2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.05.2017 17:00

33.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Synkův rychlý gól Benátkám v Tachově na body nestačil


Branky


0

Bojovali, seč jim síly stačily, ze hřiště o mnoho zkušenějšího Tachova se ale nakonec vrátili s prázdnou. Přitom vstup do zápasu měli benátečtí fotbalisté vskutku pompézní. Uběhlo totiž jedenadvacet vteřin, když skóroval Synek. Další nadějné šance ale Jíchovi svěřenci nevyužili. Následný dlouhý optický tlak domácího týmu přinesl dvě branky, které mu stačily k vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Synkovi stačilo jednadvacet vteřin

První pokus o rychlý útok měli na svědomí domácí, ti s ním ale naložili velmi špatně a hra se rychle otočila na druhou stranu. Za tachovskou obranu se dostal Jakub Synek a střelou k pravé tyči naprosto zmrazil tým z Chodska – 0:1. V tu chvíli přitom uběhlo jen jedenadvacet vteřin hry. Synek tak dal vzpomenout na svou trefu z domácího zápasu proti Zápům, kdy mu na gól stačilo pouze o třináct vteřin déle. Chvíli poté mohl Synek přidat také druhou branku, o malý kousek ale minul. Domácí se dostávali do zápasu velice pomalu. Vidět byl zejména Došlý a jeho centry, které dělaly hostům problémy. Kompaktní obrana v čele s brankářem Levíčkem je ale dokázala pohlídat.

 

Na druhé straně scházel Knoblochovi krůček k zakončení. Ve 21. minutě při dalším rychlém protiútoku se dostal za záda stoperů Knakala s Hájovským Kocourek, tváří v tvář Houdkovi ale svoji šanci neproměnil. Efektně nůžkami zakončoval tachovský Kyndl, mířil ale vysoko nad benáteckou bránu, kterou tentokrát střežil Vojtěch Levíček. Ten byl v permanenci také o malý okamžik déle, kdy musel na zem, aby zkrotil nepříjemnou skákavou Matasovu střelu. Další zákrok si benátecký brankář připsal po hlavičce kanonýra Dvořáka, který ale mířil pouze do míst, kde Levíček stál. Tachov začal pomalu a jistě přebírat otěže utkání. Došlého střelu ještě dokázal Levíček zkrotit.

 

Ve 35. minutě už ale udeřilo. Kapitán Jan Matas se probil do pokutového území a přesnou střelou vymetl pravou horní šibenici – 1:1. Na druhé straně se dral do šance Synek, který ale podklouzl a o příležitost přišel. Standardní situace má Tachov velmi dobře zvládnuté. Dokázal to i hlavičkující Hájovský, Levíček byl ale znovu pozorný. Následně byla nepřesná Matasova hlavička, která skončila vysoko nad bránou. S Došlého střelou si jistý Levíček dokázal nadvakrát poradit. V úplném závěru ještě mířili nepřesně Dvořák s Matasem, kteří dokumentovali závěrečný nápor tachovského celku.

Gól Hájovského rozhodl

Jestliže úvod první půle vyšel daleko lépe hostujícímu celku, začátek té druhé patřil Tachovu. Hned v první minutě vznikl před Levíčkem obrovský závar, který hosté s vypětím všech sil přestáli. Ve 48. minutě už ale Tachovští udeřili. Po centru z pravé strany se do vzduchu vyšrouboval Tomáš Hájovský, který trkl míč přesně k tyči – 2:1. Na druhé straně útočil Kamlach, před kterým byl ale u míče včas brankář Houdek. Na druhé straně podržel benátecký tým Levíček, který opět dokázal vyřešit závar před svoji brankou.

 

Druhý gól v zápase nepřidal ani Matas, který znovu mířil vysoko nad. Nepřesný byl také o chvilku déle střídající Hradecký. Poté měli Tachovští k dispozici zajímavý přímý kop, se kterým ale Došlý nenaložil dobře, když mířil vysoko nad branku. Přesnější již byl Butnaru, Levíček ale dokázal zasáhnout. Hosté se na útočnou polovinu dostávali jen sporadicky a domácí tak v poklidu kráčeli za zaslouženým, ale těsným vítězstvím. Po krátkém nastavení dobře pískající rozhodčí Benedikt zápas ukončil.

 

Zdroj článku: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Pavel Vaigl (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Soupeř hrál velice kvalitně, byl dobrý v defenzivní fázi. Byli jsme na to drobíček připravení, avšak dnes jsme nesplnili vše, co jsme měli. Vzadu jsme měli okénka. Utkání se mohlo vyvíjel úplně jinak, kdyby hosté dali dvě nebo tři branky. Za stavu 0:2 by to pak pro nás už bylo hrozně těžké. Takhle jsme stále byli v kontaktu, nakonec jsme vstřelili vyrovnávací branku. Poté jsme si dokázali vytvořit několik šancí. Dnes jsme byli asi šťastnějším týmem. Musím pochválit Benátky, protože tu předvedly velice disciplinovaný výkon. Jak jsem říkal, mohli jsme prohrávat 0:3 a bylo po nás.

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Dnes se nám vydařil vstup do utkání, kdy jsme se hned v první minutě ujali vedení. V úvodní dvacetiminutovce jsme si vytvořili další dvě brankové příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. V tom vidím zásadní příčinu toho, že jsme tu dnes nebodovali. Tachov se poté vzpamatoval a začal nás přehrávat zejména silou, umocněnou značnou výškovou převahou. Snažili jsme se, jak jsme mohli, ale nakonec jsme přeci jen dvakrát inkasovali. Nemáme se však za co stydět. Tachov je totiž v domácím prostředí velmi silným mužstvem a i dnes proti nám postavil to nejsilnější, co má. My na toto utkání přijeli bez několika hráčů základní sestavy s cílem rozložit únavu v náročném týdnu mezi vícero hráčů. Pro některé to byl i debut v ČFL a musím říci, že žádný z našich hráčů nezklamal.



Sestavy


FK Tachov
D. Houdek [-] - J. Matas [-] , M. Mlynařík [-] , T. Hájovský [-] , M. Kyndl [-] (88. M. Ruda [-] ) , R. Kropáček [-] (52. D. Hradecký [-] ) , M. Hoffmann [-] (66. I. Butnaru [-] ) , T. Habart [-] , M. Knakal [-] , P. Došlý [-] (73. P. Vyleta [-] ) , F. Dvořák [-]

SK Benátky nad Jizerou
V. Levíček [-] - M. Hošťálek [-] , B. Tvrzník [-] , M. Borovička [-] (79. F. Pařízek [-] ) , J. Sudek [-] , J. Synek [-] (68. Š. Krýda [-] ) , J. Kocourek [-] , O. Šíma [-] (46. O. Walter [-] ) , J. Knobloch [-] (75. O. Šimek [-] ) , J. Kamlach [-] , J. Jäger [-]

ŽK: 86. M. Mlynařík - 60. O. Walter , 71. M. Borovička .
Počet diváků: 310. Rozhodčí: Benedikt Ladislav - NĚMEC Václav, NOVOTNÝ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.