1:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2017 17:00

28.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby rozhodl Šmídmajer a Soběslav může slavit postup do divize!


Branky


0

Šlágr kola mezi první Soběslaví a druhou Želčí rozhodla jediná branka. Tu vstřelil na začátku druhého poločasu domácí Šmídmajer a posunul Soběslav do divize! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas branky nepřinesl

V sobotu směřovala největší pozornost v kraji jednoznačně na hřiště do Soběslavi. Hrál se šlágr kola, kdy první Soběslav přivítala druhou Želeč. Oba týmy poslední zápasy zvládly za tři body. Zatímco Želeč si bez větších problémů poradila doma s Třeboní, Soběslav musela otáčet v Olešníku tříbrankovou ztrátu a o výhře rozhodla minutu před koncem utkání.

 

Domácí měli možnost v případě neprohry oslavit postup do divize před domácími fanoušky, kterých zamířilo na stadion více než 400.

 

Hrálo se na kvalitním pažitu a v úvodních minutách měli více ze hry domácí, ale jejich aktivita končila před vápnem hostí. Po dvaceti minutách hry přišly náznaky šancí na obou stranách, ale úniky Brůžka a na druhé straně Dvořáka nebyly dotaženy do střeleckého zakončení.

 

Míč se tak po většinu prvního poločasu pohyboval mezi oběma šestnáctkami a bylo jasné, že vyrovnané střetnutí zřejmě rozhodne jediná branka. Největší šanci prvního poločasu měli hosté, když se po přiťuknutí Novotného dostal před Kuníka osamocený Šváb, ale brankář domácích svůj tým podržel. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

 

 

O postupu Soběslavi rozhodl Šmídmajer, nic na tom nezměnilo ani vyloučení Milana Mazoucha

Druhý poločas zahrozily oba týmy ze stran. Na straně hostí se uvolnil na pravé straně Novotný, ale přihrávkou před branku nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Na druhé straně zase hledal centrem adresáta Milan Mazouch, ale míč jen prolétl za autovou čáru. Mnohem nebezpečněji vypadala akce z 50. minuty, když odcentroval Žalda, ale Dvořákova hlavička mířila vedle.

 

V 54. minutě se dostal ke střele z 20 metrů Brůžek, ale Kuník byl připravený. Domácí mohli jít do vedení v 55. minutě, ovšem na Žaldův přízemním centr nikdo nedosáhl, míč nakonec skončil u rohového praporku. Ten rozehrál Nohava a hlavičkující Šmídmajer poslal domácí do vedení – 1:0.

 

V 58. minutě mohlo být v domácím táboře ještě veseleji, když se po akci Nohavy a přiťuknutí Žaldy dostal do zakončení Dvořák, ale jeho střela z otočky skončila těsně vedle Hovorkovy branky. Domácí byli po vstřelené brance aktivnější, ale další střela Dvořáka byla hodně nepřesná.

 

Hosté se v závěru více vysouvali dopředu, což vyhovovalo domácím k rychlým brejkům, ale po pasu Šmídmajera se o nájezd na Hovorku připravil špatným zpracováním opět velmi aktivní Dvořák. V 79. minutě zkomplikoval domácím situaci Milan Mazouch, který oplácel kopnutím do ležícího Novotného a šel předčasně pod sprchy.

 

Jenomže hosté se v závěrečných minutách nedostali do většího tlaku. Největší šanci na vyrovnání měl Kosobud, ale odražený míč na penaltu napálil jen do jednoho z domácích obránců. Domácí zvládli závěru takticky a po závěrečném hvizdu mohli začít slavit postup do divize.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Spartak Soběslav
Jan Boháč (hráč): "Šli jsme do zápasu s cílem vyhrát a rozhodnout o celkovém prvenství. Trošku jsme Želeč nechali hrát a čekali na svojí šanci. Ta nakonec přišla z rohu a Šmiky nám vystřelil jistotu postupu. Po zápase jsme tak mohli rozpoutat oslavy naplno."

TJ Sokol Želeč
Michal Brůžek (hráč): "Hrál se vyrovnaný zápase, ve kterém nebylo k vidění moc šancí. Nakonec rozhodl jediný gól a Soběslav se tak mohla radovat z postupu. Co je ovšem na zamyšlenou je chování trenéra Hajiče. Ten nás nejprve nazval v týdnu v jednom z rozhovorů nájezdníky a žoldáky z Táborska, čímž naočkoval i dostatečný počet domácích diváků, kteří nám po celý zápas podobnými slovy nadávali. Nepomohl ani jeho následné vykázaní na tribunu. K fotbalu tohle chování nepatří a trenér Hajič tím ukázal, že nemá pokoru k soupeři. Gratuluji Soběslavi k postupu, ale přeji to pouze hráčům!"



Sestavy


FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - K. Chotovinský [-] , J. Boháč [-] , M. Hromada [-] , L. Podráský [-] - T. Mazouch [-] (89. J. Polišenský [-] ) , P. Nohava [-] (91. D. Maršík [-] ) , M. Mazouch [-] , V. Žalda [-] (86. P. Janoušek [-] ) - M. Dvořák [-] (80. J. Peltán [-] ) , J. Šmídmajer [-] (77. R. Fischer [-] )

TJ Sokol Želeč
P. Hovorka [-] - D. Pavličko [-] , J. Škrábek [-] , M. Petr [-] (55. T. Kukučka [-] ) , O. Kosobud [-] - J. Švec [-] , Z. Šváb [-] (69. M. Sokolt [-] ) , M. Brůžek [-] , J. Rabiňák [-] (77. P. Janošík [-] ) , J. Holub [-] (80. V. Podroužek [-] ) - R. Novotný [-]

ŽK: 42. J. Boháč , 51. K. Chotovinský , 87. M. Kuník - 45. J. Rabiňák . ČK: 79. M. Mazouch .
Počet diváků: 430. Rozhodčí: Eibl Lukáš - REISNER Jiří, VICAN Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.