FOTO: Sparta vypálila Ohnivec v poslední půlhodině


Branky


62. R. Pokorný (p.) , 76. J. Vejvoda , 81. R. Pokorný , 83. J. Vejvoda , 90. R. Pokorný
0

Lužná - Další souboj týmů z top pětky! Domácí Lužná přivítala na svém stadionu Městečko, kterému se na jaře příliš nedaří. V případě výhry by se Sparta bodově dotáhla na vedoucí Kněževes, jelikož ta úvodní zápas 24. kola prohrála. Úvodní hodina gól nenabídla, ale poté byli diváci jako na střelnici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle v režii Městečka

Od úvodu zápasu bylo Městečko aktivnějším a lepším týmem. Dostávalo se do šancí, ale proti byla buď luženská defenziva v čela s výborně chytajícím Dudou nebo nepřesnost ve finální fázi. Městečko mělo silný střed hřiště, ze kterého těžilo. Motor Ohnivců v podobě dvou středních záložníků ale dokázal eliminovat Mašek s Grillem, pro které to byl klíčový úkol zápasu, který zvládli oba na výbornou. Lužná se během první půle nedostala téměř k ničemu. Poločas pro domácí byl v roli urputné defenzivy, kterou ale zvládli a poločasový stav tak byl nerozhodný.

Poslední půlhodinovka v režii Lužné

Druhý poločas nabídl úplně jiný obraz než ten první. Lužná do něj vstoupila o trochu aktivněji než soupeř. Vypracovala si také více standartních situací, které ale Ohnivci ustáli a zápas byl stále vyrovnaný s bezbrankovou remízou.

 

Vše změnila až 61' a sporný moment ve vápně hostů. V souboji hostujícího Juna s domácím Grillem si prvně jmenovaný pomohl na hranici pravidel, ale jeho zákrok posoudil sudí Svoboda jako penaltový. K pokutovému kopu se postavil Pokorný a skóroval - 1:0. Na Městečku byla vidět snaha o vyrovnání a vrhli se do útoku asi více než by jen měli. V 76' se přílišná ofenziva vymstila a po průnikové nahrávce Pokorného postupoval na Procházku. Cestou ustál několik soubojů a z úhlu odstartoval demolici Městečka - 2:0.

 

V 81' se dostal k míči střídající J. Staněk a po minutě na hřišti předložil míč na hranici vápna Pokornému, který zkušeně poslal míč za záda Procházky - 3:0. 83' přinesla únik Vejvody po přihrávce od Pokorného, který prvně jmenovaný proměnil v další gól - 4:0. Poslední gólovou tečku přidal v 90' Pokorný, který si našel vyraženou střelu od A. Špičky a uklidil - 5:0. Tímto gólem završil svůj hattrick a také skóre zápasu.

 

Městečko doplatilo na neproměňování šancí, které je po druhém poločase mohlo mrzet. Utkání bylo zajímavé pro oka fanouška a výsledek vůči Ohnivcům až příliš krutý, ale i takový je fotbal.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Tomáš Pavlíček - trenér: ,,Výborná defenzivní práce celého týmu připravila především v první půli základ pro fantastický výsledek. V obranné práci byli k vidění i oba útočníci, kteří vytvořili ve finále gólovou nadstavbu. Ovšem základem bylo zkrocení silné středové dvojice hostů, při kterém odvedli ohromnou práci Mašek s Grillem. A když už něco prošlo, tak Duda hlásil ZAVŘENO!"

SK Ohnivec Městečko
Jakub Abrahám: ,,Bohužel se opakovalo vše, co se nám v našem nepovedeném jaru děje každý zápas. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, Lužná se za prvních 30.minut nedostala ani na dostřel naší branky. My jsme měli několik gólovek, které jsme bohužel neproměnili. Po poločase začali mít mírnou převahu Luženští. Pak přišel první gól utkání z penalty. Nevím, viděl jsem to z lavičky, takže těžko posoudit, zda byla či ne. To nás zlomilo. Chtěli jsme vyrovnat, ale bohužel nemysleli na zadní vrátka a byli jsme za to potrestáni. Na můj vkus až moc krutě. Výsledek neodpovídá průběhu zápasu, ale to se bohužel občas stává."



Počet diváků: 150. Rozhodčí: SVOBODA David - ŠEFARA Milan, ŠVÁCHA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.