Foto: Kaplice si rozdělila body s Olešnicí


Branky


75. M. Hami , 77. J. Lesňák - 71. S. Drtina , 87. S. Drtina (p.)
0
Penaltu na oboustranách proměnila jen Olešnice a znamenalo to bod
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance a neproměněná penalta

   Úvodní desetiminutovku lze označit za spíše oťukávací. Více vzruchu přinesla až dvanáctá minuta, kdy se po přihrávce od Janury dostal z levé strany do vápna Lesňák, ale jeho zakončení však stačil zblokovat jeden z obránců na rohový kop. Hosté se do vyložené šance dostali v minutě sedmnácté, kdy se až před brankáře prodral Horelica, ale Říhu překonat nedokázal. Pro hosty to byla jediná velká příležitost, kterou si dokázali v prvním poločase vypracovat. Poté už se šance počítaly jen na straně Spartakovců. Ve 25. minutě po Gondekově přesném pasu se dokázal na hranici velkého vápna uvolnit Lesňák, proti tečované střele stačil Janeček reflexivně zasáhnout a míč vytěsnil na rohový kop. Následoval Keblův centr od rohového praporku, gólová hlavička Hamiho, překonaného hostujícího gólmana zastoupil na brankové čáře Husa, jenž stačil míč vyhlavičkovat. Ještě větší příležitost ke skórování měli Kapličtí fotbalisté o tři minuty později. Z pravé strany pronikl do šestnáctky Lesňák a byl faulován Fialou, následovala žlutá karta a penalta pro domácí. K ní se postavil zkušený Petr Janura, ale na Janečka v hostující svatyni nevyzrál. Byl z toho jen rohový kop pro Spartak. Po následném centru znovu hlavičkoval Hami, Janeček znovu překonán, ale stejně jako chvíli před tím stačil jeden z obránců míč z brankové čáry vykopnout. Po půlhodině hry po spolupráci Lesňáka s Janurou střílel Marek, bohužel pro domácí mimo tři olešnické tyče. V závěru prvního poločasu si hostující gólman poradil se střelami Marka i Micáka. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu, což vzhledem k počtu gólových šancí daleko více mrzelo domácí.

Ve druhé půli přišly góly

   I v úvodu druhého dějství byli o poznání aktivnější Kapličtí. Ve 48. minutě gólman Janeček nedoskočil na centr Gondeka z levé strany, zřejmě gólovou střelu Lesňáka znovu stačil obránce zablokovat alespoň na roh. Z něj Spartakovci nezahrozili. To se jim podařilo až v minutě 55. po dalším rohovém kopu Kebla, tentokráte hlavičkoval Lesňák, ale Janeček byl v pravý čas na pravém místě. V 56 minutě se do jednoho z mála brejků dostali hosté. Lenk rychle provedeným autovým vhazováním vyslal na zteč Hanzala, ten zprava pronikl do vápna, přihrávkou hledal na zadní tyči nabíhajícího Horelicu, ale ten na míč ve skluzu nedosáhl. V 57. minutě pro změnu další z mnoha rohových kopů pro Kaplické. Centroval Kebl a z první mimo branku zakončoval Micák. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Lenk, ale při jeho střele byl Říha pozorný. Skóre se změnilo až v 71. minutě a i když se do vedení dostali hosté, gólu uznale tleskali i někteří domácí příznivci. Po centru z levé strany se za vápnem možná na úrovni třiceti metrů opřel do míče Stanislav Drtina a parádní střelu do pravého horního růžku lze možná označit i za životní, 0:1. Z vedení se hosté neradovali dlouho. Po faulu na Lesňáka měli výhodu přímého kopu domácí. K míči se postavil Janura, jeho střelu však zastavila dobře postavená olešnická zeď, ale odražený balón poslal přízemní ranou přesně k tyči Marek Hami, 1:1. Netrvalo dlouho a Kapličtí byli ještě veselejší. Z pravé strany poslal centr před branku Marek, vysoký balón nedokázal gólman Janeček zkrotit a Jakub Lesňák zblízka dorazil míč do odkryté branky, 2:1. To byl povel pro hosty, aby se vrhli do útočení. Těsně před svým střídáním ještě stačil Lukáš Lenk zahrát rohový kop, po přetaženém centru hlavičkoval pouze do boční sítě Drtina. Tři minuty před koncem se hosté vyrovnání dočkali. To ve vápně fauloval Kuchař a i hosté dostali výhodu pokutového kopu. K bílému bodu se postavil Stanislav Drtina, zachoval chladnou hlavu a přesnou střelou k tyči rozhodl o dělbě bodů, 2:2. O ten však hosté ještě museli zabojovat v samotném konci při závěrečném náporu domácích, před brankou hostů nastal závar, ale ten již Olešničtí přečkali bez úhony. Konečná remíza je pro domácí rozhodně ztrátou, protože neproměnili několik šancí, zahodili i penaltu a když už jinak výborně chytajícího Janečka překonali, tak hosté dvakrát vykopli míč z prázdné brány.

 

     Autor: Libor Granec (FK Spartak Kaplice)



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec (vedoucí mužstva domácí): Po vítězství v Ledenicích jsme chtěli naplno zabodovat i před domácími fanoušky. Takže výsledná remíza je pro nás i vzhledem k počtu zahozených šancí a to včetně penalty ztrátou. Další těžká zkouška čeká náš mladý celek v sobotu dopoledne na hřišti o postup bojujících Bavorovic.

TJ Sokol Olešnice
Martin Havel (trenér hosté): Kaplice je podle mého jeden z nejlepších mančaftů v soutěži. Na zápas jsme se připravovali a podřídili tomu i sestavu a defenzivní činnost. Zahustili jsme střed hřiště a snažili se soustředit na kraje abychom soupeře eliminovali. To se nám bohužel dařilo asi jen dvacet minut, pak nás domácí zatlačili a pramenila z toho i jasná penalta, kterou Janeček naštěstí chytil, což bylo pro nás důležité. Ve druhé půli Kaplice vládla v poli a hrála dobře i na těžkém terénu, který na rezervním hřišti mají. My spíše jenom bránili. Ujali jsme se vedení po krásné střele Drtiny. Posledních dvacet minut to byl velký boj. Vyrovnání přišlo po trestňáku jenž asi být neměl, ale nechci rozhodčímu nic vytýkat. Druhý gól kaplických byl po rohu, kdy naši hráči nechali osamoceného Janečka, který se v malém vápně srazil s dvěma protihráči. To se myslím dalo písknout, ale bylo to posouzeno jak bylo. Pak myslím hrál soupeř trochu zanďoura a po zaváhání obránce a jeho malé domů šli naši kluci důrazněji čímž vybojovali penaltu. Bod je pro nás vydřený a zlatý a jsme za něj rádi. Pochvalu zaslouží určitě kompletně celý kádr, protože jsme hráli to na co nejsme zvyklí. Hráči zápasu jsou dvougólový Drtina a obrana řízená Fialou a Janečkem.



Počet diváků: 122. Rozhodčí: Krejník Petr - CIGÁŇ Roman, HLADÍK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.