I. Vrhel 35.
1:2
(1:1)
7. I. Pinke (p.)
47. M. Gerold
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2017 15:00

20.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čkyně pluje na vítězné vlně dál


Branky


35. I. Vrhel - 7. I. Pinke (p.) , 47. M. Gerold
0

Dvacáté kolo krajské I.B skupiny B přineslo šumavské derby mezi domácím Sokolem Stachy a hosty ze Čkyně. Vzájemné zápasy v posledních letech na Stachách vždy dopadly remízou, to chtěla Čkyně, která stále drží druhou pozici v tabulce napravit a hřiště Sokola vyloupit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pinke poslal Čkyni do vedení z pokutového kopu, poté domácí Šíp napálil tyč

Do zápasu vstoupili obě mužstva velmi aktivně, v 7. minutě vybídl skvělým centrem do vápna Pinke ke skórování Gerolda, v tom mu zabránila obrana domácích, když byl stažen k zemi, sudí Ovčáček bez váhání nařídil pokutový kop, míč si postavil Pinke a poslal Čkyni do vedení - 0:1. V 9. minutě se dostali do první vážnější šance domácí, Šíp vyslal na Miklase pořádnou ránu, která prolétla těsně nad břevnem. Za další čtyři minuty chyboval ve středu hřiště Gerold a Šíp dostal stejnou možnost, vedl si ale podobně jako v první šanci. Ve 20. minutě opět zahrozila Čkyně, Vojta zatáhl po kraji hřiště balon až k vápnu, přihrál pod sebe Královi, který nacentroval prudce do vápna, kde číhal Gerold, ten poslal balon hlavou jen těsně vedle Šebánkovi tyče. O dvě minuty mohlo být vyrovnáno volný přímý kop zahrávali domácí z 25 metrů, Šíp napálil tyč! Domácího středopolaře bylo plné hřiště. Ve 25. minutě zahrávala Čkyně rohový kop, na centr si naskočil Chalupa, hlavičkoval do skrumáže před bránou a míč se odrazil ke Kunešovi, ten poslal ale svůj pokus nad branku domácích. O deset minut později zahrávala Čkyně opět rohový kop, zakončit se nepovedlo a do brejku šli domácí, jmenovitě Záleský, zatáhl míč před vápno, přihrál Vrhelovi, který míč netrefil vůbec jak by si představoval s čímž nepočítal ani brankář hostů Miklas a bylo vyrovnáno - 1:1. Hned o další dvě minuty později mohla Čkyně strhnout vedení zase na svou stranu, Chalupa vyslal tvrdou střelu hlavou, na čáře ji však domácí Foltýn chytil hlavou, střela byla tak tvrdá, že musel být domácí hráč ošetřen, naštěstí se nejednalo o nic vážného. V poslední pětiminutovce dvakrát zachránil domácí obránce Vozobule! Nejprve z čáry vykopl pokus Vojty a následně vychytal na čáře střílejícího Krále, který si položil brankáře Šebánka. Tady měli domácí veliké štěstí. První poločas tedy přinesl množství šancí na obou stranách, diváci se rozhodně nenudili.

Čkyně byla o gól šťastnější

Do druhé půle vlétla aktivněji Čkyně, ve 48. minutě poslal do Toman dobrým pasem na branku Gerolda, který vystřelil, ale Šebnánek pouze vyrazil ke Kunešovi, ten sklepl míč na vápno opět Geroldovi a ten ranou do levého horního rohu vrátil Čkyni vedení - 1:2. V 58. minutě vyslal Děd na zteč Pinkeho, jeho rána ale mířila vedle. O minutu později se tato akce opakovala jako přes kopírák, střela byla přesnější, ale ne o moc, Pinke napálil tentokrát tyč! V 65. minutě se mohla Čkyně opět přiblížit k vítězství o něco víc, Vojta nacentroval na Kuneše, jeho pokus hlavou vytáhl ale Šebánek na roh. O čtyři minuty měli velmi dobrou šanci na vyrovnání domácí, když rozehrávali přímák přímo za vápnem, Šípovi nebylo v tomto zápase ale přáno, branka se nekonala. Velmi podobná situace se odehrála o další dvě minutky později, tvrdá rána do chumlu a následná dorážka z malého vápna, s tou si však poradil bravurně brankář Čkyně Miklas a udržel míč před brankovou čarou. Stachy se sice nadechovaly k závěrečnému tlaku, ale na žádnou velkou šanci už nedošlo. Poslední slovo měla Čkyně v nastaveném čase, střídající Michal Turek vystřelil výborně z vápna, jeho střelu ale tečoval domácí obránce na rohový kop, po něm sudí Ovčáček ukončil utkání za stavu 1:2 pro hosty ze Čkyně.

 

Týmy mají momentálně nabitý program, oba čeká pondělní dohrávka 19.kola, Stachy jedou do Sousedovic, Westra vyloupila jako první tým letos vedoucí Sedlec, takže je nečeká nic lehkého. Tento výsledek udělal radost čkyňským, pokud v pondělí doma porazí rezervu Vacova, budou mít Sedlec na dostřel 4 bodů a v 21. kole Čkyně doma vedoucí tým tabulky hostí, a to v sobotu 13.5. už od 13:30. 

 

Autor: Patrik Krull



Ohlasy k zápasu



SK Čkyně
Patrik Krull, vedoucí mužstva: Chtěli jsme prolomit sérii remíz tady na Stachách a konečně se nám to povedlo. Divákovi se zápas musel líbit, zejména první poločas přinesl množství šancí na obou stranách. Náš výkon měl ale do ideálu hodně daleko, opět jsme tápali v koncovce nevyvarovali jsme se ani zbytečným chybám. Čekají nás teď během tří dnů dva zápasy se soupeři z druhé poloviny tabulky, ze kterých chceme 6 bodů, takže jsme dá se říct spokojeni. První 3 jsme tedy urvali a v pondělí v domácí dohrávce s Vacovem je musíme potvrdit.



Sestavy


TJ Sokol Stachy
R. Šebánek [-] - P. Foltýn [-] , D. Schinzel [-] (57. L. Heidenreich [-] ) , D. Pek [-] (46. L. Hovorka [-] ) , J. Dvořák [-] (72. M. Marek [-] ) , P. Záleský [-] (51. M. Rod [-] ) , M. Vozobule [-] (51. A. Eigner [-] ) , J. Pešl [-] , M. Šíp [-] , T. Hošek [-] , I. Vrhel [-]

SK Čkyně
P. Miklas [-] - M. Chalupa [-] , V. Turek [-] , J. Vondrášek [-] , I. Pinke [-] - L. Toman [-] (73. Š. Friedl [-] ) , M. Gerold [-] (78. M. Turek [-] ) , M. Kuneš [-] (90. A. Klose [-] ) , J. Děd [-] , R. Vojta [-] - J. Král [-]

ŽK: 86. J. Král .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Ovčáček Josef - LEIŠ Filip, HEINZL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.