F. Dort 27. (p.)
Š. Maryška 83.
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2017 17:00

24.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Dobříš vybojovala důležité body těsnou výhrou nad Jankovem


Branky


27. F. Dort (p.) , 83. Š. Maryška - 45. R. Mužík
0

O útočníka Smékala a všechny body přišel Jankov v dobře rozehraném utkání 24. kola divize na hřišti MFK Dobříš. Jihočeši byli po většinu duelu lepším týmem, ovšem fotbal se hraje na góly a těch dali domácí více. Ten rozhodující přišel osm minut před koncem po velké chybě hostujících hráčů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mužíkova paráda

Jankovští si na Dobříš věřili, bohužel hned v samotném úvodu utkání museli řešit první nepříjemnost. Ve 2. minutě si přivodil svalové zranění Smékal, a tým Ivo Čecha tak přišel o své největší ofenzivní eso. I tak to byli oni, kdo byl od úvodu aktivnější.

 

Ve 4. minutě poslal na domácí branku krásnou střelu Kollár, neméně povedeným zákrokem však gólman Šedivý naznačil, že bude pro hráče Jankova nepříjemnou překážkou. To v podstatě potvrdil za dalších pět minut, kdy kryl tvrdý střelecký pokus Mužíka. Tvrdou ranou odpověděli i domácí. Maryška střílel, Pavelec vyrážel. Na další příležitost se čekalo do 23. minuty, kdy to dvakrát zkoušel Rytíř, avšak v prvním případě zakročil Šedivý, v druhém jankovský záložník mířil nad.

 

Ve 25. minutě zavadil Lošek v pokutovém území o Maryšku a nařízený pokutový kop exligista Filip Dort proměnil - 1:0. Za chvilku musel zasahovat Pavelec proti Procházkově střele, a zasahoval úspěšně. Další úspěšný zákrok si připsal také na druhé straně Šedivý, který po Maršánově centru dokázal zblízka nohou vytlačit balón po Rytířově zakončení.

 

Utkání přineslo i dva velice sporné momenty. První přišel ve 44. minutě, kdy Šebelka vysunul obloučkem za obranu Mužíka, jemuž v samostatném nájezdu zabránil kosou zezadu Talůžek. K údivu většiny přítomných diváků však hlavní sudí domácího stopera nevyloučil a shovívavě mu udělil pouze kartu žluté barvy. Nicméně spravedlnost vzala za své a nařízený přímý volný kop sám faulovaný Roman Mužík zakroutil přes zeď přímo do šibenice Šedivého branky - 1:1. Krásný fotbalový moment přinesl vyrovnávající trefu Jankova v poslední vteřině prvního poločasu. Na Talůžkův zákrok a následnou Mužíkovu parádu se můžete podívat zde.

Maryška potrestal chybu Pavelce

I nástup do druhého poločasu patřil jasně hostům. Ti byli neustále na balónu a nepouštěli domácí tým z vlastní obranné poloviny. Jenže na více než pěknou střelu Bürgera, kterou Šedivý opět spolehlivě vyrazil, se Jankov nezmohl. V rozmezí 56. a 62. minuty přišel úsek hry, který naopak patřil Středočechům.

 

Jankovští vypadli z rytmu a nechali se zatlačit. Resultovalo z toho několik závarů před Pavelcem, po jednom z nich orazítkoval Junek tyč hostující branky. Druhý notně sporný moment přišel v 73. minutě, kdy únik Maryšky hasil v pokutovém území faulem Pavelec, ale místo odpískání druhého pokutového kopu ve prospěch Dobříše přišla žlutá karta pro domácího kanonýra za simulování.

 

Ten si ale vše vynahradil v 82. minutě. I přes převahu Jankova došlo k rozhodující brance na druhé straně a na svědomí ji měli nejen chybující hosté, ale především dva nejlepší hráči domácího celku. Šedivý dlouhým nákopem překvapil zadáky Jankova včetně špatně vyběhnuvšího Pavelce a Štěpán Maryška toho dokázal využít k vítězné trefě - 2.1.

 

Městský fotbalový stadion zaplavila euforie, domácí celek po šťastné výhře udělal mílový krok k záchraně. To hosté si slibně rozehraný zápas nechali utéct a nadále se potácejí v sestupových vodách.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu



SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „Zápas, který jsme měli vyhrát, jsme bohužel nezvládli! Roman Mužík vstřelil nádherný gól, ovšem i díky naší hrubé chybě jsme v 82. minutě inkasovali a odjíždíme bez bodu. Tím jsme si situaci v tabulce notně zkomplikovali.“



Sestavy


MFK Dobříš
J. Šedivý [-] - R. Talůžek [-] , J. Liška [-] , J. Rychlík [-] , R. Procházka [-] - F. Dort [-] (86. J. Karas [-] ) , V. Šrain [-] , M. Pjaták [-] (80. J. Horáček [-] ) , M. Puchmajer [-] - Š. Maryška [-] (90. A. Petrlík [-] ) , P. Junek [-] (69. O. Puchmajer [-] ) -

SK Jankov
A. Pavelec [-] - F. Lošek [-] , J. Zajíc [-] , M. Kroneisl [-] (84. M. Popelka [-] ) , M. Cimerhanzl [-] - V. Bürger [-] , R. Mužík [-] (64. L. Voráček [-] ) , D. Maršán [-] , M. Kollár [-] - J. Šebelka [-] (58. P. Sedlic [-] ) , T. Smékal [-] (4. M. Rytíř [-] )

ŽK: 45. R. Talůžek , 75. Š. Maryška , 89. J. Karas - 77. M. Cimerhanzl , 87. V. Bürger .
Hráči zápasu: Š. Maryška , J. Šedivý .
Počet diváků: 500. Rozhodčí: Starý Dominik - TRSKA Adam, ŠVORC Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.