FOTO: Předčasné velikonoční hody proběhly na Borku, kde diváci viděli 11 branek!


Branky


14. T. Tengl , 17. J. Frank , 38. J. Frank , 47. J. Frank , 51. J. Frank (p.) , 65. M. Šulista , 70. T. Tengl , 74. Z. Kastl - 27. J. Čapek , 72. V. Vávra , 84. L. Koňarík
0

Odveta nejprobíranějšího zápasu podzimu proběhla v klidu. Domácí Borek byl po všech stránkách lepší a odevzdanému Pištínu ve druhé půli nasázel pět branek. Celkem jich viděli diváci 11 a zaslouženou výhru Borku 8:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí trestali při rychlých protiútocích do rozhozené obrany Pištína

V nedělním krásném slunném odpoledni se představil na hřišti Borku tým Pištína. Z řad fanoušků hostí se ještě sem tam zmiňoval podzimní zářez rozhodčího Brejníka, který vyřadil pro první kolo hned čtyři hráče hostí. Tentokrát ale zápas s přehledem odřídil Josef Šafránek a až na pár přehlédnutých zákroků na obou stranách nebylo co vytknout. Jako první zahrozili hosté, když se do míče opřel Koňarík, ale Hřib jeho střelu skryl ve svých rukavicích. To domácí z první vážnější šance dali gól. Na hranici vápna dostal až příliš mnoho prostoru Tengl, připravil si míč ke střele a zakončil přesně k levé tyči Žákovy branky - 1:0. Za další tři minuty předvedli domácí hráči pohlednou akci po rychlém přechodu do útoku. Přihrávku Tengla, posunul Tasy k Frankovi, který rovněž dostal až příliš času k zakončení a nemýlil se 2:0.

 

Hosté ovšem nesložili zbraně a po načechraném centr Koňaríka se ukázkově zavěsil do vzduchu Čapek a nechytatelnou hlavičkou trknul míč přesně k tyči - 2:1. Jenomže místo tlaku za vyrovnáním udeřili opět domácí. Nejprve v gólové šanci pálil nad branku Tasy. A o chvilku později si brankář Žák připsal efektní zákrok po střele Franka. Ve 38. minutě ovšem přišla chybná rozehrávka Vávry, který nabil míč přímo k nohám Tengla, ten posunul míč na Franka, který se trefil podruhé v zápase 3:1. Tento výsledek vydržel až do poločasové přestávky.

Ve druhé půli završil Frank hattrick a přidal ještě jeden gól navíc. Tengl si připsal pět asistencí

Ve druhém poločase spustili domácí uragán a hosté vůbec nestíhali. Obrana hořela a u některých hráčů ani nebyla cítit snaha, něco s výsledkem udělat. Po krásné kombinaci Tengla s Frankem, vstřelil druhý jmenovýn další gól a zkompletoval tak hattrick. O čtyři minuty později byl zbytečně na rohu velkého vápna faulován Tengl a následovala penalta. Tu s přehledem proměnil Frank a bylo to 5:1. To už tekly nervy hostujícímu trenérovi Hulemu, který výkon svých hráčů nesl velmi nelibě.

 

Domácí hráli uvolněně a po hodině hry přidali další branku. Tengl posunul míč na Šulistu a oba společně postupovali téměř z poloviny hřiště sami na brankáře Žáka. Šulista ovšem přihrávku Tenglovi neoplatil a uklidil míč do sítě sám - 6:1. Sedmý gól si připsal dvorní nahravač celého zápasu Tengl, když jeho střela levačkou prošla brankáři Žákovi pod rukou. Hned z protiútoku se na druhé straně prosadili hosté, když se po narážečce dostal za obranu Vávra a křižnou střelou překonal Hřiba - 7:2. V tu chvíli se od klandru ozval úsměvný výkřik: "VYROVNAT!" 

 

Ten dostal trhlinu prakticky vzápětí, když se po centru Tengla prosadil hlavou nikým neobtěžovaný Kastl 8:2. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Hrál se již uvolněný fotbal a diváci byli až přesyceni počtem branek. Poslední slovo měli nakonec hosté. Z přímého kopu z levé strany se prosadil Koňarík, když nachytal v nedbalkách brankáře Hřiba a překvapil ho střelou na bližší tyč. Utkání tak skončilo jasnou a zaslouženou výhrou Borku 8:3.



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Tomáš Tengl (hráč): "Úvodní zápas jara jsme zvládli s přehledem. Dostali jsme se do vedení a kontrolovali hru. Hosté dokázali snížit, ale před odchodem do šaten jsme si vzali zpět dvoubrankový náskok. Druhý poločas to byla jednoznačná partie a po pěkných akcích jsme dali dalších pět branek. Hosté stihli v závěru už jen korigovat výsledek zápasu. Teď se budeme snažit vyhrát na hřišti v Mokrém, kde se potkají dvě ofenzivní mužstva. Tak se to snad potvrdí i na hřišti."




Počet diváků: 110. Rozhodčí: ŠAFRÁNEK Josef - PETERKA Josef (N), MARHOUN Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.