhodčí: HARAZIM David - BARTESKA Petr (N), KOSTRHOUN Kamil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.