FOTO: Na hřišti nebylo znát, že hraje první s předposledním. Boršovští by si bod za předvedený výkon zasloužili


Branky


0

Vedoucí tým tabulky z Úsilného si dál drží dvoubodový náskok před Lokomotivou ČB B po výhře v Boršově. Hattrickem se na něm podílel nejlepší střelec Tomáš Sláma, který rozmnožil své gólové zápisy na číslo 14.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bez vítěze

Domácí tým, posílený několika hráči kádru A mužstva předvedli na úvod jarní části velmi pěkný, ne-li nejlepší výkon sezóny. Na vítězství, ale ani na bod to nestačilo. Hlavním důvodem bylo horší proměňování šancí a velmi přísně odpískaný pokutový kop proti domácím v době jejich tlaku.

Na začátku utkání se střídali na obou stranách dobře organizované útoky, ale pozorné obrany obou týmu si poradili. V této době se dvakrát blýsknul hostující Vazač, který se nejdříve ve 4´ nezorientoval v dobré pozici před brankářem domácích a v 6´ byl opět úspěšnější domácí brankář Vosejpka, který jeho střelu kryl.

 

Gólu se jako první dočkali domácí, když v 18´ Češka pohodlně proměnil pokutový kop, nařízený za faul na Eliáše (1:0). Domácí se ale dlouho neradovali. Ve 23´ domácí obrana nedokázala ani na třikrát odhlavičkovat míč a prudce nakopnutý míč Švece těsně za velké vápno hezky k levé tyči trefil Sláma (1:1). Do poločasu se útoku střídaly na obou stranách. Trestný kop domácího Vančury ve 35´ golman hostů Novák na dvakrát kryl.

 

Největší šanci utkání spálili domácí ve 38´. Této situaci předcházel výborný zákrok hostujícího brankáře, který prudkou střelu Macíka z blízka reflexivně vyrazil na břevno a od něj se míč odrazil na hlavu Eláše, který nedokázal usměrnit hlavou míč z jednoho metru do prázdné branky. Kromě neúspěšného nebezpečného zatažení Vazače po levé straně, které skončilo pouze rohem, se už nic do půle neudálo.

Hostující Sláma zkompletoval hattrick

Druhý poločas byl již bohatší na brankové příležitosti a také proto padlo více gólů, i když mnoho šancí zneškodnili dobře chytající brankáři obou týmů. Ve 43´a 48´ještě šance agilního Vazače na jedné straně a trestný kop Češky ve 47´na straně druhé, zůstaly nevyužity, ale když v 52´fauloval domácí stopér Křemen Vazače na hranici brankového území, tak po nařízeném pokutovém kopu se již skóre měnilo, Sláma (1:2).

 

Po tomto gólu se domácí tým zakousl do soupeře a vytvořil si tlak a také měl více ze hry. Tento tlak vyvrcholil v 65´krásnou kombinací Vančura – Macík – Vančura, ale zkušený veterán v dobré pozici pálil nad. O minutu později v dobré pozici střílí z otočky Mavrodiev mimo. Zahrozili i hosté a asi největší jejich šancí byla v 69´prudká střela Vazače, kterou Vosejpka bravurně vyrazil reflexívně špičkou kopačky nad branku. V největším tlaku domácích přišla ale v 70´studená sprcha a to když rozhodčí Zevl na překvapení všech odpískal pokutový kop za údajnou ruku Mavrodieva. Z té se opět nemýlil Sláma (1:3).

 

Na chvilku hosté převzali inciativu a nejdříve v 69´ Vazačovu prudkou střelu kryl Votejpka a v 71´ Baloun trefil břevno domácí branky. V 73´ Vazač zatáhl míč po pravé straně, nahrál zpět na velké vápno domácích, kde byl volný Čada, který vydařenou střelou k levé tyči zaznamenal další gól hostů (1:4). V závěru se domácí ještě snažili a vyvinuli tlak na soupeřovu branku, ale podařilo se jim jen zkorigovat, kdy pěknou střelou ze šestnáctky po přihrávce L. Soukupa Vančura už jen snížil (2:4). Další šance již zůstaly nevyužity a tak si všechny body odnesli šťastnější hosté.

 

Rohy 5:3, Fauly 14:11

 

Autor: Miroslav Lysina



Ohlasy k zápasu


FK Boršov nad Vltavou B
Petr Fabián (trenér): "Rád bych především poděkoval svým svěřencům, že odvedli zodpovědný výkon a zabojovali proti favoritovi. Jsem rád, že se za hru nemusíme stydět. Byli jsme posíleni několika hráči z Áčka, což bylo znát a moc nám pomohlo. Myslím, že podle toho co se dělo na hřišti, by remíza byla spravedlivější, ale o bodech rozhodují góly a těch soupeř dal více. Zlobíme se ale na rozhodčího Zevla, který nesprávně odpískal pokutový kop proti nám a naopak na konci prvního poločasu neodpískal penaltu po faulu na Šafaříka."

Úsilné
Petr Vazač (hráč): "Spousta šancí na obou stranách, tři penalty, šest gólů. Byla to ofenzivní (i díky hráčům áčka Boršova) myslím že pro oko diváka ve třetí třídě nadstandardní podívaná. Začali jsme lépe, dobře kombinovali a měli nějaké šance, a to i přesto , že Korejčík na lajně (jak je jeho zvykem) zastavoval praporkem náš rozjetý rychlík, i ve stanicích, kde vůbec tyto vlaky nestaví. Soupeř postupně hru vyrovnal a byli to právě domácí, kdo se dostal do vedení po správně nařízené penaltě. I tak se dál hrál pohledný fotbal nahoru dolů se spoustou šancí na obou stranách. Po jedné z nich jsme se dočkali vyrovnání když soupeř nedokázal uklidit na několikrát míč do bezpečí. Ve druhé půli nás soupeř častěji přehrával kombinačně a nám se dařili brejky, ze kterých jsme dokázali hrozit a vynutit si mimo jiné i penaltové zákroky. První po faulu za hranicí vápna a druhá za ruku ne bradu jak se mnozí domnívali. A i když jsme pečetili ještě jedním zaslouženým gólem ze hry, tak jsme ale měli štěstí, že střelci Boršova stříleli hodně mimo zařízení, těch střel měli opravdu spousty a proto si vezeme všechny body. Nádražák Korejčík nás nezastavil, a tak dost možná si jel spravit chuť hned vedle na zastávku na Včelné."



Počet diváků: 100. Rozhodčí: ZEVL Karel - KOREJČÍK Václav (N), HELMICH Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.