Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2017 10:30

17.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Záblatí zvládlo důležitý zápas


Branky


0

Sokol Záblatí hrál o šest bodů a po první dvacetiminutovce to tak nevypadalo. Hosté ze Zlivi, kteří potřebují rovněž body, jako sůl v této fázi byli lepší a domácí na ručník. Záblatští vědomi si své těžké situace šli do zápasu s vědomím, že i hosté musí, ale úvod dokonale zaspali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dorostenec Slavík poslal Zliv do dvougólového trháku

Záblatští potřebují body jako sůl, ale úvod zápasu jako by na hřišti nebyli. Začalo se opatrně a domácí jako pod dekou. Hosté šli za svým a v 18. minutě se ujali vedení Jakubem Slavíkem. To byla pro hráče Záblatí první výstraha, kterou nevzali vážně. Hosté byli důrazní, lepší na míči a stále hrozili. Okolo dvacáté páté minuty Sokolové přeci jen zabrali. Lachkovič našel Hada a jeho první střela na branku domácí nastartovala. Záblatští pomalu srovnávali krok, ale byli to opět hosté, kteří skórovali opět Jakubem Slavíkem. Domácí se však již nenechali vykolejit a bojovali dál. Byla to velká dřina, která do poločasu přinesla kontaktní branku, a to ve 35. minutě se trefil navrátilec Milan Vorlíček. Tento hráč se do sestavy domácích vrátil po dlouhé době, když ho vyřadilo zranění kolene. Od tohoto okamžiku šli domácí za svým cílem, který přerušila jen přestávka mezi poločasy.

Záblatí se nevzdalo

Do druhého poločasu přišlo na hřiště jiné Záblatí. Kontaktní branka sokoly nabudila a ti zahájili tažení za třemi body. Nejdříve zahrozil Tomáš Had, po něm Vorlíček, aby v 54. minutě srovnal jeden z nejlepších hráčů domácích Tomáš Had. To byl signál k náporu, který domácí vyprodukovali. Domácí celek se zvednul ode dna, aby v této části utkání dominoval. Kapitán Lachkovič s Tomášem Hadem strhli ostatní k perfektnímu výkonu a velmi důležité bylo, že Adam Kuttenberg se rozchytal a za svá záda nic nepustil, a když to tam letělo, byl tam Sova či další bek kteří vyhlavičkovali či vykopli míč směřující do sítě. V 61. minutě zahrozil domácí Nerad, ale skončilo to nad brankou. Velkou šanci měli hosté v 59. minutě, když šli tři jeho hráči na Kuttenberka a ten jejich hráče vychytal. Zliv se připomněla ještě v 69. minutě, když Zrun trefil břevno, ale to bylo pro závěr utkání z jejich strany vše.

 

   Záblatští v 71. minutě střílí Lukešem třetí brankou právě s odbíjejícím se polednem na věži místního kostela. To jako by to předznamenalo požehnání na tři velikonoční body. Záblatští si již výhru nenechali vzít a šli za svým cílem, který pojistili v 85. minutě kapitánem Lachkovičem, který bravurně zakončil svůj průnik. Bylo to vítězství zasloužené, které se nerodilo lehce a domácí tým touto výhrou zůstává ve hře o záchranu B. Třídy.

Autor: Ladislav Beran

Fotograf: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Záblatí
Jan Lachkovič, trenér: Prvních dvacet minut to bylo hrozný. Hosté nás přehrávali a po zásluze šli do vedení. Byli jsme u všeho druzí, nemohli jsme se dostat do hry a bylo to špatný. Kolem dvacáté minuty jsme srovnávali krok, i když Zliv dala druhý gól věřil jsem, že zlepšení přijde. Nám hodně pomohl kontaktní gól Vorlíčka. O přestávce jsme si řekli, jak budeme hrát a co nám chybí. To, co jsme si řekli kluci do puntíku splnili. V druhém poločase byl zlom pro nás třetí gól a situace za nerozhodného stavu, když šli na Adama Kuttenberka tři hráči hostí, ale on je perfektně vychytal. Za dnešní výkon klukům děkuji, zápas odjezdili a dali do hry hodně srdíčka. Tyto tři body jsou pro nás moc cenné.

SK Zliv
Martin Tesař, trenér: Dnes to bylo z naší strany nejprve dobré, ale po vyrovnání špatné. Vedli jsme o dvě branky a vypadalo to dobře. Jenže domácí se nevzdali a po kontaktní brance nás v druhém poločase přehráli. Dali do hry více srdíčka a vůle po vítězství z naší strany to byl výkon, který boji o záchranu neodpovídá. Jediného, kterého chci pochválit z mého týmu je Kuba Slavík, ač věkem dorostenec dnes ostatní výkonem zastínil, ale to je málo.



Sestavy


TJ Sokol Záblatí
A. Kuttenberg [-] - M. Janošťák [-] , J. Nerad [-] , M. Vorlíček [-] (86. J. Kvasnička [-] ) , T. Had [-] , A. Černý [-] (65. V. Sova [-] ) , D. Lachkovič [-] , M. Nerad [-] , J. Lukeš [-] , F. Kolda [-] , M. Grametbauer [-]

SK Zliv
J. Václavík [-] - J. Slavík [-] , J. Hrdlička [-] , J. Zrun [-] , R. Bican [-] , S. Uchytil [-] (86. J. Dvořák [-] ) , J. Čejka [-] (75. V. Šílený [-] ) , J. Vondrka [-] , M. Maňhal [-] , M. Novotný [-] , D. Ambrož [-]

ŽK: 15. J. Nerad , 87. M. Vorlíček - 20. S. Uchytil , 65. J. Vondrka , 84. J. Zrun .
Hráči zápasu: A. Kuttenberg , D. Lachkovič , T. Had - J. Slavík .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Kříž Karel ml. - KLÍMA Petr, HARVALÍK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.