0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2017 13:30

22.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nemanice udělily plánskému soupeři tvrdou lekci. A to ještě čaroval brankář Nováček


Branky


0

Nemanice se s Planou dobře znají a vzájemné souboje bývají vyhecované. V tomto ročníku si oba nováčci již zajistili klidný závěr sezóny, přesto nakonec v zápase nebyla nouze o zajímavé okamžiky. Doporučujeme prohlédnout si fotogalerii. Branky, červená karta, diskuze s rozhodčími...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nemanice šly zaslouženě do vedení

Utkání předcházela minuta ticha, která se držela pro uctění plánské klubové legendy pana Jana Adámka, který zesnul minulou sobotu. Oba týmy nedisponují na jaře nijak širokou soupiskou, Plánské tentokrát oslabila mj. absence nejlepšího střelce Balogha.

 

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté a převaha jim vydržela celou první půlhodinu. Už ve 4. minutě byl ve vápně osamocen sám Záveský, ale chvíli zaváhal a zakončení mu překazil Turek. Nemaničtí převyšovali soupeře kombinační hrou, dostávali se ke standardním situacím. Na druhé straně první útočná akce v 9. minutě rovnou přinesla zajímavou situaci - Plojharovi se nepodařilo míč ideálně zpracovat, jinak by běžel sám proti Růnovi, jeho střela po zemi pak brankáře moc nevystrašila. V 11. minutě nemanický Lukáš vystřelil tvrdou a překvapivou ránu a míč orazítkoval tyč. Pak už se ale hosté radovali. V 18. minutě si na ofsajdové hraně (či za?) perfektně zpracoval míč do kroku kapitán Miroslav Novotný, podíval se a nechytatelně trefil protější šibenici technickou střelou - 0:1.

 

Planá se ani poté nenadechla, i když Řehořově dobře kopnuté standardce chybělo jediné - aby jí někdo z jeho spoluhráčů lízl hlavou do brány. Ve 26. minutě zase likvidoval přímák Záveského vyboxováním míče Nováček. Půlhodinu hry zakončila pohledná kombinace Nemanic a Baštovu finální přihrávku srazil T. Pintér do boční sítě. Jenomže pak jak když utne, Nemanice se nechaly zatlačit na půlku a domácí převzali na chvíli iniciativu. Hotový našel centrem Řehoře, který se ale zalekl střely z voleje a nakonec nezakončil.

 

Hosté ovšem měli esa v rukávu. Nejprve Záveského parádní střela zpoza vápna minula o metr roh brány, ve 43. minutě pak Bašta našel centrem hlavu zakončujícího Záveského a Nováček vytáhl první perfektní zákrok zápasu a míč vytlačil na roh, i po něm musel zasahovat. Nemanice v koncovce první  půle nakonec přesto podruhé udeřily, a to těsně před poločasovým hvizdem. Záveský zahrával roh, Lukáš šel důrazně za míčem a hlavičkou se proti svému strážci Hotovému i vybíhajícímu Nováčkovi prosadil - 0:2.

Nováček proti všem

Planá chtěla jít ve druhé půli za srovnáním, ale hned v úvodu druhého dějství vychytal další gól brankář Nováček. V 54. minutě byli domácí nejblíže gólu. Řehoř po povedené akci Plané natáhl k utažené střele a Růna se ve skoku jen otočil za míčem - zachránila ho levá tyč! Nemanice následně odstartovaly svůj festival zahozených tutových šancí. Záveský mířil vedle, Bašta si pak udělal z beků soupeře dobrý den, nádherně se prokličkoval a zbývalo jen trefit bránu proti Nováčkovi, jenomže útočník přepálil břevno a následně raději skryl tvář do dresu.

 

V 59. minutě pak hosté trefili střelou z vápna v podání Novotného břevno, dílo mohl dokonat Severa, jenomže z malého vápna poslal míč místo do prázdné brány nad břevno. Domácí Kitzler pak reklamoval ofsajdové postavení Severy takovým způsobem, že pomezní Novotný vzkázal hlavnímu, ať hráče pošle pod sprchu - červená karta! Od té doby už domácí byli bez šance, Nemaničtí ale zahazovali své šance, když Nováček čelil hned několika nájezdům.

 

Lukáš po zakončení z malého vápna nechal vyniknout brankáře, na zadní tyči pak nedokázal skórovat osamocený Benkovský. Lukáš neuspěl ani při dalším postupu proti Nováčkovi, plánský gólman si připsal další povedený zákrok. Nemanický brankář Růna tak střídal komenty "Hoši, vy jste ale jantaři," s pochvalami soupeřova brankáře "Dobře Novas!," jako třeba po dalším vychytání Záveského. Nakonec ale do děravé a rezignované plánské obrany hosté dvakrát udeřili, když se prosadil z postupu sám na gólmana Bašta a Novotný. Na 5:0 mohl navýšit Záveský, jenomže při postupu dvou na brankáře nepřihrál spoluhráči, ale zakončil sám do tyče, aby pak odražený balón z metru poslal mimo tři tyče. Pak už se hra uklidnila a hosté si tak připsali zcela zaslouženou výhru.

 

Utkání se bohužel moc nepovedlo trojici rozhodčích, kteří se na obě strany dopustili několika zaváhání, ať už v podobě otočených rohů a autů, neodpískaných či kartami neposouzených faulů či hraní rukou, a utkání se jim hlavně ve druhé půli trochu vymklo z kontroly.



Ohlasy k zápasu


SK Planá
Josef Cimburek (trenér): "Nemanice nám daly lekci, byly lepší, nám se nedařilo nic. Jedním z úkolů do zápasu bylo nedostat červenou kartu, není nás mnoho a čekají nás pohárová utkání, a to se také nepodařilo splnit. Musíme to hodit za hlavu a sebrat nějaké body v dalších zápasech."

FC Velešín
Petr Böhm (Nemanice): "Planou jsem v tomto zápasem nepoznával. Nechci se nikoho dotknout, ale shrnu zápas tím, že řeknu, že soupeř byl extrémně marnej. Na všech postech jsme byli lepší, jen brankář jim vychytal takovýto výsledek. Měli dobrou jen jednu pasáž v zápase, kdy mohli domácí snížit na 1:2. Zápas domácím nevyšel, tak ať se oklepou a jdou dál, třeba se jim povede v dalším zápase. Myslím, že zápas bychom dovedli do úspěšného konce, i kdyby nebyl domácí hráč vyloučen, utkání to až tak neovlivnilo. Za muže zápasu vyberu středního záložníka Jindru Lukáše."



Sestavy


SK Planá
J. Nováček [-] - O. Hotový [-] , L. Kitzler [-] , T. Řehoř [-] , M. Turek [-] , T. Plojhar [-] (70. P. Požárek [-] ) , J. Pintér [-] , Z. Lexa [-] , T. Pintér [-] , M. Beran [-] (50. R. Kubíček [-] ) , L. Fujdiar [-]


ŽK: 19. Z. Lexa , 53. J. Pintér , 54. L. Fujdiar , 64. T. Pintér . ČK: 60. L. Kitzler .
Hráči zápasu: J. Nováček .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Jevčák Martin - ŤUPA Michal, NOVOTNÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.