Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2017 16:30

26.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

7.0

Zázemí

6.0

Střelecký den Lukáše Kavky udržel Budíkov v Poutník lize


Branky


5. L. Kavka , 17. T. Prokop , 24. L. Kavka (p.) , 27. L. Kavka , 72. L. Kavka , 74. L. Kavka (p.)
0

Poslední kolo letošního ročníku Poutník ligy nabídlo mimo jiné i střetnutí dvouch týmů z humpolecka, Budíkova a Plačkova. O vyrovnaném derby ale nemůže být vůbec řeč, alespoň co se skóre týče šlo o zcela jednoznačnou výhru domácího týmu, který na svého soupeře nastoupil už od prvních minut a do půl hodiny rozhodl o svém suverénním vítězství, které si zejména plačkovští po předvedeném výkonu rozhodně za rámeček nedají.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stačilo 30 minut a bylo hotovo

Už samotný začátek zápasu ukázal, kdo dnes bude na hřišti pánem. Domácí Budíkov nehrál nikterak oslnivě, zato ale až neuvěřitelně účinně a recept na soupeře našel prakticky okamžitě. Nikoho tak nepřekvapilo, že první gólovou šanci si vytvořili domácí. Razantní střele však chybělo lepší umístění a brankař Novotný ji tak bezpečně zneškodnil. O několik okamžitů později už si však střelci Budíkova počínali jistěji. Konkrétně Lukáš Kavka, kterému byl předložen bezchybný balon za obranu po vyhraném souboji uprostřed hřiště a budíkovský střelec poslal hned v první desetiminutovce domácí do vedení. To hosté pro změnu působili hodně zmateně a kupili jednu chybu za druhou, které hasili na poslední chvíli fauly. Jedna taková standartní situace byla nabídnuta domácímu Tomáši Prokopovi na hranici velkého vápna. Jeho precizní střela zapadla k tyči a nezdálo se, že by měl přijít nějaký zvrat.

 

To spíše Budíkov hrál stále svojí hru, která se mu nadále vyplácela. Po zbytečném faulu ve vápně přišla penalta, kterou proměnil Lukáš Kavka. Uteklo sotva pár minut a síť Plačkova se vlnila už počtvrté. Srážka dvouch hostujících obránců nabídla T. Prokopovi další obrovskou šanci. Ten ale místo střely raději předložil míč před prázdnou bránu Lukáši Kavkovi, který ve 27.minutě zkompletoval hattrick. Relativně rozhodnuté skóre probralo z letargie přeci jen i Plačkov. Tentokrát však na míči skvělý Jiří Kalivoda s Lukášem Ehrlichem byli na veškerou hru směrem dopředu sami a proti dobře bránícímu Budíkovu neměli mnoho šancí uspět. Za celý první poločas se tak Plačkov do žádné výraznější šance nedostal, zato důvodů k zamyšlení se nad sebou měl více než dost.

Hosté už se na zvrat nezmohli, zasloužené vítězství tak urval Budíkov

Pokud první poločas patřil jedinému hráči, kterým byl Lukáš Kavka, tak to samé lze říci i o tom druhém. V něm totiž na brankové čáře čaroval Michal Bláha, který měl lví podíl na tom, že k žádnému zvratu ve druhém poločase už nedošlo. Bezzubý plačkovský útok se totiž přeci jen začínal probírat k životu, žádná střela však nebyla dostatečně razantní, nebo přesná na to, aby prošla za záda budíkovského gólmana, který v následujících minutách exceloval. Minutu za minutou tak bylo čím dál tím více zřejmé, že utkání míří k jasnému konci. Tím spíše když se po dlouhé odmlce dostal do dalšího nájezdu na brankaře znovu Lukáš Kavka. I přesto, že jeho střela zprvu mířila vedle brány, s vydatnou pomocí terénu v brankovišti zapadla nakonec k tyči.

 

A aby toho nebylo málo, tak poté, co další střelu Budíkova tělem zblokoval R.Tesař byla k překvapení všech odpískána penalta, která už Plačkvu definitivně zlomila vaz. Lukáš Kavka ji nekompromisně zakončil a debakl byl na světě. Následující minuty připomínaly všechno možné, jenom ne fotbal. Zvláště potom, co budíkovský střelec Lukáš Kavka ponížil sám sebe na nejhlubší dno a jednoho ze soupeřových hráčů počastoval zcela zcestnými rasistickými urážkami, které kromě rozhodčích slyšela nejspíš celá vesnice. Utkání už tedy příliš fotbalové krásy nenabídlo a kromě pár šancí Budíkova, které zneškodnil hostující brankař, nicméně za nic neřešícího stavu, už do konce zápasu nebylo k vidění nic, co by výsledek mohlo jakkoliv ovlivnit.

 

AUTOR: Lukáš Novotný



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař):: "V našem podání katastrofální výkon, který jen přiživí řeči o tom, že jsme tenhle zápas Budíkovu nechali. Od prvních minut bylo zřejmé, že dneska budeme mít problém a bude potřeba urychleně změnit přístup k zápasu, abychom měli nějakou šanci uhrát body, k čemuž nedošlo. Tím spíše se těžko vyhrává, když bezmála půlka hráčů ze sestavy se vyleje jak vázy a podle toho to na hřišti i vypadá. Ostatně tohle nebyl náš první letošní zkrat. Znovu jsme si nechali nařezat, nakopat a jako bonus k tomu vynadat do n*grů, což bych čekal spíš v Novém Rychnově a ne v Budíkově. Já jenom věřim, že do příští sezóny svoje výkony konečně už ustálíme, protože udržet 7x čisté konto ve 26 zápasech a přesto zakončit sezónu se záporným skóre 51:76 na 6. místě, to mi hlava nebere. Změna ale těžko přijde, když docházka na tréninky i na zápasy vypadá tak jak vypadá a osobně si nemyslím, že s další sezónou se na tom něco změní."



Sestavy


TJ Rovnost Budíkov
M. Bláha [-] - - M. Kovář [-] , T. Šeda [-] (77. J. Bleha [-] ) - L. Kavka [-] - L. Soukup [-] (56. F. Bernard [-] ) , J. Vostřejž [-] (81. J. Soukup [-] ) , F. Žáček [-] , T. Janák [-] , T. Bleha [-] (65. D. Šeda [-] ) , T. Prokop [-] , M. Vodrážka [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - F. Dobrovič [-] , L. Ehrlich [-] , T. Dobrovič [-] (64. P. Svatoš [-] ) , J. Svoboda [-] , J. Kalivoda [-] , R. Zemek [-] , M. Němec [-] , Z. Svatoš [-] , R. Tesař [-] , F. Mottl [-]

ŽK: 38. M. Vodrážka - 24. F. Dobrovič , 73. L. Ehrlich , 73. R. Tesař .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: POUL Daniel - KUBÁT Martin, ŠVARC Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.