0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Foto: Frymburk padl s Kaplicí


Branky


38. P. Janura , 66. T. Kebl
0
Kaplice si polepšila o dvě příčky a stíhá třetí místo
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Půle těsně pro Kaplici

   Sousedé v tabulce si to rozdali v duelu domácího Frymburka a hostující Kaplice. Utkal se pátý tým tabulky se šestým a to před pěknou diváckou návštěvou, ke které přispěla i řada fanoušků hostujícího celku. Větší prostor ke skládání sestavy měl hostující trenér Malický, jenž měl k dispozici tři náhradníky. Frymburské duo Turcovský Mertl mělo na lavičce připraveného do hry jen šestnáctiletého Pavlíka. Úvodní čtvrthodina střetnutí v krásném až letním počasí nepřinesla více vzruchu před jednou či druhou brankou. O větší pozdvižení se postarali až Spartakovci v devatenácté minutě. Micák našel na pravé straně rozběhnutého kapitána Lesňáka, ale jeho křížný přízemní pokus se mezi tři frymburské tyče nevešel. Hráči Šumavy kontrovali vzápětí gólovkou Budíka, ale vybíhající gólman Říha dokázal míč vytěsnit na rohový kop. Kapličtí poté ve 24. minutě měli výhodu rohového kopu. Tomáš Kebl si vyměnil míč s Janurou z levé strany střílel po zemi na bližší tyč, ale rozvlnil pouze boční síť. Poté se o slovo přihlásil Frymburský kapitán Dušan Račák, z dálky pálil tvrdě, ale jen nad branku. Stejně si počínal i jeho spoluhráč Jan Šisler, který se v 36. minutě postavil k provedení trestného kopu. I on vyslal tvrdou ránu, která rovněž skončila jen v záchranné síti nad brankou Spartaku. Hned v následující minutě našel Janura na pravé straně Daniela, jeho centr skončil za zády Vítka na břevně, k odraženému míči se ve vápně dostal Patrik Micák, ale v gólové pozici mířil pouze nad branku. Kapličtí se gólu přece jenom záhy dočkali. Lesňák na pravé straně dostihl zdánlivě ztracený míč, posunul jej do kroku Danielovi, následoval prudký centr, který obránci odvrátili pouze na hranici šestnáctky, kde se z první do míče opřel Petr Janura a povedená přízemní rána zapadla k pravé tyči, 0:1. V samotném závěru první půle mohli hosté své vedení ještě zdvojnásobit. Po spolupráci Kuchaře s Janurou byl vpravo sám před gólmanem Daniel, ale v gólové pozici branku trestuhodně minul.

Pojistka hostů

   Po změně stran si Kapličtí bez větších obtíží hlídali své jednobrankové vedení. Dlouhé minuty nebyly k vidění vyložené gólové příležitosti. Střelecké pokusy hostů v podání Kebla či Gondeka skončily vedle branky, neprosadily se ani domácí po jedné ze standardních situací, když po centru z levé strany na balon nedosáhl skluzující Budík. V 66. minutě hosté odskočili svému hostiteli, když se jim podařilo vstřelit druhou branku. Gondek posunul míč Tomáši Keblovi, ten ač tísněn Flöringem si hledal prostor ke střele, až se k ní přes bránícího soupeře odhodlal, a i když přízemní střela nebyla příliš prudká, tak šla do protipohybu brankáře Vítka, který chytal se sebezapřením a na balon nedosáhl, 0:2. Čtvrthodinu před koncem se Frymburští mohli vrátit do zápasu kontaktním gólem, proti byl hostující gólman. Rohový kop zahrával Matúš, míč se k němu následně vrátil, následoval opakovaný centr, sám před brankou vyplaval v stoprocentní příležitosti kapitán Dušan Račák, hlavičkoval pod břevno, ale Říha předvedl skvělý reflexivní zákrok a své čisté konto uhájil. Ve zbývajících minutách se domácí, kterým viditelně docházeli síly, již do žádné vážnější příležitosti nedostali. Hosté se dostali do několika přečíslení, ale o možné šance se buď připravili sami špatnou přihrávkou, a nebo je nejednou zastavil i zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Kapličtí po vysokém vítězství nad Vyšším Brodem zvládli i druhé derby v řadě a díky výhře se ze šestého místa posunuli v tabulce na průběžnou čtvrtou příčku.

 

   Autor: Libor Granec (FK Spartak Kaplice)



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Lukáš Matúš (hráč domácí): Podle mě to byl vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. Soupeř dvakrát vystřelil z vápna a dal dvě branky. My své šance neproměnili a po zásluze jsme prohráli. Hráčem utkání je Malina. Roste zápas od zápasu, je důrazný agresivní a fotbalově vyzrálejší.




Sestavy


FC Šumava Frymburk
M. Vítek [-] - R. Mertl [-] - M. Flöring [-] , D. Račák [-] , J. Šisler [-] - S. Budík [-] (72. T. Pavlík [-] ) , J. Rillich [-] - F. Malina [-] , P. Tichovský [-] , M. Račák [-] , L. Matúš [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - P. Micák [-] , V. Kuchař [-] , M. Hami [-] , P. Janura [-] (90. D. Pál [-] ) , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] , J. Řepa [-] (62. F. Marek [-] ) , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 9. J. Gondek , 78. J. Štrbačka , 79. V. Kuchař , 90. M. Hami .
Hráči zápasu: F. Malina .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Slepička Vít - LEIŠ Filip, JANDA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.