Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2017 17:00

18.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

9.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

7.0

Zázemí

3.0

Volyně doma derby se Čkyní nezvládla


Branky


0

V sychravém sobotním odpolední nás čekal další boj o mistrovské body, v 18. kole I.B třídy zajížděla druhá Čkyně ke čtvrté Volyni. Dala se očekávat, jako vždy  v tomto vzájemném zápase kvalitní podívaná, to se také splnilo a 120 diváků si mohlo užít kvalitní fotbal a zaslouženou výhru hostů ze Čkyně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kuneš poslal Čkyni do vedení

První větší šanci dostala Čkyně v 6.minutě, Vojta se snažil o průnik do vápna, byl faulován a sudí nařídil volný přímý kop, balon si postavil pět metrů před vápnem Kuneš, poradil si velice dobře a zkušeně míč uklidil k tyči Mrázovy branky - 0:1. Rychlá branka dostala čkyňské na koně, ve 14. minutě se do útoku dostal po lajně Pinke, přihrál na vápno Kunešovi, ten ale mířil z voleje nad. V následujících minutách se hrál kvalitní fotbal ale velká šance ne a ne přijít, až v 36. minutě zahrával přímák z třiceti metrů kapitán Čkyně Václav Turek, jeho bomba pořádně vyprášila rukavice domácího brankáře. První šance, a vůbec ohrožení branky si domácí dopřáli ve 43. minutě, s Němečkovo pokusem neměl však Kainc žádný problém. Do kabin tedy odcházela zaslouženě ve vedení Čkyně. 

Toman potvrdil výhru hostí

Do druhé části vstoupili lépe domácí, obrovskou šanci měl ve 48. minutě Němeček, udělal si na vápně prostor a tvrdě vystřelil, Kainc ale dokázal tento pokus vytěsnit na rohový kop. V 55. minutě zahrávala roh Čkyně, Chalupův dobrý pokus hlavou ale Mráz zachytil. O další tři minuty později se dostal do zakončení dobře hrající Vojta, opět se konal jen rohový kop. V 63. minutě měla Čkyně obrovskou šanci, z voleje pálil Chalupa, jeho rána proletěla těsně kolem tyče, kdyby mířil přesněji tak na tento pokus by byl domácí brankář krátký. Na kdyby se nehraje a o další dvě minuty déle byla na tahu domácí Volyně, Škopek poslal dobrou střelu jen nad Kaincovu branku. Velice důležitý okamžik se odehrál v 75.minutě, Volyně si vytvořila uzemní převahu a snažila se vyrovnat, v největší šanci domácích se ocitl Malina, jeho rána z voleje mířila přesně do šibenice branky hostí, zde se vyznamenal brankář Kainc, který vyškrábl pokus na roh. Domácím nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku, otevřené obrany využili hosté ze Čkyně, střelu z těžké pozice z voleje výborně trefil Toman, jeho střela zapadla za záda brankáře Mráze - 0:2. To už s domácím týmem nevypadalo dobře, v pětiminutovém nastavení si už nedokázali vytvořit žádnou velkou šanci, naopak čkyňské trio hráčů postupující na posledního hráče domácích mohlo přidat i třetí branku, to už se ale nekonalo a hlavní rozhodčí zápasu Škuthan ukončil derby po 95. minutách za stavu 0:2 pro hosty ze Čkyně. Domácí Volyně se na 4. místě i přes prohru udržela, na kontě má stále 35 bodů. Čkyně navýšila bodový zisk, vlastní jich 40 a stále je druhá. 

 

V příštím utkání zajíždí Volyně na hřiště na jaře trápících se Lhenic. Čkyně přivítá doma rezervu Vacova, ta v posledním utkání porazila Westru Sousedovice.

 

Autor: Patrik Krull



Ohlasy k zápasu


SK Slavoj Volyně
Václav Mareš, trenér: Hostům se daří, bylo vidět, že mají formu, naopak my tu formu nemáme. Čkyně hrála chytře, byla zatažená hrála od poloviny hřiště a čekala na naše chyby. První branku jsme dostali v 5. minutě zápasu z přímého kopu a to Čkyni hodně nakoplo. Myslím si, že brankář Mráz by s touto střelou neměl mít problém. Druhou branku jsme dostali v závěru utkání po tečované střele. Utkání mělo náboj, šance na obou stranách, ale bohužel se špatným koncem pro nás. Čekám od hráčů trošku víc, především směrem dopředu tam se hodně trápíme. Z pěti zápasů jsme vstřelili pouze tři branky a to je málo.

SK Čkyně
Josef Kuneš, trenér: Toto utkání bylo specifické, jak pro náš tým, tak pro tým Volyně. Hrálo se o špici tabulky a jednalo se o derby. Daří se nám, mužstvo máme kompaktní a tak jsme věřili, že z Volyně minimálně bod odvezeme. Nakonec po výborném výkonu celého mužstva vezeme všechny body. Důležitý byl pro nás začátek utkání, kdy se nádherné trefil z přímého kopu Michal Kuneš, to nás nabudilo a soupeře jsme prakticky do žádné šance nepustili. Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme hrát aktivně a pokusíme se dát ještě jednu branku, to se nám ke konci utkání povedlo, kdy se krásně trefil Lukáš Toman. Soupeř zahrozil dvakrát, ale brankář Pepa Kainc bravurně tvrdé střely domácích hráčů zlikvidoval. Utkání mělo náboj, myslím, že se diváci nenudili, my jsme toto derby zvládli lépe a zaslouženě vyhráli. Musím pochválit celý mančaft, protože všichni bojovali a drželi se toho, co jsme si před utkáním řekli.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav st. - PEČENKA Miroslav, POKLOP Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.