Žabovřesky vybojovaly tři body v závěrečné desetiminutovce


Branky


0

Dlouho to vypadalo, že si ze hřiště Žabovřesek odveze všechny body tým Dívčic. Domácí však zabrali v posledních deseti minutách hry a dvěma góly strhli vítězství na svou stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dívčice byly lepší, ale gólově se prosadil jen Strnad

V sobotu zavítaly na hřiště do Žabovřesek Dívčice. Domácí hráči ztratili tři body minulé kolo na hřišti Koloděj v poslední minutě. Hosté naopak nestačili na Lokomotivu, když jediný gól padl už v první minutě zápasu. Dívčice navíc přijely motivovány vrátit domácím podzimní porážku 2:5 na domácím hřišti.

Utkání se hrálo před padesátkou diváků, kteří při souboji dvou lokálních rivalů vytvořili tu správnou fotbalovou atmosféru. Hosté z Dívčic začali utkání dobře a ukazovali sílu na balónu, ovšem vědomi si výkonů Žabovřesek na domácím hřišti, nechtěli nic podcenit a každý ztracený míč se snažili ihned vybojovat zpět. V 6. minutě zahrál Hezoučký standardku a Václav Strnad přesně trefil dolní růžek Mádlovi branky - 0:1.

 

Dívčice byly lepším týmem, ale nedokázaly z nabídnutých šancí vytěžit druhou branku. Žabovřesky zahrozily za celý poločas jedinkrát, když Borovka nastřelil tyč. Do kabin tak šli spokojenější hosté, kteří vedli 0:1.

Domácí otočili zápas v posledních deseti minutách hry

Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Domácí vyrovnali hru a hosté se přestali dostávat před brankáře Mádla. S postupem času začali hrát domácí na riziko a změna rozestavení na tři obránce a tři útočníky se ukázla jako klíčková. Ačkoliv si Žabovřesky za celý zápas nevytvořily mnoho šancí, v závěrečných deseti minutách vytěžily z minima maximum. V 80. minutě po zaváhání obrany Dívčic zahrávali domácí roh, který přetavil v branku Hrabčák 1:1. Žabovřesky tak oživily šanci na bodový zisk.

 

Ke konci již zápas jevil všechny známky derby. Hrálo se tvrdě, někdy až agresivně a hráči někdy nespokojení s rozhodnutími sudího a pomezních, se dostávali do potyček. Domácím se nelíbilo především několik sporně odmávaných a odpískaných ofsajdů. Když už to vypadalo, že zápas skončí zaslouženou remízou ztratil hostující záložník ve středu hřiště míč a z následné akce vstřelili domácí Huttner vítěznou branku - 1:2. Hosté v závěru ještě mohli srovnat, ale jednu šanci zlikvidoval brankář Mádl a druhá skončila na tyči. Tři body tak nakonec zůstaly v Žabovřeskách.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek (hráč): "Do zápasu jsme vstupovali s tím, že nás čeká velice těžký zápas. A přesvědčili jsme se o tom hned od prvních minut, kdy na nás Dívčice vlétli a k ničemu nás nepustili. My si vytvořili do poločasu pouze jednu šanci, kdy Borovka nastřelil tyč. O půli jsme teda byli rádi, ze to bylo pouze 0:1 pro hosty. V druhém poločase jsme protočili sestavu, zvýšili tlak na soupeře a hra byla hned lepší. Dívčice jsme moc k šancím nepouštěli. Posledních deset minut jsme šli do rizika s třemi útočníky a třemi obránci a tah trenéra se vyplatil a zápas jsme otočili. Hosté ale měli ještě v závěru zápasu dvě šance, kdy jednu zlikvidoval brankář Kouba a druhá veliká šance skončila na tyči. Zápasu by spíše slušela spravedlivá remíza, ale tentokrát se štěstí naklonilo k nám. Nyní nás čeká opět těžký zápas, když v neděli jedeme na Lokomotivu."

TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): "Utkání jsme chtěli zvládnout a získat tři body, bohužel jsme zase doplatili na mizernou koncovku. Dokud nebudeme dávat vyložené šance, nebudeme vyhrávat."



Počet diváků: 50. Rozhodčí: FEITL Jaroslav - ŠTANDA Rudolf (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.