M. Sokolt 60. (p.)
P. Janošík 70.
2:1
(0:1)
38. M. Toman
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2017 16:30

21.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Druhé jarní vítězství slavila Želeč. Opět před domácími diváky


Branky


60. M. Sokolt (p.) , 70. P. Janošík - 38. M. Toman
0

Čtyři zápasy čekal na výhru tým Želče, který doma dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu proti mužstvu Dačic. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Spousta šancí na obou stranách, ale prosadil se pouze Toman

V páteční předehrávce přivítala Želeč na svém hřišti Dačice. Domácím se na jaře příliš nedaří a na vítězství čeká od úvodního jarního kola, když doma porazila Rudolfov. Hosté zase bojují na opačném pólu tabulky o každý bod, a tak se dalo očekávat zajímavé střetnutí. Domácím chyběli nadále Kosobud a Brůžek, hosté se museli obejít bez nejlepšího střelce Jindry.

 

Zápas začal svižně a v úvodních minutách bylo k vidění několik šancí na obou stranách. Jako první zahrozili hosté, když si zaběhl na levé straně za obranu Janák a centrem hledal osamoceného Šimánka. Ten ovšem míč v gólové pozici minul. Domácí odpověděli centrem z levé strany, který se snesl na břevno Zejdovi branky. Po dalším centru z levé stany se ocitl sám na malém vápně Petr, ale hlavičku poslal přímo do rukavic připraveného Zejdy. V 6. minutě centroval zahrával standardní situaci Krtek, na míč si naskočil na přední tyči Točík, ale míč proskotačil těsně vedle vzdálenější tyče Hovorkovi branky.

 

Ve 12. minutě zahrávali domácí standardní situaci, kterou hosté odvrátili a podnikli rychlý kontr. Na konci celé akce se dostal za obranu Toman, ale jeho střela šla za přispění domácího obránce těsně vedle. Po následném rohu a výkopu Hovorky se řítil ze strany sám na Zejdu Novotný, ale brankář hostí jeho střelu vyrazil. O minutu později šel z poloviny hřiště opět Novotný ze strany na brankáře Zejdu, ale ani tentokrát na něj v zakončení nevyzrál.

 

Domácí se tlačili častěji před branku hostí. Po dlouhém autu Škrábka se dostal k míči Novotný, který vrátil míč před branku a od Sokolta se odrazil míč do břevna. Na druhé straně se uvolnil na hranici vápna Točík, vystřelil, ale brankář Hovorka jeho pokus kryl. Ve 20. minutě zahrával přímý volný kop Podroužek, ale Zejda jeho střelu zalepil do svých rukavic.

 

Želeč držela míč na svých kopačkách častěji a opticky měla více ze hry. Hosté podnikali rychlé protiútoky a po jednom z nich šli před odchodem do kabin do vedení. ale do vedení šli před odchodem do kabin hosté. Nejprve se do šance po přihrávce Sokolta dostal Podroužek, ale ani on nedokázal Zejdu překonat. Následoval rohový kop, který hosté odvrátili a podnikli rychlý brejk. V něm předvedl své rychlé nohy Toman. Ve sprinterském klání si počínal jako Usain Bolt při svém světovém rekordu, domácí Holub měl totiž k míči o hodně blíže, ale nakonec mu nepomohl ani skok plavmo, kterým chtěl unikajícího Tomana zastavit. Ten pak střelou podél Hovorky otevřel skóre zápasu – 0:1. Tento stav pak vydržel až do poločasové přestávky.

 

 

 

Sporná penalta nastartovala domácí k obratu

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Lukáč čerstvého Rabiňáka. Želeč začala aktivně a ve 49. minutě se snažil překvapit Novotný střelou na bližší tyč brankáře Zejdu, ten byl ovšem včas u míče. Dačice se nemohly dostat do tempa a po hodině hry pro ně přišel trest. A popravdě řečeno hodně sporný. Kukučka poslal pasem za obranu Rabiňáka, který vracel míč před branku, zřejmě už za brankovou čarou. Zejdovi propadl míč pod rukou a souboj Brunnera s Novotným posoudil rozhodčí jako penaltový. Jenomže z opakovaných záběrů to vypadá, že Brunner ve skluzu Novotného nezasáhl. Navíc hostující hráč nedostal ani kartu za zmaření zjevné brankové příležitosti. Hosté tak zřejmě právem cítili křivdu. K exekuci pokutového kopu se postavil Sokolt a bezpečně proměnil – 1:1.

 

 

Vyrovnávací branka ještě více nakopla domácí hráče a ti za deset minut přidali další gól. Na vedoucí brance se podíleli střídající hráči, když Rabiňák zakroutil míč přímo na nohu Jánošíka a bylo to 2:1. V 74. minutě se dostal k odraženému míči domácí Pavličko, ale jeho střelu směřující do branky vyhlavičkoval Kněžíček. Dačice se v závěru snažily o vyrovnání, ale domácí si výsledek zkušeně pohlídali a po měsíci mohli slavit zisk tří bodů. 



Ohlasy k zápasu



FK Dačice
Václav Zejda (hráč): "Utkání začalo svižně šance byly na obou stranách. My jsme šli do vedení po rychlém brejku, který zakončil Toman. Ve druhém poločase však posadil domácí na koně moment, který ve mně vře ještě den po zápase. Zaprvé si myslím, že centr Rabiňáka přišel z jasného autu a následný střet Novotného s naším Brunnerem, byl posouzen jako penaltový, jen díky pronikavým hlasivkám domácího útočníka. Želče nás ve druhém poločase prehrávala a záhy přidala vítěznou branku. Nechci nikoho obviňovat, každý má právo na chybu, ale z utkání jsem měli takový pocit, že bez výhody, kterou Želeč v podobě pokutového kopu získala, by zápas skončil jinak. Bylo vidět, jak jsou domácí nervózní a v koncovce si nevěděli rady. Musím uznat, že Želeč nás přehrávala, ale dostat vyrovnávací gól takovýmto způsobem prostě bolí."



Sestavy


TJ Sokol Želeč
P. Hovorka [-] - V. Podroužek [-] (46. J. Rabiňák [-] ) , D. Pavličko [-] , J. Škrábek [-] , M. Petr [-] - M. Sokolt [-] , J. Holub [-] (58. P. Janošík [-] ) , T. Kukučka [-] , Z. Šváb [-] (88. F. Froněk [-] ) , J. Švec [-] - R. Novotný [-]

FK Dačice
V. Zejda [-] - J. Brunner [-] , P. Celý [-] , V. Kněžínek [-] , D. Vacuška [-] , J. Nosek [-] - M. Janák [-] , M. Šimánek [-] , D. Točík [-] - M. Toman [-] - M. Krtek [-]

ŽK: 78. Z. Šváb , 90. F. Froněk , 90. R. Novotný - 86. V. Kněžínek , 90. P. Celý .
Hráči zápasu: J. Švec , J. Rabiňák .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Reitinger Jiří - MACKO Pavel, PETERKA Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.