0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2017 10:30

19.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby rozhodl Jindřichův Hradec během osmi minut druhé půle


Branky


51. J. Chalupský , 59. T. Beránek (p.)
0

V zápase dvou exdivizních týmů si připsali první jarní výhru hráči Jindřichova Hradce. Ty nasměřoval ke třem bodům krátce po změně stran Chalupský a o osm minut později přidal pojistku z penalty Beránek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bojovný fotbal bez větších šancí

V 19.kole na sebe narazili dvě mužstva která ještě v loňské sezóně hráli divizní soutěž,navíc mužstva z jednoho okresu, tudíž derby. Proto se čekal vyrovnaný a zajímavý zápas. Domácí na jaře získali o něco více bodů než Hradečtí, a nejen proto větší odpovědnost byla znát na hráčích od Vajgaru. Ti v úvodních minutách měli míč téměř výhradně na svých kopačkách, snažili se najít cestu k třeboňské brance především kombinační hrou po zemi.

 

Avšak  na začátku zkušená domácí obrana působila kompaktně, a hradecké do žádné větší šance nepustila. Hralo se vcelku opatrně, s vědomím toho, že zápas může rozhodnout jediná branka. Proto nikdo z hráčů nechtěl udělat chybu která by soupeře posadila do sedla. Domácí těžili především ze standartních situací, kde ze vzduchu hrozili zejména vysocí hráči Lonsmín, Havlík a Cahyna. Ale ani oni se k vážnějšímu zakončení v prvním dějství nedostali. Proto se v poločasové přestávce šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Jindřichův Hradec nakročil ke třem bodům v úvodu druhé půle

Do druhé půle nastoupila obě mužstva před velice slušnou diváckou kulisou (350 diváků) beze změn v sestavě. A nutno říci, že aktivněji, důrazněji a kvalitněji začali druhé dějství hradečtí. A odměněni byli hned v 51. minutě, kdy po akci středem hřiště doputoval míč k mladíčkovi Votavovi, ten obešel dva obránce domácích, jeho zakončení stačil ještě brankář Skála reflexivně vyrazit, ale to pouze před Jiřího Chalupského a ten už neměl problém uklidit míč do prázdné branky - 0:1. Tento okamžik dostal domácí do krátkého útlumu, kterého naopak aktivní hosté využili k druhému zásahu. Na pravé straně se opět prosadil dobře hrající Filip Votava, využil své rychlosti a s míčem se dostal až do vápna domácích, tam byl zastaven pouze za cenu faulu stoperem Cahynou a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Míč si postavil asi nejlepší hráč utkání Tomáš Beránek. Penaltu proměnil bez problémů - 0:2. Nutno říci že v této fázi zápasu se dostali hradečtí do vedení po zásluze.

 

Třeboňským nezbývalo nic jiného než na posledních dvacet minut otevřít hru a pokusit se o vyrovnání. Na hrot vysunuli stopera Havlíka a dlouhými nákopy se snažili vynutit si tlak který by vedl ke snížení nepříznivého stavu. Pár závarů a ošemetných situací si přeci jen vytvořili, ale hradecká defenziva si se všemi akcemi poradila. Nutno dodat, že i Hradec stále hrozil směrem dopředu, především útočníci Chalupský s Votavou odehráli výborný druhý poločas. Branku už však také žádnou nepřidali A tak když chviličku před závěrečným hvizdem zlikvidoval jedinou stoprocentní šanci brankář Rešl domácímu Havlíkovi, skončil zápas zaslouženou výhrou Jindřichova Hradce. Ten v derby přeci jen potvrdil větší kvalitu na míči, v druhém polačase i dobrou ofenzivní činnost, zároveň i obrana pracovala spolehlivě. Vytvořil si více šancí, a narozdíl od domácích dokázal dvě proměnit.

 

Ohlas Ondřeje Cahyny (hráč TJ Jiskra Třeboň): "Hrál se těžký zápas plný osobních soubojů. V prvním poločase si troufám říct, že jsme byli nebezpečnějším týmem. Měli jsme příležitosti, ale opět bez gólového efektu. Věděli jsme, že první branka by mohla rozhodnout zápas a to se také potvrdilo. Udělali jsme chybu na začátku druhé půle, kdy jsme prohráli souboj na hranici vápna a hosté šli do vedení. O pár minut později přišla zbytečná penalta a bylo po zápase. Bez vstřeleného gólu nemůže pomýšlet na body a to je náš největší problém."

 

Autor: Václav Císař



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Třeboň
Zdeněk Procházka (trenér): „Hrálo se vcelku vyrovnané utkání, pro nás s obvyklým scénářem. Nejsme totiž schopni vstřelit gól, směrem dopředu nám chybí síla, abychom to překlopili v náš prospěch. Většinou jako první inkasujeme, jako v tomto případě, a těžko to pak doháníme. Hradec se mohl opřít o osobnosti, jako třeba Koutného a Černocha, ti to s míčem umí, dokáží jej podržet a vybídnout své spoluhráče. My se sice rovněž dostali do několika příležitostí, třeba Holzepl a v závěru opakovaně Havlík, jehož jsme poslali na hrot, ale není nám souzeno. Takový zápas bývá o prvním gólu, a ten dal Hradec."

FK Jindřichův Hradec 1910
Marek Černoch (trenér): „Konečně to vyšlo. K derby jsme jeli s cílem bezpodmínečně bodovat, což jsme splnili měrou vrchovatou. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany a využívali každou možnost k rychlému protiútoku. Přestože to herně z naší strany nebylo úplně podle představ, kluci zápas poctivě odjezdili a zaslouženě zvítězili. Klíčový moment se zrodil v 51. minutě, kdy Filip Votava přešel přes dva protihráče, jeho střelu brankář pouze vyrazil a Chalupský míč doklepl do sítě. I ve druhé trefě má prsty mladík Votava. Znovu se proháčkoval přes dva soupeře a jeden z nich jej ve vápně fauloval. Jasná penalta, kterou s přehledem proměnit Beránek. Těžké utkání jsme zvládli se ctí, jsme spokojeni."



Sestavy


TJ Jiskra Třeboň
J. Skála [-] - J. Matoušek [-] (69. H. Holý [-] ) , T. Maxa [-] , M. Franěk [-] (54. M. Průcha [-] ) , J. Kido [-] , O. Cahyna [-] , D. Kodras [-] , T. Havlík [-] , K. Holzepl [-] , J. Divoký [-] , T. Lonsmín [-]

FK Jindřichův Hradec 1910
L. Rešl [-] - T. Šenkýř [-] , M. Völfel [-] (90. M. Votava [-] ) , T. Beránek [-] , J. Chalupský [-] (88. V. Princ [-] ) , O. Černoch [-] , F. Votava [-] , M. Šenkýř [-] , O. Blažek [-] , V. Lorenc [-] , R. Koutný [-]

Počet diváků: 350. Rozhodčí: Macko Pavel - PETERKA Marek, HERZOG Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.